ZAI PERMAI RESOURCES 
CalendarGalleryIndeksFAQAnggotaGroupPencarianPendaftaranLogin

Share | 
 

 MENGAPA YAHUDI INGIN MENAKLUKI BAITULMAQDIS

Go down 
PengirimMessage
Admin
Admin


Jumlah posting : 145
Age : 49
Location : kuala lumpur
Registration date : 24.12.07

PostSubyek: MENGAPA YAHUDI INGIN MENAKLUKI BAITULMAQDIS   Thu 14 Apr 2011, 10:45 am

Pada masa Nabi Daud dan Sulaiman, para Yahudi semuanyaa taat kepada Allah. Nabi Sulaiman mempunyai satu mukjizat iaitu sangat kaya, menguasai angin, jin, mesgastua. Pada zaman tersebut jin tunduk kepada Nabi Sulaiman dan mereka banyak membawakan emas kepada Nabi Sulaiman sehinggakan di bawah laut pun Ifrit tolong ambilkan.


Masa Nabi Sulaiman mengarahkan pembinaan Masjid Al-Aqsa, semua jin patuh dengan perintah tersebut dan mereka membuat dengan bersungguh-sungguh bersama dengan para Yahudi dan manusia lain sampaikan mereka tidak sedar kewafatan Nabi Sulaiman.

Nabi Sulaiman wafat ketika berdiri atau duduk atas kerusi semasa memerhatikan jin dan manusia membina Masjid Aqsa. Sampai masa siap sepenuhnya, barulah kewafatan baginda dipertunjukkan dengan anai-anai makan tongkat baginda dan jasad baginda terjatuh. Ini nak menunjukkan bahawa jin juga tidak mengetahui perkara ghaib.

Selepas kewafatan baginda, Yahudi telah berpecah belah dan kembali ke tabiat lama mereka, menyembah berhala dan melakukan penindasan. Ada juga yang masih taat menyembah Allah, namun banyak dari mereka kembali menyembah berhala Baal, berhala Dagon (seperti lambang Starbuck), berhala Jehovah, berhala Osiris dan ada juga yang menyembah syaitan (Baphomet dan Lucifer)

Para penyembah syaitan ini telah membina satu lagi bangunan berdekatan Kompleks Masjidil Aqsa yang mana mereka namakan Solomon Temple untuk melakukan ritual penyembahan syaitan dan akan menjadi istana kepada al-Masih Dajjal. Ini diketuai oleh King Hiram the Thyre. Mereka mengangkut kebanyakan emas yang dipercayai banyak di Masjid Aqsa ke Solomon Temple tersebut.

Selepas banyak melakukan penindasan, mereka diserang oleh kaum Assyria yang memusnahkan kota mereka dan mereka bangun semula. Selepas itu pula diserang habis-habisan oleh kerajaan Rom yang memusnahkan kota Yahudi sehingga menjadi padang jarak padang terkukur, tinggal satu dinding sahaja yang sekarang menjadi Tembok Ratapan (Wailling Wall) yang mana Barrack Obama dan George W. Bush serta bekas Presiden Amerika yang lain melakukan ritual menangisi di tembok tersebut.

Selepas itu mereka berasimilasi dengan kerajaan Rom dan menjadi pembodek tegar kerajaan Rom. Selepas itu Nabi Isa diutuskan kepada mereka dan mereka rasakan Nabi Isa adalah ancaman terhadap kekuasaan mereka. Lalu mereka menghasut pemerintah Rom supaya membunuh Nabi Isa. Tetapi Nabi Isa diangkat ke sisi Allah secara hidup-hidup dan dengan jasad dan orang lain ditukarkan ke rupa Nabi Isa. nabi Isa akan turun semula menjelang kiamat.

Yahudi sekarang terlalu inginkan Baitulmuqaddis disebabkan mereka percaya masih banyak lagi emas yang belum sempat diangkut oleh mereka sejak dulu. Mereka percaya bahawa dengan emas dan makanan mereka dapat menguasai dunia.
PROTOKOL YAHUDI MENGUASAI BAITULMAQDIS
(Sila baca Protokol of Zion dari buku The International Jews, Henry Ford)


Protocol No. 22: The Power of Gold

In our hand is the greatest power of our day-Gold: In two days we can procure from our storehouses any quantity we may please.

Dan lagi satu misi yang lebih penting kenapa mereka mahukan sangat Baitulmaqdis adalah untuk membina semula Solomon Temple yang runtuh semasa serangan oleh Rom dahulu agar dapat menjadi Kiblat penyembah syaitan dan juga sebagai istana kepada Raja yang akan ditabalkan oleh mereka menjelang tahun 2020.

Protocol No. 24: King of the Jews

The king of the Jews must not be at the mercy of his passions, and especially of sensuality: on no side of his character must he give brute instincts power over his mind. Sensuality worse than all else disorganizes the capacities of the mind and clearness of views, distracting the thoughts to the worst and most brutal side of human activity.

Kesimpulannya, Yahudi terlalu hendakkan baitulmuqaddis disebabkan EMAS, membina semula Solomon Temple dan menunggu penabalan Raja Yahudi iaitu al-Masih Dajjal yang akan bersemanyam di Solomon Temple tersebut.

Yahudi juga percaya  di Masjidil Aqsa ada The Ark Of Convenant ada tersorok disalah satu jalan rahsia dibawah Masjidil Aqsa…Kononnya dorang yakin yang dengan adanya Ark Of Convenant ni Bani Israil akan berjaya dalam setiap peperangan yang mana ada kepentingan mereka disitu….Wallahualam….

Al-Aqsa hanya menunggu masa untuk diruntuhkan oleh kafir yahudi ini. mereka ingin membina kembali temple ke 3 mereka. tapak temple itu adalah pada tapak dome of rock dan al-aqsa sekarang. tetapi untuk membina temple baru ada beberapa syarat yang harus dipatuhi, antaranya ialah kaum yahudi dikumpulkan di satu tempat (Israel) dan mesti ada seorang messiah untuk membimbing mereka. Seperti mana yang kita tahu rasullulah adalah rasul utusan Allah terakhir. jadi siapakah messiah (penyelamat) mereka tunggu untuk ditabalkan itu?? Sudah semestinya the false messiah aka dajal al-masih. Wallahualam


sbnrnye utk pengetahuan emas yg dmksudkn 2 sbnrnya adalah buku2 sihir kuno yahudi… pada zmn nabi sulaiman baginda telah menagkap syaitan yg mengajarkn sihir kpd kaum yahudi dn buku2 sihir tersebut ditanam di bwk singgahsana baginda… itulah sbbnye mereka menggali Al-Aqsa… utk mendapatkan kembali ilmu2 sihir .Buku sihir tu bkn pasal sains dan teknologi… ia mmg buku sihir yg mengajar ilmu2 hitam spt kabballah(salah satu sihir kuno yahudi)… sebenarnya salah satu sumber kekuasaan yahudi adalah melalui pertolongan lucifer “iblis” mereka memperoleh kuasa,harta,wanita dan pelbagai bentuk kemewahan dgn hanye mengamalkan ritual2 penyembahan syaitan… maka buku2 sihir itu amatlah penting kpd mereka agar mereka dapat memperhebat lagi kekusaan mereka….. walaubagaimanapun, yang Maha berkuasa hanyalah Allah


Kaum yahudi Zionist percaya bahawa akan wujud kerajaan Israel raya menjelang tahun 2020. Kita tak tahu bahawa Dajjal akan turun pada masa tu tetapi itu merupakan kepercayaan yahudi zionist yang percaya kerajaaan Israel raya diwujudkan menjelang 2020 dan Messiah mereka akan turun memerintah Israel raya pada tahun 2020

kt sebagai umat islam mmg tdk tahu bila waktu sebenar imam mahadi, nabi isa a.s dan dajjal akan dizahirkan kepada kiter semua..ianya tetap akan berlaku saat itu sudah semakin dekat.klu menurut hadis rasullah s.a.w yg umat islam akan berada di muka bumi ini lebih 1000 tahun dan tidak melebihi dr 1500 tahn, dan kita sekrng sudah berada dlm 1432H di tambah lagi 13 thn H bermakna kita tlh berada di muka bumi ini selama 1445 tahun, jd hnyer tgl lbh kurng 55 thn sj lagi untuk kiter berada di dunia ini sblm kiamat yg sebenar berlaku..

1)nabi isa akan memerintah dunia selama 40 tahun.

2)sebelumnya adalh zaman imam mahadi selama 7 hga 9 thn.

3) dan era zmn mahadi akan menyaksikan kemunculan dajjal makhluk penipu dan pembohong besar sejak manusia tercipta.

4) jadi berdasrkan rumusan2 di atas masa kedatangan watak2 besar akhir zaman sudah di ambang pintu.Hanya di tgn Allah swt. sm2 kita nantikan kebenaran janji Allah swt dgn penuh tawakal dan marilah kiter sama2 berdoa semuga perancangan Israel untuk membina negara israel raya dan mengusai dunia pd thn 2020 tdk akan menjadi kenyataan, biarpun kiter tak dpt menfikan bahawa mereka mmg sdh berjaya menguasai seluruh pelusuk dunia pd saat ini


yahudi telah menubuhkan pertubuhan mereka bernama freemason yang percaya tuhan mereka adalah GAOTU (The Great/Glorious Architech of the Universe) yang mana merujuk kepada Lucifer atau Iblis. Selain itu juga dipercayai mereka percaya JahBulOn (gabungan berhala jehovah, Baal dan Osiris). yahudi dan freemason yang mana ahli freemason adalah kebanyakkan yahudi nakkan baitulmuqaddis kerana mereka nakkan emas yang tertanam di bawah baitulmuqaddius yang akan menjadi jaminan ekonomi mwereka dan juga kitab sihir kaballah.

Freemason adalah pertubuhan tertua yang berada di dunia. Misi adalah menolong Yahudi mendapatkan baitulmuqaddis bagi membina semula Solomon Temple untuk ritual penyembahan syaitan. Ahli freemason kebanyakkan terdiri dari golongan elit….di malaysia ramai terdapat elit dlm pertubuhan freemason.

KAJIAN KRONOLOGI KEMUNCULAN  DAJJAL SPT YG DIGAMBARKAN OLEH NABI DLM FASA 4, FASA KIAMATKumpulan Knight Templar ini telah mengawal keadaan di Jurusalem dan mencipta sistem ekonomi mereka sendiri. Suatu yg unik yg telah mereka temui yg jarang kita dengarKumpulan tersebut telah menemui harta yg tidak ternilai dibawab masjidil Aqsa semasa di Jurusalem. Harta tersebut sebenarnya buku-buku sihir purba milik Bani Israil yg dirampas oleh Nabi Sualaiman. Nabi Sulaiman merampas buku-buku sihir dan menyimpannya di dalam bilik rahsia di bawah masjid Al Aqsa. Knight Templar telah menemmui bilik-bilik tersebut dan mereka mempelajari simbul-simbul dan sihir Bani Israil. Sihir-sihir tersebut sangat hebat, lantas mereka meninggalkan agama kristian dan mengamalkan upacara penyembahan Iblis.

Dajjal menjanjikan mereka kekuasaan, kemewahan, kekayaan dan segala macam kenikmatan yg tiada tandingan. Sebagai balasan para penyembah iblis ini perlu berkerja untuk Dajjal dalam melaksanakan semua konspirasi agongnya


Tetapi kita diajar dalam sejarah mereka kononnya mereka yg ditangkap itu adalah saintis yg tidak sehaluan dengan pihak gereja di zaman kegelapan Eropah.
Tertipulah seluruh bangsa Eropah, sedang mereka di perintah oleh para penyembah syaitan. Akhirnya mereka berjaya menguasai Jurusalem semula. Haikal Sulaiman mesti didirikan untuk menyambut ketua mereka False Al Dajjal


Orang yahudi dihasut utk membina sebuah negara Israil di Palestin bagi mengelak mereka ditindas. Mereka juga dihasut utk membina Haikal Sulaiman. Walhal di dalam kitab yahudi sendiri iaitu Talmud terdapat larangan kepada yahudi daripada membina negara sendiri. Org yahudi telah dijadikan kambing hitam oleh penyembah syaitan ini bagi menubuhkan Haikal Sulaiman bg menyambut kedatangan Dajjal. Pertubuhan Zionis telah dicipta oleh penyembah syaitan ini utk menipu seluruh kaum yahudi yg ditindas oleh kaum mereka sendiri.

Kerana itu sebahagian Rabbi Yahudi telah menyedari agenda jahat tentera Dajjal ini dan berusaha menyedarkan dunia bahawa mereka telah ditipu oleh Zionis


Kemudian perang dingin dicipta oleh mereka dan Amerika dilakonkan sebagai penyelamat dunia.Terakhir diubah oleh Admin tanggal Fri 28 Jun 2013, 1:00 am, total 14 kali diubah
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://zalpermai.indonesianforum.net
Admin
Admin


Jumlah posting : 145
Age : 49
Location : kuala lumpur
Registration date : 24.12.07

PostSubyek: Re: MENGAPA YAHUDI INGIN MENAKLUKI BAITULMAQDIS   Sun 15 May 2011, 11:04 pm[IMG]

Allah berfirman dalam ayat suarah Al Maidah ayat 51 " Jangan kamu ambil yahudi dan Kristian sebagai teman rapat dan sekutu. Dalam ayat ini adakah Allah bermaksud kepada semua Yahudi Kristian?.Atau kah Allah bermaksud kepada sebahagian Yahudi dan Kristian sahaja? Al Quran sebenarnya telah menjawab soalan ini. Dalam AlQuran terdapat banyak ayat Al Quran yang membenarkan Islam mewujudkan perhubungan persaudaraan antara Yahudi dan Kristian. Secara jelasnya ayat Al Maidah ayat 51 tadi hanya bermaksud segelintir Yahudi dan Kristian sahaja dan bukan semua Yahudi dan Kristian.

JIka begitu Yahudi dan Kristian manakah yang di maksudkan dalam Al Quran yang mana umat Islam di larang daripada meneruskan hubungan persahabatan dan untuk menjadi sekutu mereka.

Sebenarnya Yahudi dan Kristian tidak pernah berkawan sesama mereka pun... tidak pernah dalam sejarah. Malah orang Kristian menuduh orang yahudi melakukan jenayah yang paling besar yakni membunuh tuhan (Nabi Isa).

Org yahudi menganggap Nabi Isa adalah pengahalang kepada mereka, lalu mereka membuat konspirasi utk membunuhnya dan menyalibnya. Tetapi Allah telah mematahkan tipu daya mereka dengan mengangkat Nabi Isa ke langit dan menggantikan org yg menyerupai Nabi Isa. Diaakhir zaman (kemungkinan antara thn 2020 Nabi Isa akan diturunkan semula ke dunia ini untuk memimpim org Islam memerangi Dajjal.Nabi Isa akan membawa syariat Nabi Muhammad dan beliau sendiri akan menjadi umat Nabi Muhammad.Org kristian juga menunggu tarikh tersebut dan mereka menyangka Nabi Isa akan membantu kristian tetapi dakwaan mereka itu palsu akhirnya mereka sama2 memerangi Nabi Isa.


Maka kesannya telah timbul kemarahan, kebencian di antara Yahudi dan Kristian.

Jadi dalam ayat Al Quran ayat 51 ini telah membongkar sesuatu tentang Yahudi dan Kristian pada 1400 tahun dahulu di padang pasir Arab.

Ayat Al-Maidah ini telah memberi tahu kpd orang Islam bahawa Akan Datang Satu Hari Dalam Sejarah akan mnyaksikan suatu yang ANEH, PELIK, MEMBINGUNGKAN, MISTERI dan menjadi tanda tanya satu jalinan pakatan antara Yahudi dan Kristian
akan wujud. Pada hal dalam sejarah sejak sejak dahulu pakatan Yahudi-Kristian tidak pernah wujud. Kenapa berlakunya sedemikian???Dan apabila pakatan ini berlaku... kamu ( orang Islam) perlu berhati-hati kerana jika kamu membenarkan diri kamu untuk menjalinkan hubungan persahabatan dengan mereka KEISLAMAN kamu akan hilang.

Peramasalahan sekarang adakah sudah ujud perikatan itu yang di ingatkan dalam Aayat 51 - Al Maidah ?????

Jawapannya............Ya!!!

Tanpa kita sedari tengah2 kita sdg minum teh tarik dan berborak dikedai mamak, sedang kita mempelajari politik dan ekonomi di Universiti, sedang kita berkerja mencari rezeki .. satu Pakatan mesteri Yahudi dan Kristian telah muncul

PAKATAN MISTERI YG WUJUD ANTARA YAHUDI-KRISTIAN

Sekarang anda telah faham bahawa Yahudi dan kristian tidak pernah pun bergabung dalam sejarah. Tetapi apa yang berlaku hari ini adalah pelik sekali. Anda tahu kenapa?????

Kerana hakikat mereka bukan Yahudi dan mereka bukan Kristian. Mereka sebenarnya adalah penyembah syaitan. Pengamal sihir kuno yang dijumpai peninggalan Bani Israil yang mereka temui di bawah Masjidil Aqsa...


Terakhir diubah oleh Admin tanggal Sun 07 Apr 2013, 12:32 pm, total 1 kali diubah
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://zalpermai.indonesianforum.net
Admin
Admin


Jumlah posting : 145
Age : 49
Location : kuala lumpur
Registration date : 24.12.07

PostSubyek: Re: MENGAPA YAHUDI INGIN MENAKLUKI BAITULMAQDIS   Sat 13 Aug 2011, 12:04 am
 
]size

=18]
Pihak Israel sedang menggali di bawah Masjidil Al-Aqsa. Mereka mengakui secara terbuka niat mereka untuk menghancurkan Masjidil Al-Aqsa untuk “membangkitkan semula “Temple of Solomon.” iaitu Kuil Sulaiman.
Arkeologi dan ahli kaji sejarah mengetahui bahawa runtuhan “Kuil Sulaiman” terletak di bawah Masjidil Al-Aqsa. Kita tidak tahu berapa dalam penggalian tersebut, namun kita tidak boleh berdiam diri dan membiarkan sahaja perkara ini berlaku. Ini memerlukan perhatian dunia Islam.
 Kenapa pencerobohan harus dilakukan kepada Masjidil Al-Aqsa? Adakah disebabkan nilai tanahnya atau lain-lain sebab musabab yang dikehendaki oleh Yahudi!
Nabi Sulaiman A.S Dan Rahsia Yang Tertanam Di Bawah Masjidil A-Aqsa
Berbalik kepada sejarah silam kisah Nabi Sulaiman AS atau Raja Sulaiman yang bertanggungjawab membina apa yang dikenali sebagai Kuil Sulaiman”. Nabi Sulaiman As berbeza dari Nabi-nabi yang lain kerana baginda di beri Allah SWT boleh menguasai umat manusia, dan bangsa jin.

Nabi Sulaiman ditugaskan dengan menyebarkan ayat-ayat Allah SWT iaitu: keyakinan dan ibadah dalam hanya SATU tuhan sahaja. Perkara ini menjadi perhatian Nabi Sulaiman dimana terdapat kaum-kaumnya yang kuat mengamalkan ilmu sihir dan okultisme (ilmu ghaib). Baginda memerintahkan pengawalnya untuk pergi ke seluruh negeri dan merampas setiap buku, naskah, kitab-kitab yang tertulis segala ilmu sihir dimana amalan sesat ini diajar untuk berhubung dengan pemanggil roh. Amalan ini berkaitan berkaitan dengan jin dan setan.
Dalam Islam kita tahu bahawa ilmu sihir adalah haram. Al-Quran mengatakan kepada kita bahawa Jin dan Manusia tidak boleh berhubung kait walaupun hidup di dimensi yang sama dengan manusia, tetapi tidak boleh berkomunikasi antara satu sama lain. Jin tidak dapat dilihat, mereka boleh melihat kita, tapi kita tidak dapat melihat mereka. Tidak wujudnya seperti Jin “baik” atau membantu, kerana setiap jin yang bercakap dan berinteraksi dengan manusia secara langsung dilarang oleh Allah SWT.
Jadi arahan Nabi Sulaiman AS supaya mereka membawa kesemua buku, kitab yang berkaitan dengan ilmu sihir kepadanya, dan kemudian baginda kuburkan semua buku, kitab dan apa jua yang berkaitan dengan amalan ini dimana baginda fikirkan paling selamat iaitu tidak akan ada sesiapa yang boleh mendapatkan atau mencurinya.
Baginda menanamkan buku-buku ajaran sihir itu di bawah tapak kuil tersebut. Baginda melantik beberapa orang kesatria yang di kenali sebagai “Knights of the temple of Solomon” (Knight Templar) untuk menjaga kuil Sulaiman itu siang dan malam.
Kesatria melakukan tugasan yang diberikan pada awalnya. Selepas Nabi Sulaiman a.s wafat, The Knights menemui apa yang terdapat di bawak kuil itu. Mereka menyedari akan kepentingan perkara ini, rahsia amalan sihir berada di hujung jari mereka. Mereka mencuri dan mula berlatih. Mereka pindahkan kitab-kitab dan mula berlatih dan mengamalkan. Mereka benar-benar jauh dari agama Nabi Musa dan Allah SWT. Dan tenggelam di bawah kuasa dan pengaruh Iblis. Kerana ritual yang mereka jalankan, mereka dengan segera menjadi orang yang berpengaruh dan terkaya di negara itu.
Ahli okultisme menegaskan bahawa Syaitan memberi penghargaan kepada pengikutnya dengan kekayaan duniawi. Mereka boleh membuat apa sahaja seperti memberi dan menerima rasuah, maksiat, kerosakan di bumi, dan banyak lagi yang menyimpang dari ajaran sebenar di dalam Islam. Mereka juga percaya bahawa Syaitan meyakinkan mereka, melalui para imam dan pendeta tinggi, bahawa ‘kuasa’ itu adalah Allah yang nyata.

Selama berabad-abad, naskah itu diseludup ke Eropah, dan Kesatria Templar menggelarkan mereka sebagai “Free Mason”. Dengan kekuatan yang terkumpul, mereka pantas menyebarkan pengetahuan ini di seluruh dunia melalui kumpulan-kumpulan rahsia.


Logo Asal Freemason

Semua ini dilakukan dengan satu tujuan iaitu mengikut kehendak tuhan Syaitan dan sebagai langkah untuk menyambut kedatangan Dajjal bermata satu yang mewakili syaitan di bumi. Simbol mereka adalah piramid dan di atasnya terdapat “all seeing eye” yang bermata satu. Perlu diketahui bahawa orang Mesir kuno juga mempunyai tuhan yang bermata satu dikenali sebagai Mata Ra danMata Osiris. Ingat bahawa ilmu hitam adalah diajar dari orang-orang kafir dari Mesir kuno.
 Jadi jika freemason sudah mendapat hak dan kekayaan di dunia dan “harta rahsia” ini. Mengapa semua tertumpu untuk menghancurkan Masjidil Al-Aqsa?
Sebenarnya mereka sedang mempersiapkan kedatangan tuhan mereka iaitu “Dajjal”.

Apa Yang Islam Dan Nabi Muhammad SAW Memperingati Kita Tentang Kedatangan Dajjal
1. Dalam Islam kita tahu Dajjal adalah Nabi palsu. Dajjal akan meniru seperti nabi sejati dalam segala hal. Nabi yang sebenar adalah Nabi Isa AS yang akan datang semula untuk memerintah dunia dari Jerusalem. Jadi disitulah Dajjal akan tiba di atas tanah suci, Jerusalam.

2. Nabi Muhammad SAW berkata kepada kami bahawa Dajjal dikeluarkan dari dunia ini. Dengan demikian ia telah berada di planet ini sejak zaman Rasulullah SAW. Kami diberitahu bahawa Dajjal akan hidup di bumi selama 40 hari (satu hari seperti setahun, satu hari seperti sebulan, satu hari seperti seminggu, dan selebihnya seperti hari biasa Ingat 1 tahun surgawi. Adalah sama dengan 1000 tahun manusia. anda melakukan matematik). Ini membuktikan bahawa ia adalah jin yang kuat, seperti jin boleh hidup selama ribuan tahun.
3. Semua Nabi-nabi memperingatkan kaum mereka tentang Nabi palsu ini.
4. Nabi Muhammad SAW pernah memberitahu kedatangan Dajjal dan memperingatkan kita untuk mengetahui bahawa Allah SWT tidak “bermata satu”. Dajjal juga akan mempunyai perkataan kafir di dahinya. Nabi Muhammad SAW juga memberi amaran, bahawa setiap Muslim setelah mendengar “kedatangan” Dajjal perlu memaling muka daripada memandang wajah Dajjal. Dan membelakangkan dan terus berjalan menjauhkan diri darinya. Tidak melihat ke arahnya, atau berjalan ke arahnya. Jangan ingin tahu dan Nabi SAW memberi amaran bahawa orang yang terkuat imannya akan diuji dan mudah boleh jatuh korban fitnah Dajjal, kerana Dajjal adalah “Master of Deception”.
Zionis pernah menyebut bahawa kawasan diantara sungai Nil dan Furat sebagaimana adanya “tanah yang dijanjikan”. Mereka harus membina kuil asal untuk menyambut kedatangan Dajjal.
Jadi Di Mana Tapak Kuil Sion Yang Asal?
Bukti arkeologi dan sejarah membuktikan bahawa runtuhan kuil asal Sion adalah di bawah Kuil Sulaiman. Ini sebabnya mengapa yahudi/zionist ingin menghancurkan Masjidil Al-Aqsa supaya mereka dapat membangunkan semula kuil dibawah Masjidil Al-Aqsa.

Perkara ini menjelaskan mengapa Kerajaan AS begitu baik dengan Israel. Mereka mempunyai tujuan yang sama, dan kepercayaan bersama. Mereka bekerja untuk sebuah kekuatan yang jauh lebih besar, dan jauh lebih jahat dan penuh dengan penipuan. Inilah sebabnya mengapa dasar luar negeri AS adalah pro-Israel, bahkan mereka mengetepikan rakyat mereka sendiri. Inilah sebabnya mengapa mereka membiarkan Palestin diserang berkali-kali. Mereka memang berniat untuk menghancurkan Masjidil Al-Aqsa.
Dan inilah sebabnya mengapa mereka menggambarkan orang-orang Arab dan Muslim sebagai pengganas. Mereka ingin menghasut dan mengubah dunia supaya melawan dan membenci orang Islam, kerana faktanya adalah, orang-orang yang akan terus mempertahankan Masjid Al-Aqsa adalah orang-orang Muslim. Muslim memahami pentingnya Masjidil Al-Aqsa, ia adalah kiblat pertama umat Islam. Oleh kerana itu orang-orang Muslim adalah musuh dajjal dan Amerika adalah murid-murid Dajjal.
Dalam Al-Quran mengatakan bahawa salah satu tanda akhir zaman sebelum kedatangan Dajjal adalah runtuhannya Masjidil Al-Aqsa yang sedang berlaku sebagaimana yang anda baca ini.

Semoga Allah SWT melindungi kita semua dari kejahatan Dajjal dan pengikutnya. Semoga cahaya Islam bersinar terang dari sebelumnya.Dan bukti kedatangan Dajjal dan akhir zaman adalah kehancuran Masjidil Al-Aqsa.


[/size]

NABI MENGINGATKAN UMATNYA SAMPAI SATU ZAMAN DAJJAL AKAN ZAHIR DAN MEMBAWA FITNAH YANG BESAR SEPANJANG SEJARAH ISLAM. ORANG YAHUDI SUDAH BERSIAP SIAGA UNTUK MENYAMBUT DAJJAL YANG AKAN MEMIMPIN MEREKA. SEBELUM DAJJAL ZAHIR SOLOMON TEMPLE AKAN DIBINA DAN DISINILAH DAJJAL AKAN DINOBATKAN DAN MENGUASAI DUNIA DENGAN KONSEP NEW WORLD ORDER.

KEADAAN INI SUDAH HAMPIR BERLAKU MELIHAT SITUASI SEKARANG. ADAKAH ISRAEL DAPAT MENAWAN MASJID AL-AQSA DAN BERJAYA MEMBINA SOLOMON TEMPLE???

JANJI ALLAH DAJJAL AKAN DIZAHIRKAN UNTUK UJIAN TERAKHIR UMAT ISLAM. MENGAMATI SITUASI INI TANDA BESAR KIAMAT SEDANG MENGHAMPIRI UMAT ISLAM. RAMAI AKAN SESAT APABILA DAJJAL DIZAHIRKAN. ADAKAH KITA TERMASUK DALAM GOLONGAN ITU???  JIKA DILHAT DENGAN KUASA BESAR PBB PUN ORANG ISLAM TUNDUK INIKAN PULA DAJJAL YANG AKAN MENJADI KETUA KEPADA PBB.????

INILAH DUNIA YANG ALLAH JADIKAN. DUNIA INI IBARAT MENDUDUKI PEPERIKSAAN. SOALAN PEPERIKSAAN TELAH BOCOR. DAH TAHU MACAM MANA SOALAN DAN JAWAPAN PUN SUDAH DAH TAHU. SUDAH TENTULAH DAPAT SCORE PEPERIKSAAN TERSEBUT. TAPI ADA JUGA YANG TAK PERCAYA SOALAN BOCOR AMBIL JAWAPAN LAIN MAKA GAGALLAH GOLONGAN ITU.

UNTUK MENGHADAPI KEADAAN INI BUKANLAH MUDAH. HANYA ORANG YANG KUAT IMAN DAN DEKAT DGN ALLAH SAJA AKAN SELAMAT.GOLONGAN YANG SELAMAT ADALAH GOLONGAN YANG SEDIKIT . MAJORITI MANUSIA SESAT KETIKA ITU

HAKIKATNYA DUNIA HARI INI MAJORITI TELAH PUN TUNDUK KEPADA TENTERA DAJJAL(AMERIKA, ISRAEL & KUASA PBB). DUNIA HARI INI TELAH BERGANTUNG KEPADA EKONOMI TENTERA DAJJAL.  SO...BAGAIMANA DUNIA DAN KITA SEMUA APABILA LAHIRNYA DAJJAL HAKIKI YANG AKAN MENJADI KETUA KEPADA SEMUA KUASA BEASR INI. MEREKA SUPER POWER KETIKA ITU. MEREKA AKAN MEMERANGI ISLAM. BERSEDIAKAH KITA DENGAN TANDA KIAMAT BESAR INI???


DAN ORANG ISLAM AKHIR ZAMAN YANG BERFIKIR PERLU MENGAMBIL PELUANG INI DGN MENGAMBIL WATAK SALAHUDDIN AL AYUBI AKHIR ZAMAN. INI ADALAH KERANA ALLAH MENJANJIKAN SEBELUM KIAMAT ISLAM AKAN MEMERINTAH DUNIA.ALLAH AKAN MEMBUKTIKAN BAHAWA ISLAM ADALAH ADALAH BENAR DAN AGAMA LAIN ADALAH PALSU. KITA JANGAN KELIRU DAN BUTA SEJARAH DUNIA INI. BARAT YG MENGUASAI DUNIA INI MASIH BARU SEKITAR 100 TAHUN SAHAJA BERMULA SEJAK 1924 SELEPAS KEJATUHAN KERAJAAN OTHMANIAH.  HAKIKAT SEBENAR ISLAM TELAH LAMA MENGUASAI DUNIA LEBIH 1000 THN. ALLAH MEMBERI GILIRAN KEPADA BARAT SEKARANG UNTUK MANUSIA MEMBUAT PENILAIAN SIAPAKAH YANG  BENAR ISLAM ATAU AGAMA LAIN. HARI INI TERNYATA BARAT MEMERINTAH DUNIA INI PENUH DGN KEPALSUAN DAN PENINDASAN.

SUDAH SAMPAI MASANYA PERENCANAAN ALLAH UNTUK GILIRAN SEMULA ISLAM MENTADBIR DUNIA INI.  ISLAM AKAN MENJADI LEADER SELEPAS INI. TAPI ORANG ISLAM BUKAN HANYA MENUNGGU DAN MELIHAT KETENTUAN ITU SAJA TANPA BERBUAT APA-APA. ORANG ISLAM PERLU MENCARI JANJI ALLAH DGN MENGAMBIL PELUANG INI MENJADI SALAHUDDIN AL AYUBI DENGAN MEMBEBASKAN MASJIDIL AQSA DI AKHIR ZAMAN DARI CENGKAMAN YAHUDI.

JADILAH SALAHUDDIN AL AYUBI DLM BENTUK APA YG KITA MAMPU SAMADA TENAGA, HARTA, MINDA, KEWANGAN ATAU APA SAJA  ASALKAN ADA KONSEP JIHAD. ORG ISLAM PERLU GEMBIRA DGN JANJI ALLAH ISLAM AKAN MENDAPAT PERTOLONGAN ALMAHDI DAN ISA AL MASIH. JANJI TIDAK AKAN TERTUNAI JIKA KITA ORG ISLAM SEKADAR PELUK TUBUH. SUNNAHTULLAHNYA.... ALLAH TIDAK AKAN MENGUBAH SUATU GOLONGAN ITU TANPA MEREKA SENDIRI YG MENGUBAHNYA.


APAKAH SIMBOLIK TARIKH 21.12.2012 YG PIHAK ILUMINAT PROMOSIKAN DLM FILEM MEREKA DI SELURUH DUNIA.APA PERANCANGAN MEREKA PADA TARIKH INI ??? SAMA-SAMA KITA NANTIKAN TARIKH INI...

YAHUDI TELAH DIJANJIKAN AKAN MENERIMA KEFASADAN/KEMUSNAHAN KALI KEDUA SELEPAS KEBANGKITAN ISLAM KALI KEDUA INI DAN TERAKHIR, PENUTUP TAMADUN DUNIA. MEREKA AKAN DIBINASAKAN DISEBABKAN OLEH KEKUFURAN/KEZALIMAN DAN MEMBUAT BANYAK KEROSAKAN TERHADAP AGAMA ALLAH SETELAH MENGETAHUI KEBENARAN AGAMA ISLAM.

Sekarang ini sesudah 1400 tahun lebih selepas kewafatan Nabi perkara-perkara yang diceritakan oleh Nabi tentang perjalanan dunia telah pun berlaku dan sudah terjadi. Ertinya, kita cukup yakin bahawa selepas ini, mana-mana jadual yang belum berlaku itu, pasti akan terjadi dan berlaku bila tiba masanya. Di bawah ini disenaraikan jadual-jadual yang positif saja yang telah terjadi di sepanjang sejarah dunia. Dengan harapan agar kita semua sangat yakin tentang kebenaran ALLAH dan Rasul-Nya.

1. Rasulullah SAW bersabda: “Sebaik-baik kurun adalah kurunku, kemudian kurun berikutnya dan kemudian kurun sesudahnya.” (Riwayat Al Bukhari);

Baginda menyebut tiga kurun sebagai kurun di mana manusia yang menganut Islam secara majoriti masih baik-baik. Yakni masih soleh dan solehah. Inilah generasi salafussoleh. Memang kita lihat hal ini benar berlaku, yang mana sesudah 300 tahun dari Rasulullah, manusia sudah mula renggang dari iman dan syariat Islam. Kalau ada pun tidak lagi secara majoriti. Bahkan makin jauh dari Zaman Kenabian. Umat Islam makin meninggalkan Islam hinggalah akhirnya terjadi Zaman Fitnah yang membawa kepada berulangnya zaman jahiliah buat kali keduanya.

2. Rasulullah SAW bersabda: Timur dan Barat akan terbuka untuk kamu. (Riwayat Ahmad) Hal ini pun sudah berlaku di tangan Sahabat-Sahabat dan salafussoleh itu. Hasil perjuangan mereka akhirnya 3/4 dunia ini tunduk kepada pemerintahan Islam atau menganut ajaran Islam. Bangsa Arab itu pernah jadi empayar melalui Islam dengan dunia merujuk padanya. Di mana saja di dunia ini ada saja penganut-penganut Islam.

3. Rasulullah SAW bersabda lagi yang maksudnya: “llmu Islam dan kefasihan bahasa Arab akan diwarisi oleh orang Mesir.”

Jadual itu pun sudah benar terjadi, yakni sejak 1000 tahun dulu dengan terbangunnya Universiti Al Azhar. Sejak itu Mesir menjadi pusat ilmu Islam dan orang-orang Mesir cukup fasih dengan bahasa Al Quran dan Hadis dibandingkan dengan bangsa-bangsa Arab yang lain.

4. ALLAH SWT berfirman: Rom dikalahkan oleh Farsi di tanah jajahannya dan mereka (Rom) selepas itu akan mengalahkan Farsi di beberapa tahun kemudian. Sama ada sebelum dan selepas, semuanya da lam urusan (jadual) ALLAH. Ketika (Rom mengalahkan Farsi) orang Mukmin bergembira dengan pertolongan ALLAH itu. (Rum: 2-4)
Waktu wahyu ini turun, Rom dan Farsi adalah dua empayar yang menguasai dunia. Waktu itu masing-masing atas nama kristian dan majusi. Tetapi ALLAH mengkhabarkan kepada orang MUKMIN tentang jadual di mana keduanya akan kalah-mengalahkan, yang akhirnya tinggal Rom berkuasa dengan pertolongan ALLAH jua. Apabila peristiwa itu benar-benar berlaku orang Mukmin ber- gembira kerana tepat Jadual ALLAH itu. Mereka yakin dengan pertolongan Allah itu juga kedua-dua empayar besar itu akan jatuh tersungkur kepada umat Islam. Demikianlah ALLAH mempergilirkan kuasa mengendalikan dunia kepada bangsa-bangsa.

5. Rasulullah SAW bersabda: Konstantinopel akan jatuh ke tangan seorang ketua yang baik lagi beragama, (tenteranya) tidak melampau, tidak mencuri dan (rakyatnya) tidak penipu dan tidak bergaul bebas. (Riwayat Al Imam Abu Al Hasan Ahmad bin Jaafar) Dipetik dari kitab ‘Ukduddurar Fi Akhbar Al Muntazar.

Dalam Hadis yang lain, Rasulullah SAW bersabda yang maksudnya: Konstantinopel akan jatuh ke tangan seorang ketua yang baik, tentera yang baik dan rakyat yang baik. Para Sahabat dan salafussoleh berlumba-lumba untuk merebut janji ALLAH tentang kejatuhan Konstantinopel itu. Dengan harapan di tangan merekalah berlaku janji itu. Tetapi mereka gagal sehinggalah 600 tahun sesudah kewafatan Rasulullah. Hal itu baru terjadi di tangan Muhammad Al Fateh, keturunan Bani Usman. Yang ekoran dari itulah Turki Usmaniah akhirnya muncul menjadi empayar kepada tiga benua dengan dua puluh sembilan buah negara di bawah takluknya. Hingga hari ini, kalau kita ke Turki, kita masih dapat saksikan kesan-kesan kegemilangan dan kegagahan Islam yang ditinggalkan itu.

6. Rasulullah SAW bersabda: ALLAH mengutuskan pada umat ini disetiap awal 100 tahun, orang yang akan memperbaharui urusan agama-Nya (mujaddid).Hal ini pun kelihatan telah menepati jadual-Nya. Sudah tercatat kemas dalam sejarah nama para mujaddid yang lahir setiap awal kurun. Bermula dengan Sayidina Umar Abdul Aziz, Imam Syafi’i, Imam Abu Hassan Al Ashaari, Imam Al Ghazali, Imam Sayuti dan lain-lain lagi. Semuanya sudah 14 orang. Dan kini, dunia sedang menanti mujaddid ke-15. Dan kita bertuah sedang berada di awal kurun itu.

7. Rasulullah SAW juga bersabda: Akan sentiasa ada satu thoifah daripada umatku yang dapat menzahirkan kebenaran dan mereka tidak dapat dirosakkan oleh orang yang menentangnya. Perihal janji ini, sejarah telah pun menceritakan pada kita bahawa bermula dari awal kurun hinggalah pertengahan dan ke hujungnya, setiap generasi mempunyai thoifah-thoifah Islam dengan ciri-ciri khususnya seperti tersebut dalam Hadis di atas mengamalkan Islam dalam hidup mereka dan bila musuhnya cuba merosakkan, ternyata thoifah itu (syariatnya) tidak rosak bahkan terus berkembang.

Hal begini nampaknya hanya terjadi kepada thoifah para mujaddid serta thoifah syeikh-syeikh tareqat di zaman gemilangnya. Selain mereka, organisasi-organisasi Islam yang berbau politik atau harakah-harakah Islam ala sekular dan persatuan-persatuan ulama rasmi kerajaan nampaknya tidak mampu memiliki ciri-ciri istimewa itu. Mereka gagal membawa pengikut-pengikutnya menegakkan syariat Islam secara syumul dalam jemaahnya. Dan mereka mudah saja tertipu oleh musuh-musuh perjuangannya. Niat baik mereka tidak tercapai kerana laluan yang ditempuh tidak menuju ke matlamatnya


Kebangkitan islam kali kedua ini akan berlaku pada golongan pilihan Allah yang benar-benar mengikut ajaran Islam yang seperti di zaman Rasullullah. Golongan ini datang dari sebelah Timur.

Penafsiran Timur itu juga dikatakan di Khurasan. Yang pasti Timur itu adalah negara yang berada di Timur Mekah. Ianya di sebut umum kerana untuk mengelak darpada musuh Islam. Jika Nabi memeberitahu tempat dengan jelas sudah tentu musuh Islam dengan senang membunuh toifah akhir zaman ini. Juga rahsia ini untuk mengembirakan orang Islam supaya orang Islam sentiasa berfikir, mengkaji lalu membuat pencarian Al Mahdi mereka diakhir zaman.
Golongan inilah merupakan golongan yang tidak disangka-sangka yang menjadi pilihan Allah. Mereka ini dicari oleh Yahudi kerana Yahudi tahu mereka akan musnah di tangan golongan yang tidak disangka-sangka ini. Siapakah golongan ini????

Allah memberi petunjuk berkenaan kemusnahan Yahudi kali kedua dan kebangkitan Islam kali ke dua di tangan toifah akhir zaman (Al Mahdi) di dalam Surah al Isra: 4 & 5);

"Dan kami menyatakan kepada Bani Israil dalam Kitab Itu. Sesungguhnya kamu akan melakukan kerosakan di bumi (Palestin) dua kali, dan sesungguhnya kamu akan berlaku sombong dan angkuh dengan melampau. Maka apabila sampai masa janji (membalas kederhakaan kamu) kali pertama dari kali ke dua kederhakaan itu, Kami datangkan kepada kamu hamba-hamba Kami yang kuat gagah dan amat ganas serangannya lalu mereka menjelajah segala ceruk rantau (membunuh dan membinasakan kamu). Dan sebenarnya peristiwa itu adalah satu janji yang tetap berlaku."


Allah mengutuskan utusannya ketika agama Islam telah rosak dan manusia kembali kepada jahiliah. Ketika itu rumah Allah (Kaabah) dikuasai Syaitan, Kaabah dipenuhi dgn berhala dan manusia menyembah Syaitan. Pada masa itulah Nabi Muhammad, nabi akhir zaman diutuskan untuk membetulkan agama Allah dan membersihkan berhala di Kaabah sehingga manusia kembali menyembah Allah. Setelah 1400 thn Nabi meninggalkan kita, umat Islam kembali hilang pedoman dan manusia kembali menjadi ke arah zaman jahiliah. Pada masa itulah Allah mengutuskan toifahnya di akhir zaman untuk membimbing semula manusia menyembah Allah.

Jika diamati sekarang Kaabah telah pun rosak. Sedar tidak sedar simbol syaitan telah muncul pada menara jam di Masjidil Haram.Simbol tandok Syaitan telah didirikan oleh golongan Sufyani di Masjidil Haram. Perkara ini telah pun ditegur oleh ulamak Islam tetapi gologan yang mentadbir Mekah sekarang tetap ingkar dengan keputusan mereka. Simbol di menara jam sepatutnya diletakkan simbol Islam bulan sabit dan bukannya tandok, simbol dajal. Inilah angkara musuh Islam. Para ulamak Islam tidak mampu menghalang golongan Sufyani ini. Hanya toifah Allah saja yang mampu mengubah ini keadaan ini. Inilah yang dapat melihat trend-trend kemunculan Dajjal dan Al Mahdi.


Simbol tanduk syaitan pada menara jam di Mekah. Kenapa tidak diletakkan simbol bulan sabit, simbol Islam?


Apa bezanya simbol tanduk syaitan di menara jam Mekah dengan simbol tandok dalam filem Lord of the Ring puak iliminati?


Apa bezanya menara Jam Big Ben di Inggeris? Apa pula bezanya dengan menara Jam di Mekah?

Perkara ini telah pun dikhabarkan oleh Rasulullah dalam hadis sahih, Al-Allamah Sayyid AIwi bin Ahmad bin Hasan bin Al-Quthub Abdullah AI-Haddad menyebutkan dalam kitabnya Jala’uzh Zholam sebuah hadits yang diriwayatkan oleh Abbas bin Abdul Muthalib dari Nabi s.a.w : “Akan keluar di abad kedua belas (setelah hijrah) nanti di lembah BANY HANIFAH seorang lelaki, yang tingkahnya bagaikan sapi jantan (sombong), lidahnya selalu menjilat bibirnya yang besar, pada zaman itu banyak terjadi kekacauan, mereka menghalalkan harta kaum muslimin, diambil untuk berdagang dan menghalalkan darah kaum muslimin” AI-Hadits.


BANY HANIFAH adalah kaum nabi palsu Musailamah Al-Kadzdzab dan Muhammad bin Saud. Kemudian dalam kitab tersebut Sayyid Alwi menyebutkan bahwa orang yang tertipu ini tiada lain ialah Muhammad bin Abdul Wahab. Adapun mengenai sabda Nabi s.a.w yang mengisyaratkan bahwa akan ada keguncangan dari arah timur (Najed) dan dua tanduk setan, sebahagian, ulama mengatakan bahwa yang dimaksud dengan dua tanduk setan itu tiada lain adalah Musailamah Al-Kadzdzab dan Muhammad Ibn Abdil Wahab. Inilah pencetus fahaman wahabi. Pendiri ajaran wahabi ini meninggal tahun 1206 H/ 1792 M. Angkara gologan inilah maka lahirnya tandok syaitan pada menara jam di Mekah juga sebagai tanda besar kiamat. Tempat lahirnya pencetus wahabi ditunjukkan pada peta di bawah;


Tempat lahirnya puak wahabi

Dalam hadis sahih juga Nabi menyebut bahawa tanduk syaitan ini berasal dari puak wahabi di Najd;

"Daripada Abdullah Ibn Umar r.a., beliau berkata: Rasulullah SAW menyebut: Ya Allah! Berkatilah kami pada Yaman kami dan berkatilah kami Ya Allah! pada Syam kami.Maka sebahagian sahabat berkata: Dan pada Najd kami Ya Rasulallah! Rasulullah pun bersabda: Ya Allah! Berkatilah kami pada Yaman kami dan berkatilah kami Ya Allah! pada Syam kami.Maka sebahagian sahabat berkata: Dan pada Najd kami Ya Rasulallah!Dan aku menyangka (seingat aku) pada kali ketiga Rasulullah SAW bersabda: Di sanalah berlakunya gegaran-gegaran, fitnah-fitnah dan di sanalah terbitnya tanduk Syaitan"
" />


Terakhir diubah oleh Admin tanggal Mon 09 Dec 2013, 9:50 am, total 22 kali diubah
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://zalpermai.indonesianforum.net
Admin
Admin


Jumlah posting : 145
Age : 49
Location : kuala lumpur
Registration date : 24.12.07

PostSubyek: Re: MENGAPA YAHUDI INGIN MENAKLUKI BAITULMAQDIS   Mon 11 Mar 2013, 12:11 am

Sungguh Nabi s.aw telah memberitakan akan datangnya Faham Wahabi ini dalam beberapa hadits, ini merupakan tanda kenabian beliau s.a.w. dalam memberitakan sesuatu yang pasti terjadi. Seluruh hadits-hadits ini adalah shahih, sebagaimana terdapat dalam kitab shahih BUKHARI & MUSLIM dan lainnya. Diantaranya: “Fitnah itu datangnya dari sana, fitnah itu datangnya dari arah sana,” sambil menunjuk ke arah timur (Najed). (HR. Muslim dalam Kitabul Fitan)

“Akan keluar dari arah timur segolongan manusia yang membaca Al-Qur’an namun tidak sampai melewati kerongkongan mereka (tidak sampai ke hati), mereka keluar dari agama seperti anak panah keluar dari busurnya, mereka tidak akan bisa kembali seperti anak panah yang tak akan kembali ketempatnya, tanda-tanda mereka ialah bercukur (Gundul).” (HR Bukhari no 7123, Juz 6 hal 20748). Hadis ini juga diriwayatkan oleh Ahmad, Ibnu Majah, Abu Daud, dan Ibnu Hibban.
Golongan wahabi inlah sekarang pendokong kerjaaan Saudi Raja Saud yang dikatakan sebagai Sufyani yang termasuk dalam agenda Al Mahdi untuk membersihkan golongan ini.

Berkata Abu sa’id Al Khudriy ra saat Nabi saw sedang membagi bagi harta pada beberapa orang, maka datanglah seorang lelaki, matanya membelalak, kedua pelipisnya tebal cembung kedepan, dahinya besar, janggutnya sangat tebal, rambutnya gundul, sarungnya pendek, berkata: Bertakwalah pada Allah wahai Muhammad…!, Sabda Rasulullah SAW: “Siapa yang taat pada Allah kalau aku bermaksiat? apakah Allah mempercayaiku untuk mengamankan penduduk bumi dan kalian tidak mempercayaiku?” dan berkata Khalid bin Walid ra: Wahai Rasulullah, kutebas lehernya..! Rasul SAW melarangnya, lalu beliau SAW melirik orang itu yang sudah membelakangi Nabi saw, dan Rasul saw bersabda: “Sungguh akan keluar dari keturunan lelaki ini suatu kaum yang membaca Alqur’an namun tidak melewati tenggorokannya (tidak meresap ke hatinya), mereka semakin jauh dari agama seperti menjauhnya panah dari busurnya, mereka memerangi orang islam dan membiarkan penyembah berhala”, jika kutemui kaum itu akan kuperangi seperti diperanginya kaum ‘Aad”
(Shahih Bukhari).

INGGERIS MELAHIRKAN WAHABI

Walaupun Ibn Abdul-Wahhab dianggap sebagai Bapa Wahabisme, namun master mindnya Kerajaan Inggeris-lah yang membidani kelahirannya dengan gagasan-gagasan Wahabisme dan merekayasaan Ibn Abdul-Wahhab sebagai Imam dan Pendiri Wahabisme, untuk tujuan menghancurkan Islam dari dalam dan meruntuhkan Daulah Utsmaniyyah yang berpusat di Turki. Selok belok dan perancangan tentang konspirasi Inggeris dengan Ibn Abdul-Wahhab ini dapat dibongkar di dalam memori Mr. Hempher : “Confessions of a British Spy”

Bermula di Basra, Iraq, Ibn Abdul-Wahhab telah jatuh dalam tunggangan perisik Inggeris yang dipanggil dengan nama Hempher yang sedang menyamar (undercover), salah seorang perisikan  yang dikirim oleh London untuk negeri-negeri Muslim (di Timur Tengah) dengan tujuan menggoyang Kekhalifahan Utsmaniyyah dan menciptakan konflik di antara sesama kaum Muslim. Hempher pura-pura menjadi seorang Muslim, dan memakai nama Muhammad, dan dengan cara yang licik, ia melakukan pendekatan dan persahabatan dengan Ibn Abdul-Wahhab dalam waktu yang sangat lama.
Hempher, yang memberikan Ibn Abdul-Wahhab wang dan hadiah-hadiah lainnya, mencuci otak Ibn Abdul-Wahhab dengan meyakinkannya bahwa :

Orang-orang Islam mesti dibunuh, karena mereka telah melakukan penyimpangan yang berbahaya, mereka (kaum Muslim) telah keluar dari prinsip-prinsip Islam yang mendasar, mereka semua telah melakukan perbuatan-perbuatan bid’ah dan syirik.

Hempher berpura-pura alim mendakwa bermimpi bertemu Nabi Muhammad Saw (wild dream) dan mengatakan bahwa dia bermimpi Nabi Muhammad Saw mencium kening (di antara kedua mata) dan mengatakan kepada Ibn Abdul-Wahhab, bahwa dia akan jadi orang besar, dan meminta kepadanya untuk menjadi orang yang dapat menyelamatkan Islam dari berbagai bid’ah dan takhayul.

Setelah mendengar mimpi liar Hempher, Ibn Abdul-Wahhab jadi tersentak (wild with joy) dan merasa bertanggung jawab untuk melahirkan suatu aliran baru di dalam Islam yang bertujuan memurnikan dan mereformasi Islam.

Di dalam memorinya, Hempher menggambarkan Ibn Abdul-Wahhab sebagai orang yang berjiwa “sangat tidak stabil” (extremely unstable), “sangat kasar” (extremely rude), berakhlak jahat (morally depraved), selalu gelisah (nervous), congkak (arrogant), dan dungu (ignorant).

Perisik  Inggeris ini, yang memandang Ibn Abdul-Wahhab sebagai seorang yang bebal/dungu (typical fool), juga mengatur pernikahan mut’ah bagi Ibn Abdul Wahhab dengan 2 wanita Inggeris yang juga perisik yang sedang menyamar.

Wanita pertama adalah seorang wanita beragama Kristen dengan panggilan Safiyya. Wanita ini tinggal bersama Ibn Abdul Wahhab di Basra. Wanita satunya lagi adalah seorang wanita Yahudi yang punya nama panggilan Asiya. Mereka menikah di Shiraz, Iran.

KENAPA INGGERIS MENCIPTA WAHABI

Pada tahun 1922 setelah perang dunia I, persidangan Lawsen di adakan, hasil sidang lawsen adalah sistem khilafah di tiadakan , khalifah dibuang keluar negara, harta khalifah di ambil, kerajaan Turki baru di bentuk berdasarkan sekuler dibawah pimpinan Mustafa Kamal Attaturk. Negara2 jajahan turki diambil alih sebagai jajahan Iggris, Prancis dan Italia. Lord Corsen dengan sombongnya berkata hakikatnya Turki telah dihancurkan dan tidak boleh bangkit lagi karena sudah di hancurkan kekuatannya iaitu khilafah Islamiyhah atau pemerintahan Islam.

Yahudi melantik Saudi dan Wahabi sebagai penguasa Haromain. Setelah jatuhnya empayar Uthman negara-negar kecil seperti Kuwait, Yaman dan lain-lain diserahkan kepada kabilah-kabilah yang dipilih oleh yahudi, negara kecil itu semua tertunduk kepada Britain, Prancis dan Italia. Janji kepada Syarif Husain untuk mengangkat sebagai pemimpin arab hanyalah janji kosong. Syarif husain hanya diberikan kerajaan Jordan yang kecil dan miskin.

Pada 1925 keluarga Al-saud berhasil menguasai Mekkah dari pada Syarif Husain. Pada 10 januari 1926 Abdul Ajiz Al-Saud di lantik menjadi raja Hijaz di Masjidil Haram, makkah.

Pada tahun 1932 setelah menguasai sebagian besar semenajung Arab, Ibnu Saud menamakan tanah gabungan Hijaz dan Najd sebagai Arab Saudi. Abdul Aziz Ibnu Saud kemudian melantik dirinya sebagai raja arab saudi dengan bantuan british. Fahaman wahabi menjadi agama rasmi Arab Saudi dan disebarkan ke seluruh dunia.

Tujuan yahudi menciptakan wahabi adalah sebagai cara halus menghancurkan Islam dari dalam:

1. Yahudi sangat faham bahwa kekuatan umat islam terletak pada rohnya yakni roh yang sangat kenal cinta dan takut dari penciptanya oleh karena itu umat islam harus dipisahkan dari Allah.

2. Yahudi sangat faham bahawa kekuatan Islam karana berhasil menghubungkan kekuatan roh dan kehidupan lahir maka keyakinan akan adanya kekuatan roh dalam kehidupan lahir itu harus dimusnahkan

3. Yahudi sangat faham bahwa kunci kemenangan umat islam adalah adanya bantuan gaib dari Allah SWT maka yahudii menghapuskan keyakinan terhadap hal gaib itu. Ulama sufi dan tarikat yang memiliki kharomah dikatakan sesat dan syirik.

4. Yahudi sangat faham bahwa kekuatan islam terletak pada kecintaanyta umat kepada Muhammad SAW ahlul bait dan para sahabat maka segala peninggalan dan amalan yang menyuburkan kecinttaan kepada Rasulullah dimusnahkan dengan alasan bid'ah, khurafat dll alasan yang diada-adakan

5. Yahudi faham bahawa selemah umat islam mereka sangat fanatik pada agama para ulama oleh karana itu ulama baru dan Islam gaya baru mesti dicipta yang sesuai dengan agenda yahudi.

6. Untuk menguasai kota suci umat Islam haromain yahudi tidak boleh memusnahkan seperti tempat-tempat yang lain karana ditakutkan akan mendapat penentangan seluruh umat Islam sedunia

Kejahatan-kejahatan wahabi diantaranya adalah :

1. Membuat fatwa setiap yang bidah itu sesat dan yang sesat itu neraka

2. Umat islam yang tidak ikut ajarannya itu sesat, halal darah dan hartanya

3. Membunuh keturunan Rasulullah SAW

4. Menuduh sesat keturunan Rasul SAW dan sahabat yang utama

5. Menganggap alam roh itu tidak wujud

6. Menolak adanya hubungan antara alam lahir dan roh

7. Memusnahkan peninggalan Rasul.

8. Dalam mempelajari ilmu ussuludin atau tauhid menganut pemahaman Ibnu Taimiah yang mengaggap Tuhan itu berjisim seperti mahluk

9. Didalam fiqih dibenarkan menampal2 mazhab atau talfik

10. Mengambil sumber Al quran dan hadis tanpa ijmak ulama dan qiyas

11. Melarang keras umat islam berdoa dengan tawatsul atau perantara

12. Dilarang keras menziarahi kubur sekalipun makam nabi

13. Menghancurkan bangunan di atas tempat lahir nabi

14. Melarang meuji2 nabi seperti membaca qasidah, berzanzi, tahlil dsb

15. Melarang memperingati maulid rasul, israq miraj dan semua perayaan Islam yang lain

16. Melarang belajar tentang sifat 20 dan menuduh sesat ajaran Asyari iaitu faham Ahli sunnah wal jamaah.

17. Melarang amalan tariqat, umpama tariqat Naksabandiah, Kodiri, Saszali, Muhammadiyah dll

18. Mengundang Amerika mengeksploitasi kekayaan minyak di timur tengah

19. Berkomplot dengan Amerika membina pangkalan perang di Arab Saudi

20. Meminta bantuan tentara sekutu di perang teluk untuk menghancurkan Saddam Hussin

21. Mencetuskan gerakan teroris seperti Al Qaeda dll untuk memburukkan gerakan Islam

22. Mengubah arab menjadi negara yahudi dan haromain (Mekah & Madinah) menjadi kota yahudi


KERAJAAN SAUDI-WAHHABI PERTAMA : 1744-1818

Setelah kembali ke Najd dari perjalanannya, Ibn Abdul-Wahhab mula “berdakwah” dengan gagasan-gagasan liarnya di Uyayna. Bagaimana pun, karana “dakwah”-nya yang keras dan kaku, dia diusir dari tempat kelahirannya. Dia kemudian pergi berdakwah di dekat Dir’iyyah, di mana sahabat karibnya, Hempher dan beberapa perisik Inggeris lainnya yang berada dalam penyamaran ikut bergabung dengannya.

Dia juga tanpa perbicaraan membunuh seorang pezina penduduk setempat di hadapan orang ramai dengan cara yang sangat brutal, menghentak kepala pezina dengan batu besar.

Padahal, hukum Islam tidak mengajarkan hal seperti itu, beberapa hadis menunjukkan cukup dengan merejam dengan batu-batu kecil sahaja. Para ulama Islam (Ahlus Sunnah) tidak membenarkan tindakan Ibn Abdul-Wahhab yang sangat berlebihan seperti itu.

Walaupun banyak orang yang menentang ajaran Ibn Abdul-Wahhab yang keras dan kaku serta tindakan-tindakannya, termasuk ayah kandungnya sendiri dan saudaranya Sulaiman Ibn Abdul-Wahhab,  keduanya adalah orang-orang yang benar-benar memahami ajaran Islam -, dengan wang,  perisik Inggeris telah berhasil memujuk Syeikh Dir’iyyah, Muhammad Saud untuk mendukung Ibn Abdul-Wahhab.

Pada 1744, Al-Saud menggabungkan kekuatan dengan Ibn Abdul-Wahhab dengan membangun sebuah aliran politik, agama dan perkawinan. Dengan aliran ini, antara keluarga Saud dan Ibn Abdul-Wahhab, yang hingga saat ini masih utuh  Wahhabisme sebagai sebuah “agama” dan gerakan politik telah lahir dan mantap.

Dengan penggabungan ini setiap keluarga Al-Saud beranggapan bahawa mereka menduduki posisi Imam Wahhabi (pemimpin agama), sementara itu setiap ketua keluarga Wahhabi memperoleh kuasa dan mandat untuk mengawal  ketat setiap penafsiran agama (religious interpretation).

Mereka adalah orang-orang bodoh, yang melakukan kekerasan, menumpahkan darah, dan pencetus untuk menyebarkan pahaman Wahabi (Wahhabism) di Jazirah Arab. Sebagai hasil aliran Saudi-Wahhabi pada 1774, sebuah kekuatan angkatan perang kecil yang terdiri dari orang-orang Arab Badui terbentuk melalui bantuan para perisik Inggeris yang melengkapi mereka dengan wang dan persenjataan.

Sampai pada waktunya, angkatan perang ini pun berkembang menjadi sebuah ancaman besar yang pada akhirnya melakukan penguasaan di seluruh Jazirah Arab sampai ke Damaskus (Syiria), dan menjadi penyebab munculnya Fitnah Terburuk di dalam Sejarah Islam.

Dengan cara ini, angkatan perang ini dengan anggkuh dan kejam telah mampu menaklukkan hampir seluruh Jazirah Arab untuk menciptakan Negara Saudi-Wahhabi yang pertama.

Sebagai contoh, untuk memperjuangkan apa yang mereka sebut sebagai syirik dan bid’ah yang dilakukan oleh kaum Muslim, Saudi-Wahhabi telah mengejutkan seluruh dunia Islam pada 1801, menghancurkan dan kesucian Husein bin Ali (cucu Nabi Muhammad Saw) di Karbala, Iraq. Mereka juga membunuh lebih dari 4.000 orang di Karbala dan merampok lebih dari 4.000 unta yang mereka bawa sebagai harta rampasan. Kisah inilah bermulanya peristiwa Karbala yang dikenang oleh golongan Syiah setiap tahun.

Sekali lagi, pada 1810, mereka, kaum Wahabi dengan kejam membunuh penduduk tak berdosa di sepanjang Jazirah Arab. Mereka menggasak dan menyebarkan fahaman wahabi kepada banyak kafilah peziarah dan sebagian besar di kota-kota Hijaz, termasuk 2 kota suci Makkah dan Madinah.

Di Makkah, mereka melenyapkan kesan sejarah Islam dan di Madinah, mereka menyerang dan menodai Masjid Nabawi, membongkar makam Nabi, dan menjual serta membagi-bagikan peninggalan bersejarah dan permata-permata yang mahal.

Para teroris Saudi-Wahhabi ini telah melakukan tindakan kejahatan yang menimbulkan kemarahan kaum Muslim di seluruh dunia, termasuk Kekhalifahan Utsmaniyyah di Istanbul.

Sebagai penguasa yang bertanggung jawab atas keamanan Jazirah Arab dan penjaga masjid-masjid suci Islam, Khalifah Mahmud II memerintahkan sebuah angkatan perang Mesir dikirim ke Jazirah Arab untuk menghukum Saudi-Wahhabi.

Pada 1818, angkatan perang Mesir yang dipimpin Ibrahim Pasha (putra penguasa Mesir) menghancurkan Saudi-Wahhabi dan meratakan dengan tanah ibu kota Dir’iyyah .

Imam kaum Wahhabi saat itu, Abdullah al-Saud dan dua pengikutnya dikirim ke Istanbul dengan dirantai dan di hadapan orang ramai, mereka dihukum pancung. Sisa pengikut  Saudi-Wahhabi ditangkap di Mesir.

KERAJAAN SAUDI-WAHHABI KE-II : 1843-1891 –CAMPUR TANGAN INGGERIS

“Walaupun kebengisan fanatik Wahabisme berhasil dihancurkan pada 1818, namun dengan bantuan Kolonial Inggeris, mereka dapat bangkit kembali. Setelah pelaksanaan hukuman mati atas Imam Abdullah al-Saud di Turki, sisa-sisa saki baki Saudi-Wahhabi memandang saudara-saudara Arab dan Muslim mereka sebagai musuh yang sesungguhnya (their real enemies) dan sebaliknya mereka menjadikan Inggeris dan Barat sebagai sahabat sejati mereka.

Maka ketika Inggeris menjajah Bahrain pada 1820 dan mulai mencarai jalan untuk memperluas area jajahannya, Dinasti Saudi-Wahhabi menjadikan kesempatan ini untuk memperoleh perlindungan dan bantuan Inggeris.

Pada 1843, Imam Wahhabi, Faisal Ibn Turki al-Saud berhasil melarikan diri dari penjara di Cairo dan kembali ke Najd. Imam Faisal kemudian mulai melakukan hubungan dengan Pemerintah Inggeris. Pada 1848, dia memohon kepada Residen Politik Inggeris (British Political Resident) di Bushire agar mendukung perwakilannya di Trucial Oman. Pada 1851, Faisal kembali memohon bantuan dan dukungan Pemerintah Inggeris.

Dan hasilnya, Pada 1865, Pemerintah Inggeris mengirim Kolonel Lewis Pelly ke Riyadh untuk mendirikan sebuah pejabat perwakilan Pemerintahan Kolonial Inggeris dengan perjanjian bersama Dinasti Saudi-Wahhabi.

Untuk meyakinkan Kolonel Lewis Pelly, Imam Faisal mengatakan bahwa perbezaan besar dalam strategi Wahhabi :antara perang politik dengan perang agama adalah bahawa nantinya tidak akan ada kompromi, kami membunuh semua orang.

Pada 1866, Dinasti Saudi-Wahhabi menandatangani sebuah perjanjian “persahabatan” dengan Pemerintah Kolonial Inggeris, sebuah kekuatan yang dibenci oleh semua kaum Muslim, karena kekejaman kolonialnya di dunia Muslim.

Perjanjian ini serupa dengan banyak perjanjian tidak adil yang selalu dikenakan kolonial Inggeris atas boneka-boneka Arab mereka lainnya di Teluk Arab (sekarang dikenal dengan : Teluk Parsi).

Sebagai pertukaran atas bantuan pemerintah kolonial Inggeris yang berupa wang dan senjata, pihak Dinasti Saudi-Wahhabi menyetujui untuk bekerja-sama/berkhianat dengan pemerintah kolonial Inggeris iaitu : pemberian kawasan penempatan tentera kepada pemerintah kolonial Inggeris atas kawasan yang dimilikinya.

Perjanjian yang dilakukan Dinasti Saudi-Wahhabi dengan musuh paling getir bangsa Arab dan Islam iaitu Inggeris, pihak Dinasti Saudi-Wahhabi telah membangkitkan kemarahan yang hebat dari bangsa Arab dan Muslim lainnya, baik negara-negarayang berada di dalam maupun yang diluar wilayah Jazirah Arab.

Dari semua penguasa Muslim, yang paling merasa disakiti atas pengkhianatan Dinasti Saudi-Wahhabi ini adalah seorang patriotik bernama al-Rasyid dari suku al-Hail di Arabia tengah dan pada 1891, dan dengan dukungan orang-orang Turki, al-Rasyid menyerang Riyadh lalu menghancurkan suku Saudi-Wahhabi.

Bagaimanapun, beberapa anggota Dinasti Saudi-Wahhabi sudah mengatur untuk melarikan diri; di antara mereka adalah Imam Abdul-Rahman al-Saud dan putranya yang masih remaja, Abdul-Aziz. Dengan cepat keduanya melarikan diri ke Kuwait yang dikawal oleh Kolonial Inggeris, untuk mencari perlindungan dan bantuan Inggeris.

KERAJAAN SAUDI-WAHHABI KE III (SAUDI ARABIA) : Sejak 1902

Ketika di Kuwait, Sang Wahhabi, Imam Abdul-Rahman dan putranya, Abdul-Aziz menghabiskan waktu mereka “menyembah-nyembah” tuan Inggersi mereka dan memohon-mohon bantuan kewangan, persenjataan serta bantuan untuk keperluan merebut kembali Riyadh. Namun pada akhir penghujung 1800-an, usia dan penyakitnya telah memaksa Abdul-Rahman untuk mendelegasikan Dinasti Saudi Wahhabi kepada putranya, Abdul-Aziz, yang kemudian menjadi Imam Wahhabi yang baru.

Melalui strategi licin kolonial Inggeris di Jazirah Arab pada awal abad 20, yang dengan cepat menghancurkan Kekhalifahan Islam Utsmaniyyah dan sekutunya al-Rasyid secara menyeluruh, kolonial Inggeris langsung memberi sokongan kepada Imam baru Wahhabi Abdul-Aziz.

Dibentengi dengan dokungan kolonial Inggeris, wang dan senjata, Imam Wahhabi yang baru, pada 1902 akhirnya dapat merebut Riyadh. Salah satu tindakan biadab pertama Imam baru Wahhabi ini setelah berhasil menduduki Riyadh adalah membalas dendam  penduduknya dengan memaku kepala al-Rasyid pada pintu gerbang kota. Abdul-Aziz dan para pengikut fanatik Wahhabinya juga membakar hidup-hidup 1,200 orang sampai mati.

Imam Wahhabi Abdul-Aziz yang dikenal di Barat sebagai Ibn Saud, sangat dicintai oleh majikan Inggerisnya. Banyak pejabat dan utusan Pemerintah Kolonial Inggeris di wilayah Teluk Arab sering menemui atau menghubunginya, dan dengan murah-hati mereka mendukungnya dengan kewangan, senjata dan para penasihat-penasihat Inggeris.  Sir Percy Cox, Captain Prideaux, Captain Shakespeare, Gertrude Bell, dan Harry Saint John Philby (yang dipanggil “Abdullah”) adalah di antara banyak pejabat dan penasihat kolonial Inggeris yang secara rutin mengelilingi Abdul-Aziz demi membantunya memberikan apa pun yang diperlukannya.

Dengan senjata, wang dan para penasihat dari Inggeris, berangsur-angsur Imam Abdul-Aziz dengan bengis dapat menaklukkan hampir seluruh Jazirah Arab di bawah panji-panji Wahhabisme untuk mendirikan Kerajaan Saudi-Wahhabi ke-3, yang saat ini disebut Kerajaan Saudi Arabia.

Ketika mendirikan Kerajaan Saudi, Imam Wahhabi, Abdul-Aziz beserta para pengikut fanatiknya, melakukan kekejaman yang mengerikan, khususnya di daratan suci Hijaz. Mereka mengusir penguasa Hijaz, Syarif, yang merupakan keturunan Nabi Muhammad Saw.

Pada May 1919, di Turbah, pada tengah malam dengan cara pengecut dan buas mereka menyerang angkatan perang Hijaz, membunuh lebih 6,000 orang.

Dan sekali lagi, pada bulan Agos 1924, sama seperti yang dilakukan orang barbar,tentera Saudi-Wahabi menyerang dan memasuki rumah-rumah di Hijaz, kota Taif, mengancam mereka, mencuri wang dan persenjataan mereka, lalu memenggal kepala anak-anak kecil dan orang-orang yang sudah tua. Banyak wanita Taif yang segera meloncat ke dasar air demi menghindari pemerkosaan dan pembunuhan yang dilakukan tentara-tentara Saudi-Wahhabi yang bengis.

Tentara primitif Saudi-Wahhabi ini juga membunuhi para ulama dan orang-orang yang sedang melakukan shalat di masjid; hampir seluruh rumah-rumah di Taif diratakan dengan tanah; tanpa memandang bulu mereka membunuh hampir semua laki-laki yang mereka temui di jalan-jalan; dan merampok apa pun yang dapat mereka bawa. Lebih dari 400 orang tak berdosa ikut dibunuh dengan cara mengerikan di Taif.

DOKUMEN PERJANJIAN ARAB SAUDI DGN INGGERIS MENGKHIANATI PALESTIN


“Saya Sultan Abdul Aziz bin Abdul Rahman Al Saud al-Faisal dan Saya mengalah dan mengakui seribu kali untuk Sir Percy Cox, utusan Inggris, bahwa saya tidak keberatan untuk memberikan Palestin kepada Yahudi miskin atau bahkan untuk non- Yahudi, dan saya tidak akan pernah melanggar perintah Inggris,”

Sebuah dokumen kuno mengungkapkan bagaimana Sultan Abdul Aziz, pendokong  Arab Saudi meyakinkan Inggris untuk menciptakan sebuah negara Yahudi di tanah Palestin, sebuah laporan berita mengatakan.
dokumen ini telah mendedahkan komitmen mendalam dari Raja Saudi pertama dengan Inggris dan memberikan jaminan kepada pemerintah Inggris untuk memberikan Palestin kepada Yahudi.
Dokumen kontroversi yang ditulis bersama Sir Percy Cox Zachariah, merupakan bukti pengkhianatan keluarga kerajaan Saudi untuk bangsa Palestin.Dokumen kuno dikatakan ditandatangani oleh Raja Abdul Aziz tersebut.

Catatan ini juga mendedahkan bagaimana kerajaan Saudi menunjukkan kesetiaannya kepada pemerintah Inggris pada tahun 1930, kedua negara pada masa itu mempunyai hubungan yang erat.Kekuasaan keluarga Al Saud menambahkan pentingnya Arab Saudi untuk Inggris, sebagaimana Inggris percaya kepada Ibnu Saud beliau sangat mempengaruhi negara-negara Arab.

Ternyata, Muhammad bin Abdul Wahab lahir di Najd (Nejed), tempat yang dikatakan Nabi sebagai tempat kegoncangan, fitnah-fitnah, dan tanduk setan:

Ibnu Umar berkata, “Nabi berdoa, ‘Ya Allah, berkahilah kami pada negeri Syam dan Yaman kami.’ Mereka berkata, Terhadap Najd kami.’ Beliau berdoa, ‘Ya Allah, berkahilah Syam dan Yaman kami.’ Mereka berkata, ‘Dan Najd kami.’ Beliau berdoa, ‘Ya Allah, berkahilah kami pada negeri Syam. Ya Allah, berkahilah kami pada negeri Yaman.’ Maka, saya mengira beliau bersabda pada kali yang ketiga, ‘Di sana terdapat kegoncangan-kegoncangan (gempa bumi), fitnah-fitnah, dan di sana pula munculnya tanduk setan.’”
Dibawah ini ditunjukkan konspirasi puak wahabi ini bersama musuh Islam;Spion Badui, Ibn Saud (muda), Prince Husein, Ibn Abdul Wahhab, Sir Percy Cox


Ibnu abd wahab bersama agen-agen spionase barat
Bandingan konsep Dajjal
Konspirasi Ibnu Saud Bin Abd Wahab Dengan Hemper

Puak wahabi inilah yang merubahkan wajah Mekah dengan mengikut rentak puak Iluminati.Merekalah topeng Islam yang mengkormersial Mekah untuk kepentingan Bani Saud. Mekah dibina hotel-hotel mewah  yang direncanakan oleh musuh-musuh Islam. Musuh Islam bijak tidak menguasasi Mekah tetapi mereka menguasai minda Bani Saud ini. Dibawah ini ditunjukkan perencanaan mereka terhadap Mekah;


Master Plan Makkah 2 (siap sepenuh 2015). Mekah dgn simbol mata satu - simbol dajal


Bandingkan dgn konsep upacara penutupan Olympik  London 2012


Bandingkan dgn konsep All Seeing Eye, dalam konsert  Madonna


Simbol mata satu (dajjal) polis arab


Kenapa simbol dajjal penguasa Mekah?


Simbol dajalUtsaimin ulama wahabi yang menjadi budak raja abdullah


Inilah tanda sejarah Islam yang dihapuskan oleh mereka

Mereka telah menghancurkan semua peninggalan Rosullullah Saw dan tempat bersejarah Islam lainnya. Seperti makam Sayyidatina Khadijah al-Kubro, tempat Kelahiran Sayyidatuna Fathimah bin Muhammad Saw, Rumah Ar-rasul Saw, Taman Pekuburan Baqi’, Sungai Quba, kuburan para pahlawan Uhud. Mereka juga MERATAKAN PARIT YANG MENGALAHKAN PASUKAN ABU SOFYAN DI PERANG KHONDAQ.

Selanjutnya mulailah mereka ( yaitu para pengikut ideologie WAHABI – SALAFI ) yang mengklaim sebagai PENYERU KEMBALI PADA AL-QUR’AN DAN AL-HADIST, namun kini telah mempersiapkan kehadiran Sufyani Tower diantaranya mengembalikan Symbole HUBAL si DEWI BULAN berhala dari Abu Sofyan dan berhala suku Quraisy penentang Dakwah Nabi Muhammad sawa; berhala Paling Besar dan telah dihancurkan oleh Sayyidina Ali karromallohu wajhah dari atas Ka’bah telah kembali.

Para Penguasa Saudi telah menempatkan Symbol HUBAL dipuncak Menara yang mereka beri nama Mekah Tower padahal bangunan itu lebih layak dinamai SOFYANI TOWER.

Dan lebih-lebih lagi hinaan mereka kepada kita adalah menempatkan ASMA ALLAH di bawah kaki Symbol Hubal itu ….
APAKAH INI DIBENARKAN MEMBANGUN BANGUNAN MEWAH DI ATAS MASJIDIL HARAM ?Inilah rupa sebenar simbol kerajaan Raja Saud. Menara Pusat Kerajaan dibangun disekitar Riyadh, ibukota Arab Saudi. Dajal


“Memberi kalung emas kepada obama, (Pembantai rakyat irak, afganistan, libya dan negeri muslim lainnya) disaat hari ulang tahunnya. Sementara pada saat yang sama ulama wahabi melarang dan membid’ahkan peringatan maulid untuk mengenang Rasul saw yang mulia “.


“Ber-tasyabbuh bil kuffar. apakah ini ajaran islam ? Saling ‘TOAST’ antara peminum khamr ? Wahabi diam seperti kerbau melihat hal ini !“


Bukan Talam 2 Muka Tapi Talam Berbagai Muka

Ternyata Islam telah rosak di tangan Bani Saud ini. Adakah Allah membiarkan mereka membuat kesesatan yang melampaui batas. Jika dikaji, dunia ini memang sudah sampai ke tanda besar kimat. Kebangkitan Islam sudah pun nampak untuk membersihkan Kota Mekah dari dikuasai Sufyani/Syaitan. Tentera Allah sudah pun menguasai Mesir (Yaman) seperti janji Nabi mendoakan barakah pada negeri Yaman. Sekarang Syia (Syam) yang bergolak adalah dalam perencanaan Allah.

Pendapat mengatakan pergolakan di Syiria sekarang adalah untuk menggerakkan wali-wali Allah dari Syiria supaya untuk pencarian Al Mahdi. Al Mahdi sudah dikatakan sudah ada dan ia akan mengambil tugas bila usianya mencapai 40 thn. Hanya wali-wali Allah dari ahlulbait dari Syiria yang mengenali Al Mahdi kerana berketurunan mereka. Mereka adalah pengamal tarekat dari Ahlul Bait (dari Rasulullah).
.“Abdullah, anak Saidina Umar, menyatakan bahwa Rasulullah Sallallahu ‘Alaihi wa Sallam berdiri di tengah-tengah umat mereka, kemudian beliau memuji­-muji Allah dalam cara yang patut sekali, lalu beliau menyebutkan tentang Dajjal dan bersabda: “Saya peringatkan kalian, dan tidaklah ada Nabi yang tidak memperingatkan tentang masalah ini kepada umatnya. Nabi Nuh ‘alaihis sallam memperingatkan umatnya, tetapi saya akan katakan tentang dia bahwa tidak ada Nabi selain dia yang telah menceritakan itu kepada umatnya. Kalian harus tahu bahwa Dajjal itu bermata satu; padahal Allah tidak bermata sa­tu.(Shahih Bukhari an Muslim) (Mishkah al-Masabih, bab Fit­nah)

" />


Terakhir diubah oleh Admin tanggal Sun 14 Dec 2014, 10:28 pm, total 14 kali diubah
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://zalpermai.indonesianforum.net
Admin
Admin


Jumlah posting : 145
Age : 49
Location : kuala lumpur
Registration date : 24.12.07

PostSubyek: Konspirasi Yahudi   Thu 11 Apr 2013, 9:52 am

DIMANAKAH LETAKNYA NAJD SEPERTI YANG DISABDAKAN OLEH RASULULLAH ITU?

Rasulullah bersabda, " Di Najd itu tempatnya segala kegoncangan dan berbagai macam fitnah. Dan disana akan lahir generasi pengikut syetan.”

Najd yang dimaksudkan oleh Nabi saw itu adalah Riyad sekarang, ibu negara Arab Saudi. Pemerintah Arab Saudi sekarang adalah dari keturunan Bani Saud (Arabb Badwi).

Hadits shahih ini diriwayatkan oleh Al Bukhari (979), al-Turmudzi (3888) dan ahmad (5715). Menurut para ulama seperti al-Imam al-Sayyid Ahmad Zaini Dahlan, Al-Hafidz Al-Ghummari, al-Hafidz al-‘Abdari dan lain-lain, maksud dari generasi pengikut syetan adalah yang akan lahir di Najd dalam hadits tersebut adalah kelompok Wahabi

Rasulullah s.a.w telah mengingatkan umat Islam antara bahaya yang besar diakhir zaman adalah munculnya fitnah dan setan dari Najd, sekarang ini dinamakan Riyadh iaitu pusat pemerintahan kerajaan Saud di Saudi Arabia.

Kemunculan Saudi Arabia itu sendiri merupakan satu episod kelam umat Islam kerana ia secara rasminya menumbangkan kerajaan khalifah yang telah tertegak hampir 1000 tahun. Pengasas kerajaan tersebut, Abdul Aziz Ibn Al Saud bersama dengan pemimpin kabilah yang lain, semuanya telah diberi habuan rasuah, menyokong dan memberi bantuan sepenuhnya kepada British dan Zionist bagi menumbangkan kerajaan Othmaniyyah di Turki dan menghapuskan Islam dari sana (penguasaan Atartuk). Sebagai balasannya, British melalui perjanjian Treaty of Friendship pada 1916, telah menobatkan Abdul Aziz Ibn Al Saud sebagai pemimpin dengan penguasaan terhadap Najd dan penawanan Riyadh.

Selain menunjukkan nama tempat tersebut, Rasulullah s.a.w juga menyebutkan ciri-ciri orang atau penduduk di tempat tersebut. Diantaranya Rasulullah s.a.w menyebutkan kalau orang-orang disana [tempat munculnya fitnah] adalah orang yang berhati sombong dan angkuh termasuk pengembala unta atau dikenal dengan sebutan Ahlul wabar.

Rasulullah shallallahu ‘alaihi wasallam bersabda “sumber kekafiran datang dari timur, kesombongan dan keangkuhan adalah milik orang-orang pengembala kuda dan unta Al Faddaadin Ahlul Wabar [arab badui] dan kelembutan ada pada pengembala kambing[Shahih Muslim 1/71 no 52].

Hadis Nabi dari Abu Hurairah berkata aku mendengar Nabi shallallahu ‘alaihi wasallam bersabda “Penduduk Yaman datang, mereka bertingkah laku halus dan berhati lembut iman di Yaman, hikmah di Yaman, kelembutan ada pada penggembala kambing sedangkan kesombongan dan keangkuhan ada pada orang-orang Faddadin Ahlul Wabar [arab badui] di arah terbitnya matahari [Shahih Muslim 1/71 no 52].

Kedua hadis di atas menyebutkan tempat munculnya fitnah adalah tempat pada arah timur matahari terbit dimana orang-orang disana dikenal sebagai pengembala unta, orang yang berhati kasar sombong dan angkuh yang merupakan tabiat kebanyakan dari ahlul wabar atau arab badui. Ahlul wabar diertikan sebagai orang arab badui karena tempat tinggal mereka terbuat dari al wabr atau bulu. Di masa Nabi s.a.w Ahlul wabar tinggal di Najd.

Selain menyebutkan ciri-ciri mereka, Rasulullah s.a.w juga menyebutkan kabilah mereka yang dikenal sebagai Rabiah dan Mudhar. Rabi’ah dan Mudhar dikenal sebagai Ahlul Masyriq [penduduk timur] di masa Nabi s.a.w

Rasulullah shallallahu ‘alaihi wasallam mengisyaratkan tangannya kearah Yaman dan berkata “Iman di Yaman disini dan kekerasan hati adalah milik orang-orang Faddadin [arab badui atau pedalaman] yang sibuk dengan unta-unta mereka dari arah munculnya tanduk setan [dari] Rabi’ah dan Mudhar [Shahih Bukhari no 3126]

Mereka sibuk menghabiskan wang berpesta semata-mata kerana unta padahal saudara Islam mereka sedang dibunuh dibumi PalestinKingdom Bani Saud di Riyad/Najd
BANI SAUD SELAMATKAN EKONOMI AMERIKA

Salah seorang lelaki terkaya didunia sekarang ini ialah Putera Alwaleed bin Talal bin Abdulaziz Al Saud, kerabat diraja Saudi. Kisah beliau memperolehi kekayaan secara tiba-tiba adalah sukar dipercayai dan misteri. Beliau menubuhkan syarikat sendiri pada umur 14 tahun, billionaire umur 31 tahun dan sekarang ini 56 tahun dalam senarai Forbes ke 26 terkaya didunia. Beliau menjadi perhatian masyarakat pelaburan antarabangsa apabila beliau menyelamatkan Citibank (Bank Riba Terbesar didunia – mempunyai kepentingan yahudi) dari bangkrap yang mengancam ekonomi Amerika. Beliau mendapat mandat untuk menambahkan sahamnya dalam bank tersebut ketika Saudi berkerjasama dengan tentera Amerika menakluk Iraq dalam perang teluk tahun 1991.

Selepas itu beliau bekerjasama erat dengan penyangak-penyangak ekonomi yahudi mengembangkan perniagaannya tanpa mengira halal haram dari perbankan riba-kapitalis hinggalah rangkaian hotel perjudian terkemuka, Grand Monte Carlo Casino.

Antara syarikat-syarikat mempunyai kepentingan yahudi yang menjadi penyumbang besar kepada Israel yang diselamatkannya dengan wang pelaburan saud ialah;  AOL, Apple Inc., MCI Inc., Motorola, Fox News, Citigroup Inc., The Plaza Hotel (New York), Fairmont Hotel, Four Seasons Hotels Inc., Mövenpick Hotels & Resorts AG,PepsiCo Inc, The Walt Disney Company, Time Warner Inc..

Kita hairan kenapakah ulamak-ulamaknya yang begitu berkira dengan isu remeh-temeh tetapi mendiamkan diri terhadap tindak-tanduk golongan atasannya yang terang-terang terlibat dengan bukan sahaja dengan pekerjaan yang mungkar tetapi secara langsung bersama dengan musuh Islam!

Keluarga Saud melalui Putera Alwaleed ini belum lagi merasa berpuas hati dengan pembangunan di Riyadh (Najd) sekarang ini. Benarlah ingatan Rasulullah s.a.w dalam satu hadis panjang mengenai Iman, Islam, Ehsan dan tanda-tanda kiamat; berlumba-lumbanya Arab Badui membina bangunan pencakar langit sebagai menunjukkan keangkuhan. Mereka sekarang ini merancang untuk membina bangunan pencakar langit di Riyadh (Najd) yang tiada lagi tolak bandingnya didunia ini yang dinamakan Kingdom Tower. Sekali lagi pembinaan yang memberikan kepentingan kepada kapitalis dan juga penyangak ekonomi yahudi. Inilah cara yang terselindung oleh yahudi mendapatkan sumber kewangan bagi meningkatkan kekuatan Israel melalui pembiayaan kewangan secara riba-kapitalis melalui projek mega tersebut..
.


Kingdom Tower lambang kemegahan Bani Saud Membaja Ekonomi Yahudi untuk melenyapkan Palestin.

DARIMANAKAH DATANGNYA KEKAYAAN PETERA ALWALEED ITU?

Satu persoalan yang ditimbulkan oleh penganalisis ekonomi antarabangsa ialah dari manakah datangnya sumber kewangan Putera Alwaleed kerana dari segi pulangan pelaburannya tidak memungkinkan beliau menguasai syarikat-syarikat gergasi tersebut. Mengikut kenyataannya beliau memulakan perniagaannya pada tahun 1979 adalah menggunakan sumber peribadinya yang diberikan oleh bapanya sebanyak $30,000. Beliau juga mendakwa menggadaikan rumahnya sebanyak $400,000 dan juga hasil elaun di raja sebanyak $15,000 sebulan. Padahal dengan jumlah sedemikian untuk sara hidup sebagai putera raja sahaja tidak mencukupi apatah lagi untuk modal empayar perniagaan berbilion dollar.

Apakah beliau hanyalah orang perantara sahaja bagi pelaburan dinasti Saud? Para penganalisis ekonomi membuat analisa dan unjuran dengan segala pelaburannya diluar negara dan dalam negara Saudi hanyalah menyumbangkan 1/10 dari pendapatannya, inilah menimbulkan misteri dikalangan penganalisa.

Sebenarnya tidak ada rahsia, kekayaannya adalah bersumber dari jutaan jemaah haji yang bertandang setiap tahun ke Mekah dan Madinah, dan tentu sekali hasil minyak yang melimpah ruah yang menjadi millik keluarga di raja saud itu sendiri.

Umat Islam diabad ini dilalaikan dan terkeliru dengan isu sunnah-syiah hingga tidak nampak segala bahaya yang telah diberi amaran oleh Rasulullah s.a.w. Kita orang Islam hari ini perlu bangun membentuk ekonomi sendiri tanpa bergantung kepada orang kafir lagi. Jalan sendiri wajib diterokai. Kekayaan umat Islam bukan untuk dilalaikan tapi untuk dijihatkan kerana Israel dan sekutunya Amerika membina kekayaan untuk memhancurkan Islam. Juga orang Islam wajib membina kekayaan untuk memartabatkan Islam.Israel sendiri berhajat besar untuk merealisasikan Negara Israel Raya berekerjasama bersama sekutunya Amerika. Jika tiada kekayaan dengan apa Islam boleh dinaikkan. Jangan fikir negatif bila dah kaya. Kekayaan adalah warisan dari Allah untuk berjihad. Islam tidak akan naik jika hanya pandai berceramah saja. Ekonomi dan sistem Islam boleh ditegakkan jika ada tanah/negara & kekayaan mengerakkan aktiviti hidup.

Dengan takdir Allah tabir tipudaya fitnah ini semakin tersingkap, rahsia semakin terbongkar. Siapakah musang berbulu ayam yang membuatkan dunia Islam bercelaru ketika ini akan terbongkar.Jabat tangan mesra yang bukan muhrimnya bersama PM jerman Angela Markel


Temlpe Cross Dari Ratu Inggeris untuk Raja Sauda (Musang bulu ayam)


Temple Cross


Perangai sang Raja


Kehidupan keluarga Al Saud. Ulama wahabi melihat dgn pekak badak


Hidup berpoya-poya dgn black sedangkan Palestin diratah


Berhibur mengalah baratPembuka sex party


Mereka menyambut Maulid hari lahirnya Negara Saudi Arabia. Mereka menari-nari di depan patung bBurung (upacara pagan/dewa burung) sambil memukul rebana.Sedang ulama wahabi mereka membidaah maulid Nabi.Putri dari arab saudi di event miss universe yang memakai gaun bertuliskan kalimat syahadat dan mendapatkan pengawalan langsung dari pangeran Khaleed bin sultan menteri pertahanan saudi


Jendral Khaled bin Sultan, menteri pertahanan arab saudi sedang bersama pelacur dalam suatu kunjungannya di event miss universe amerika. Lagi-lagi wahabi, padahal fatwanya adalah halal darahnya jika lelaki dan wanita yang bukan muhrim bercampur disatu tempat


Al-waleed bin talal bersama Ameera al-taweel mengunjungi pesta selebriti diholiwood. Sudah pasti purdah dilepaskan. Padahal para wanita wahabi diharuskan memakai purdah. nudzubillah.. “


“Pangeran Saudi Bandar bin sultan didampingi seorang wanita panggilan


“Bandar bin sultan lagi asyik bercanda dengan sahabat dekatnya BUSH (anjing israel), pembantai bangsa PALESTIN“

WAHABI MENGHANCUR TANDA-TANDA SEJARAH ISLAM

Penghancuran sejarah-sejarah Islam di Mekah dan Madinah mempunyai agenda yang tersirat yang orang Islam perlu tahu. Bukan maksud bidaah seperti yang dikhabar oleh puak Wahabi. Tapi inilah agenda disebalik belakang tabir pendokong Wahabi Amerka dan Israel. Dengan terhapusya tanda-tanda sejarah awal Islam ini dalam tempoh jangka panjang akan memberi impak yang sangat buruk generasi Islam diakhir zaman nanti. Amerka dan Israil ini akan menjadikan cerita Islam dan Nabi Mohammad sebagai cerita mitos dan dongeng semata-mata kerana tidak dapat dibuktikan dengan kesan-kesan sejarah. Sama seperti kisah Hang Tuang yang yang dianggap mitos semata-mata. Pada masa itu Dajal senang menyesat orang Islam bila ampai ia zahir nanti. Dajal akan menipu manusia dan orang Islam bahawa Islam dan Nabi Muhammad adalah mitos kerana tiada bahan sejarah yang boleh dibuktiakn. Golongan Bani Saud inilah yang menjadi kuda tunggangan musuh Islam. Lihatlah kerosakkan tanda-tanda yang berjaya mereka rosakkan;


Masjid
1. Masjid di makam Sayyid al-Shuhada 'Hamzah bin Abdul Muthalib.
2. Masjid Fatimah Zahra.
3. Masjid al-Manaratain.
4. Masjid dan makam Sayyid Imam al-Uraidhi bin Ja'far al-Shadiq, dihancurkan oleh dinamit pada tanggal 13 Agustus 2002.
5. Empat masjid di lokasi terjadinya Perang Khandaq di Madinah.
6. Mesjid Abu Rasheed.
7. Masjid Salman al-Persia, di Madinah.
8. Masjid Raj'at asy-Syams, di Madinah.

Kuburan dan Makam

1. Jannat al-Baqi di Madinah, benar-benar diratakan.
2. Jannat al-Mu'alla, pemakaman kuno di Mekkah.
3. Makam Hamidah al-Barbariyya, ibu Imam Musa al-Kazim.
4. Makam Aminah binti Wahab, Ibunda Nabi Muhammad Saw, dibuldoser dan dibakar pada tahun 1998.
5. Kuburan Bani Hasyim di Mekkah.
6. Makam Hamzah dan para syuhada lainnya dihancurkan di Uhud.
7. Makam Hawa di  Jeddah diratakan pada tahun 1975.
8. Makam ayah Nabi Muhammad Saw di Madinah.

Tanda Sejarah Agama Islam

1. Rumah tempat kelahiran Nabi Muhammad yang diyakini telah lahir di 570 M. Awalnya berubah menjadi pasar ternak, sekarang terletak di bawah sebuah bangunan lama yang dibangun 70 tahun yang lalu sebagai hasil kompromi dengan para ulama Wahabi yang tetap berkeinginkan merobohkannya.

2. Rumah Khadijah, istri pertama Nabi Muhammad Saw. Kaum muslimin percaya beliau Saw menerima beberapa wahyu pertama di sana. Di sana pula anak-anaknya; Umm Kultsum, Ruqayyah, Zainab, Fatimah dan Qasim dilahirkan. Setelah ditemukan kembali pada tahun 1989, tempat tersebut ditutupi dan dirubah menjadi sebuah perpustakaan.

3. Rumah Nabi Muhammad Saw di Madinah, dimana beliau tinggal setelah hijrah dari Mekkah.
4. Dar al Arqam, sekolah Islam pertama di mana Nabi Muhammad Saw mengajarkan al-Qur`an. Sekarang berada di bawah perluasan Masjid Al Nabawi di Madinah.

5. Qubbat 'al-Thanaya, situs pemakaman gigi seri   Nabi Muhammad  Saw yang rosak pada saat  Perang Uhud.
6. Mashrubat Umm Ibrahim, dibangun untuk menandai lokasi rumah tempat anak Nabi Muhammad Saw, Ibrahim lahir dari istri beliau, Mariah.
7. Kubah yang berfungsi sebagai kanopi Telaga Zamzam.
8. Bayt al-Ahzan Sayyida Fatimah, di Madinah.
9. Rumah Imam Ja'far al-Shadiq, di Madinah.
10. Mahhalla kompleks Bani Hasyim, di Madinah.
11. Rumah Ali di mana Hasan dan Husain dilahirkan.


"Saat ini kita tengah menyaksikan saat-saat terakhir sejarah Makkah. Bahagian bersejarahnya akan segera diratakan untuk dibangun tempat parkir," Setidak - tidaknya 300 bangunan bersejarah di Makkah dan Madinah dimusnahkan selama 50 tahun terakhir.

Bahkan sebagian besar bangunan bersejarah Islam telah punah semenjak Arab Saudi berdiri pada 1932. Hal tersebut berhubungan dengan maklumat yang dikeluarkan Dewan Keagamaan Senior Kerajaan Arab Saudi pada tahun 1994. Nasib tanda bersejarah Islam di Arab Saudi memang sangat menyedihkan. Mereka banyak menghancurkan peninggalan-peninggalan Islam sejak masa Ar-Rasul Shallallahu 'Alaihi wa Sallam.Semua jejak jerih payah Rasulullah itu habis oleh modernisasi oleh Wahabi. Mereka telah mendatangkan para arkeolog (ahli purbakala) dari seluruh dunia dengan biaya ratusan juta dollar untuk menggali peninggalan-peninggalan sebelum Islam baik yang dari kaum jahiliyah maupun sebelumnya dengan dalih objek tersebut menjadi bidah.

Kemudian dengan bangga mereka menunjukkan bahwa zaman pra Islam telah menunjukkan kemajuan yang luar biasa, tidak diragukan lagi ini merupakan pelenyapan bukti sejarah yang akan menimbulkan suatu keraguan di kemudian hari bagi generasi Islam akhir zaman.

Mekah terus diubah mengikut selera mereka. Generasi akhir zaman terpegun dengan Mekah yang moden seolah-olah menjadi seperti Last Vegas.
Kota Makkah yang menyandang sebutan kota suci dan menjadi pusat ibadah haji umat Islam di seluruh dunia, ketenangan dan kekhusyukannya makin terkikis, Ka'bah yang terletak di tengah masjid Haram dan menjadi arah solat Muslim sedunia, semakin tenggelam oleh berdirinya gedung-gedung tinggi.
Menurutnya, perkembangan kota Makkah sekarang adalah sebuah bencana. "Hal ini akan memberikan pengaruh buruk bagi umat Islam. Ketika mereka ke Makkah mereka tidak punya perasaan apapun, tidak ada keunikan lagi. Apa yang anda lihat cuma semen dan kaca.


Rupa Kaabah Masa Akan Datang. Payung seperi di Masjid Nabi di MAdinah.


URL=http://illiweb.com/fa/pbucket.gif][/URL]
Mekah Apabila Siap Sepenuhya 2015. Apakah Nabi Menyuruh Mekah Menjadi Begini. Dunia Dah Dekat KiamatWahabi membuang segala nama Muhammad dlm Masjidil Haram@Masjid Nabi dgn alasan bidaah tetapi mereka membiarkan
Amerika mengukir pahatan susuk nabi di Gedung Mahkamah Agung Amerika.


Wahabi menghina Rasulullah dengan meyahudikan mihrab Rasulullah

Maka MEKAH DAN MADINAH PUN MENANGIS SEKARANG

Mekkah dan Medinah tinggal kenangan …
Ia menangis tak terperikan
Atas pembangunan yang tak menjaga cita rasa peradaban
Sejarah selalu berulang mengajarkan
Runtuhnya khilafah Utsmaniyah berawal dari kesultanan yang dihapuskan
Memang kekhilafahan belum ditiadakan
Namun peristiwa dua tahun kemudian mencengangkan
Sinar-sinar khilafah dimatikan ..
Khilafah hanya meninggalkan nama yang tak bertuan
Mekkah dan Medinah kini berubah menjadi kota metropolitan
Situs sejarah Nabi dan jejak Islam pertama punah
Tak ada lagi bekas atau tanda yang sumber inspirasi kehidupan
Semua sudah rata pembangunan yang menghancurkan
Apakah Atas nama Islam atau menumpas kemusyrikan?
Pantas bila jutaan jemaah umrah dan haji tak membawa erti
Sepi ruh, sepi juga pengalaman ruhani
Karena yang dikunjungi tidak lagi tempat suci
Tempat menempa manusia menjadi pribadi-pribadi Rabbani
Mekkah dan Medinah sejak lama berlinang air mata
Telah lama ia merindu para penjaga
Mengapa Spinx di Giza (Mesir) selalu utuh sejak lama
Atau candi Borobudur di Indonesia tak jauh beda
Atau Candi-candi di Thailand tetap berwibawa
Akankah Mekkah dan Medinah hanya tinggal nama?
Karena Sang penjaga dimabuk Selera
Selera Las Vegas, Hongkong, atau Singapura
Mengikuti gaya hidup JustIn Beiber atau Madonna
Mekkah dan Medinah tak mampu lagi berkata-kata
Karena lidah alim ulama telah lama hilang rasa
Jiwa mereka begitu pilu seakan dipenjara
Oleh perilaku warganya yang tak lagi taat norma
Lantunan Al-Qur’an tak lebih hanya sandiwara
Kumandang adzan rutin biasa
Teriakan talbiyah tak lagi istimewa
Bahkan kajian Sirah Nabi pun tak begitu mempesona
Sebab jejak-jejak Islam sudah tiada
Ya Rabbi …
Apakah ini tanda Nubuwwah Nabi-Mu akan terjadi segera
Ataukah memang Kiamat tanda bermula
dari mercu yang dibangun Fir’aun berjubah
Ataukah memang rencana Israel Raya bermula
dari style, gaya hidup para durjana
Ya Rabbi … hamba tak mampu lagi berkata …
Selamatkan hamba dan kaum muslimin awam ini
Dari tipu daya Dajjal setengah manusia
Aaamin …


AL MAHDI PEMBELA ISLAM AKHIR ZAMAN

sesungguhnya Khalifah Akhir Zaman ini amat dinanti-nantikan kedatangnya oleh seluruh umat Islam supaya agama Islam yang mulia ini terbela... Lalu bagaimanakah perwatakan beliau itu?

Beliau adalah seorang yang badannya tegap, besar tinggi macam badan orang-orang Israel (menurut pandangan orang-orang Melayu) dan bertubuh sederhana (menurut pandangan orang-orang Arab). Kulitnya putih kemerah-merahan macam kulit orang Arab, dengan sedikit cenderung kepada kehitam-hitaman seperti kulit orang Ajam. Wajahnya tampan dan seolah-olah bersinar laksana bintang. Kepalanya besar, begitu juga dengan bentuk mukanya yang agak memanjang. Dahinya luas dan lebar. Hidungnya mancung seperti hidung orang-orang Arab, tidak seperti lazimnya orang-orang Ajam. Bulu keningnya nipis dan melengkung tetapi tidak bertemu antara kedua-dua belah. Biji matanya besar manakala di pelupuk matanya, sentiasa kelihatan bercelak.

Pada pipi kanannya ada satu tahi lalat hidup yang besar, bukan semula jadi tetapi mendatang. Jambangnya agak nipis tetapi janggutnya panjang, tebal dan lebat. Manakala gigi serinya bersinar dan lazimnya berjarak. Pada tengah belikatnya terdapat satu cop kenabian berwarna hitam yang ditumbuhi rambut. Bahunya lebar dan dadanya bidang. Kedua-dua belah pahanya renggang manakala daging pahanya agak besar. Beliau sentiasa memakai serban terutama yang berwarna putih, manakala jubahnya dua lapis berwarna putih, dari jenis Qutwani. Jubahnya agak pendek (tidak sampai ke buku lali) dan adalah dari jenis yang belah dada terus ke bawah.

Kedua-dua belah tapak tangannya besar dan tegap. Beliau dikatakan seorang yang sukar bertutur kata. Apabila sukar untuk menuturkan sesuatu, beliau akan menepuk paha kirinya dengan tangan kanan. Secara amnya, perawakannya adalah sama dengan perawakan Rasulullah SAW. Beliau seorang yang tidak gemuk dan tidak pula kurus. Beliau seorang yang berbadan tegap dan agak tinggi, seperti tingginya orang-orang Israel. Beliau sentiasa kelihatan sihat dan gembira.

Semasa Imam Mahdi mula-mula zahir ke dunia ini sebagai pemerintah, beliau memakai serban yang ada satu malaikat di atasnya. Malaikat tidak dapat dilihat oleh manusia biasa (kecuali orang-orang yang Allah izinkan untuk dapat melihatnya) tetapi dapat didengar suaranya dengan jelas oleh mereka yang menyeru, “Inilah dia Al-Mahdi, khalifah Allah. Oleh itu, ikutilah dia dengan ikhlas dan yakin.” Kemudian akan keluar satu tangan yang menjulur dari arah serban itu, yang mengisyaratkan kepada orang ramai supaya berbaiat kepada Imam Mahdi.

Imam Mahdi juga memiliki baju besi Rasulullah SAW yang baginda pakai semasa pergi berperang, yang selepas kewafatan baginda SAW, tidak pernah dipakai orang kecuali apabila Imam Mahdi zahir. Beliau juga memiliki sebilah pedang yang bernama Zulfakar, juga milik baginda SAW. Pedang itu pernah digunakan oleh Sayidina Ali KMW dalam beberapa peperangan. Beliau juga memiliki sehelai bendera merah yang diperbuat daripada kain bulu yang tertulis di atasnya dengan warna hitam perkataan, “Bermula Perjanjian Itu Bagi Allah.”

Beliau tidak pernah membangunkan orang yang sedang tidur kecuali apabila masuk waktu sembahyang. Beliau tidak menumpahkan darah manusia melainkan dengan hak, akan memerangi bersungguh-sungguh orang-orang Islam yang meninggalkan sunnah Nabi SAW sehingga mereka bertaubat dan meninggalkan bidaah dan khurafat itu, juga memerangi kaum kuffar dan musyrik yang mahu melawannya. Setiap yang berlawanan dengan sunnah akan beliau hapuskan sehingga seluruh manusia benar-benar kembali kepada akidah Ahlus Sunnah wal Jamaah.

Beliau juga akan menjadi raja yang sangat besar seperti yang pernah dinikmati oleh Nabi Sulaiman AS dan Iskandar Zulkarnain. Malah dikatakan pemerintahannya kali ini lebih besar dan bererti berbanding kedua-dua mereka yang terdahulu itu. Beliau juga akan menghapuskan babi dan kera, di samping menghancurkan salib-salib dan rumah-rumah berhala. Maksudnya setelah semua orang memeluk Islam, mereka sudah tidak memerlukan lagi rumah-rumah berhala itu lalu mereka sendiri yang meruntuhkannya. Cuma dikaitkan dengan Imam Mahdi kerana beliau yang sedang memerintah seluruh manusia pada ketika itu.

Melalui kedua-dua belah tangannya, Allah menurunkan keberkatan yang melimpah ruah, yang tidak pernah terbayangkan oleh sekalian manusia, sama ada yang hidup pada masa itu atau sebelumnya, sehingga harta benda jadi melimpah ruah dan rezeki sangat murah. Penyakit-penyakit jadi hapus dan binatang-binatang bisa hilang bisanya, boleh dimain oleh kanak-kanak tanpa takut disengat atau digigit. Pemerintahannya sangatlah adil dan amat diredai oleh sekalian manusia, haiwan dan malaikat.

Imam Mahdi memang seorang yang sangat gagah perkasa sehingga sekalian manusia amat mengharapkan pertolongan, perlindungan dan keamanan daripada beliau. Allah SWT turut mengurniakannya seramai tiga ribu malaikat yang sentiasa patuh dan taat segala perintah beliau. Malaikat-malaikat ini akan memukul setiap orang yang menentang Imam Mahdi. Selain itu, Jibril dan Mikail AS akan turut sama membantu beliau semasa sedang berperang dengan pihak musuh.

Imam Mahdi juga diberikan kelebihan menghapuskan segala macam bentuk fitnah, memusnahkan segala macam bentuk judi, zina, arak, maksiat dan dosa. Beliau juga akan melenyapkan segala bentuk riba dan harta haram. Pemerintah-pemerintah yang kafir semuanya akan tunduk kepada pemerintahan beliau, dengan kebanyakan negara yang sebelumnya kafir akan terus memeluk Islam, tanpa melalui peperangan. Tidak ada lagi parti-parti politik atau orang-orang yang cuba menjadi ahli politik seperti yang sedang berlaku pada hari ini. Tidak ada orang yang dinamakan sebagai pihak pembangkang kerana semuanya itu adalah warisan daripada sistem Barat yang telah amat lapuk.

Keamanan akan benar-benar terjadi pada masa pemerintahannya sehingga kaum wanita dapat mengerjakan haji dengan beberapa orang sahaja tanpa berasa takut langsung sepanjang perjalanan pergi, semasa di Makkah dan dalam perjalanan pulangnya. Keamanan benar-benar wujud di dalam hati, perasaan, fikiran dan lahiriah seluruh manusia, terutamanya yang beragama Islam. Umat Islam rata-ratanya akan menjadi orang-orang yang saleh dan warak, tidak ada lagi orang-orang yang derhaka kepada Tuhan. Tidak ada juga orang-orang yang berselisih faham,apatah lagi bergaduh, walaupun hanya dua orang sahaja. Para wali dapat ditemui di tengah-tengah umat manusia, seperti yang pernah berlaku pada zaman sahabat dahulu dan dapat pula diambil butir-butir hikmat daripada keberadaan mereka itu.

Tanam-tanaman dan haiwan ternakan menjadi amat berkat dan melimpah ruah. Tanah-tanah pertanian tidak perlu dibaja atau dijaga dengan susah payah lagi kerana tanah-tanahnya sudah amat subur melalui curahan air hujan dan haiwan-haiwan perosak tanaman sudah tidak ada lagi. Secupak benih yang ditanam mampu membuahkan sehingga tujuh ratus cupak apabila dituai. Buah-buahan amat lebat dan keluar sepanjang masa, tidak lagi mengira musim. Pada masa itu, bumi ini akan menjadi seolah-olah syurga yang disegerakan bagi para penduduknya.

mam Mahdi berasal dari keturunan Rasulullah SAW, dari Putri Fatimah Radhiyallahu Anha. Datuknya adalah Husain bin Ali Radhiyallahu Anhu dan ayahnya adalah Imam Hasan Al-Askari bin Ali Al-Naqi bin Muhammad Al-Taqi bin Imam Ali Al-Ridha bin Imam Musa Al-Kazhim bin Imam Ja’far Al-Shadiq bin Muhammad Al-Baqir bin Imam Ali Zainal Abidin bin Imam Husain bin Imam Ali bin Abi Thalib Radhiyallahu Anhu.

Namanya sama dengan nama Rasulullah SAW. Dia dibai-at oleh kaum Muslimin di antara Rukun dan Maqam (keduanya ada di dalam lingkungan Masjidil Haram, Makkah). Rupanya mirip dengan rupa Rasulullah SAW.

Sabda Nabi Muhammad SAW:
Dia adalah dari keturunanku, perawakannya mirip kepada Bani Israel, seolah-olah wajahnya bercahaya-cahaya laksana bintang, pipi kanannya bertahi lalat hitam.


Sabda Nabi Muhammad SAW:
Pembawa bendera Al-Mahdi adalah seorang lelaki daripada suku Tamim yang datang dari TIMUR

Sabda Nabi Muhammad SAW:
Panji-panji Hitam akan keluar dari Khurasan (Setelah Pemuda Bani Tamim bertemu Al-Haris Harras dan pada masa itu juga kawan-kawan Al-Mahdi (tentera-tenteranya) keluar menuju Baitulmaqdis.

Sabda Nabi Muhammad SAW:
Daripada al-Hasan, bahawa Nabi Shallallahu Alaihi wa Sallam menyebut bala yang akan menimpa kaum keluarganya, hinggalah Allah mengutuskan Panji-panji Hitam dari TIMUR. Sesiapa yang menolongnya akan ditolong pula oleh Allah. Sesiapa yang menghinanya akan dihinakan pula oleh Allah, hinggalah mereka mendatangi seorang lelaki yang namanyna seperi nama aku. Mereka pun melantiknya memimpin mereka, maka Allah pun membantu dan menolongnya.

Sabda Nabi Muhammad SAW:
Al-Mahdi akan datang setelah muncul Panji-panji Hitam dari sebelah TIMUR yang mana pasukan itu selalu tidak pernah kalah dengan pasukan mana pun.Sabda Nabi Muhammad SAW: Jika kamu semua melihat Panji-panji Hitam datang dari arah Khurasan, maka sambutlah ia walaupun kamu terpaksa merangkak di atas salji. Sesungguhnya di tengah-tengah panji-panji itu ada Khalifah Allah yang mendapat petunjuk. Maksudnya ialah Al-Mahdi.

Sabda Nabi Muhammad SAW:
Akan ada orang-orang yang keluar dari sebelah TIMUR, lalu mereka mempersiapkan segala urusan untuk Al-Mahdi,yakin pemerintahnya.

Sabda Nabi Muhammad SAW:
Jika kamu semua melihat Panji-panji Hitam datang dari arah Khurasan, maka sambutlah ia walaupun kamu terpaksa merangkak di atas salji. Sesungguhnya di tengah-tengah panji-panji itu ada Khalifah Allah yang mendapat petunjuk. Maksudnya ialah Al-Mahdi.

Sabda Nabi Muhammad SAW:
Orang ramai daripada TIMUR akan muncul, kemudian menyerahkan kekuasaannya kepada Al-Mahdi.

PEMUDA BANI TAMIM

Sebelum Al Mahdi, Bani Tamin akan muncul dahulu sebagai orang kanan Al Mahdi.Akan keluar dari Timur. Pencarian Timur itu dalam pencarian ulama samada di Asia (kepulauan Melayu ) atau di Khurasan. Adakah Malaysia/Indonesia menepati Timur yang dimaksudkan oleh Nabi saw. Banyak keturunan Nabi yang berada di Kepulauan Melayu setelah dikejar oleh wahabi yang menguasai Arab Saudi sekarang. Khurasan juga disebut akan keluar Al Mahdi yang akan bergabung dengan Bani Tamim. Bangsa disana adalah bangsa terkenal dengan berjihad kuat, bermata sepet.

Tanda yang paling besar daripada semua tanda kemunculan Imam Mahdi itu ialah munculnya Pemuda Bani Tamim di Timur, yang menjadi pemimpin di dunia sebelah Timur. Beliau lalu mempersiapkan segala kelengkapan untuk pemerintahan Imam Mahdi, iaitu pusat pemerintahannya di Timur itu. Kemudian beliau meluaskan empayar kekuasaan Islamnya ke wilayah-wilayah yang berhampiran dan memakai gelaran Amir Min Umarak. Selepas itu beliau meluaskan lagi empayar Islam dengan menggabungkan seluruh wilayah Khurasan ke dalam pemerintahannya. Pada masa ini beliau menggabungkan kekuatan tenteranya dengan tentera daripada Al-Haris Harras dan ditambah lagi dengan kekuatan daripada Al-Hasyimi.

Setelah itu beliau meluaskan seluruh wilayah Islamnya itu sehingga ke seluruh Tanah Arab dan Turki, dan selepas itu menyerahkan kekuasaannya yang amat luas itu kepada Imam Mahdi yang muncul di Makkah. Oleh Imam Mahdi, wilayah kekuasaannya itu dibahagikan kepada empat wilayah iaitu Timur, Semenanjung Tanah Arab, Afrika dan Eropah dengan setiap satunya diperintah oleh seorang wakilnya. Imam Mahdi sendiri, buat beberapa tahun, memerintah di sebelah Tanah Arab sana.

SIFAT-SIFAT BANI TAMIM

sifat-sifat Bani Tamim yang akan datang yang bakal menyerahkan Panji-Panji Hitam kepada Imam Mahdi, dirujuk dari kitab Aj Jami us Soghir oleh Imam As Sayuti.

Di antara sifat-sifatnya:

1. Dia ialah keturunan Arab, qabilah Quraisy dari Bani Tamim tetapi Arabnya sudah nipis kerana sudah bercampur dengan orang Ajam.

2. Badannya tidak tinggi tidak rendah, tidak besar dan tidak kecil.

3. Ciri-ciri pengikut-pengikutnya dikatakan wanitanya macam gagak-gagak hitam, lelaki berserban, jubah hijau. Kalau berjalan, bergerombolan yang menutup bumi menggerunkan hati yang memandang.

4. Di kalangan orang-orang cerdik, dia paling cerdik. Di kalangan orang kaya, dia ternyata lebih kaya. Walaupun pada hakikatnya dia tidak kaya.

5. Panji-Panji Hitam yang dibawanya di Timur berkibar juga di Khurasan, yakni di “negara belakang sungai” (Maa Waraa un Na- har). Ertinya, dia juga adalah pemimpin di Timur dan di Khurasan, di dalam sebuah jamaah.

6. Orang yang membawa Panji-Panji Hitam itu dikatakan “Mansur” yakni seorang yang dibantu oleh ALLAH, yang siapa menolongnya ALLAH akan menolongnya, siapa menghinanya ALLAH akan menghinanya.

7. Dikatakan juga dalam beberapa Hadis yang berkaitan, bahawa pembawa Panji-Panji Hitam itu hatinya bagaikan kepingan besi (jiwa kental dan berani). Dan mereka menjadi bagaikan rahib di malam hari dan singa di siangnya.

8. Pemimpin yang dilahirkan di Timur ini akan mendatangi seorang lelaki yang menunggunya di “negara belakang sungai”, yang dikatakan “Al Harith Harrath”.

9. Hasil perjuangannya, Pemuda Bani Tamim ini akan mendapat kuasa negara, di salah sebuah negara di sebelah Timur. Yang kuasa itulah yang dikatakan akan diserahkannya kepada Imamul Mahdi.

Demikianlah ciri-ciri pemimpin yang pasti datang dari Timur yang kemudiannya akan meluaskan gelanggangnya ke Khurasan.
Kita hidup di zaman yang ilmu Islam sudah dikuburkan. Umat Islam pula sudah dikeronyok oleh musuh bagaikan makanan yang dikeronyok di dulang. Umat Islam sekalipun ramai dengan ulama-ulama lulusan tinggi-tinggi, tetapi hanya umpama gunung buih yang hancur oleh tusukan lidi. Sekularisme mencengkam jiwa kita hingga kita begitu gilakan dunia ini dan membelakangkan Akhirat sama sekali. Sedangkan Akhirat itu dibandingkan dengan dunia bagaikan air satu lautan terhadap setitik air. Harga dunia ini di sisi ALLAH tidak sampai sebelah sayap nyamuk.

Umat Islam hari ini  amat perlukan seseorang yang boleh memulihkan jiwa mereka kepada Islam yang sebenarnya. Sebab itu hari umat Islam telah mula sedar sampai bilakah mereka akan dihina dan menjadi lemah sedangkan Allah mengatakan orang Islam adalah sebaik-baik umat dan menjadi khalifah dimukabumi ini . Keadaan ini terbalik sama sekali sekali dan sekarang baru nampak diperingkat permulaan kebangkitan Islam diseluruh dunia ia ini dengan satu gerakan Islam yang tidak lagi terbendungkan oleh musuh-musuh Islam. Mereka sendiri telah membuat kajian dan membuat unjuran bahawa sekitar 2020-2022 akan tertegak daulah Islamiah seperti Islam dizaman Rasulullah. Keadaan ini sangat menakutkan mereka dan mereka sedaya upaya akan membuat tipu helah supaya keadaan ini tidak berlaku atau memperlahankan proses kejadian tersebut.

Dikatakan bahawa ianya sedang berubah dari kegelapan jahiliah kepada cahaya iman dan Islam. Ulama-ulama di Maghribi, Mesir dan Palestin memberitahu bahawa Islam akan datang kembali dari Timur

Orang Islam kini sedang membuat pencarian Timur yang dikatakan nabi itu berada di negara mana. Sekarang ini paling menonjol kebangkitan Islam itu di Asia di kepulauan Melayu iaitu Malaysia, Indonesia, Thailand, Singapura dan Brunei. Orang Islam disini sedang sibuk mengamalkan syariat Islam di waktu bangsa-bangsa lain sekalipun orang Arab sedang lemah sekali. Janganlah kita terkejut kalau dikatakan barangkali Pemuda Bani Tamim itu sudah lahir. Sebab kebangkitan yang begini menonjol tentunya ditangani oleh seorang yang bukan sebarang orang. Orang yang ALLAH dan Rasul sendiri menunjukinya. Tentu pula kita tertanya-tanya apa logiknya Bani Tamin itu berada di Timur?

Kaum keluarga Rasulullah SAW memang asalnya berada di Tanah Arab sana. Tegasnya, mereka ramai berada di Makkah. Tetapi bukankah pada tahun 1916 yang lalu, Makkah telah diserang oleh puak wahabi dari kalangan puak badawi? Puak itu kerana mahu melenyapkan mazhab-mazhab dalam Islam telah membinasakan pengamal-pengamal mazhab yang menguasai Makkah waktu itu. Maka yang sempat lari, larilah orang-orang Arab ini terutama mereka dari keturunan Bani Hasyim ke merata-rata tempat khususnya di Timur terutamanya di Tanah Jawa, Indonesia. Dan mereka terpaksa menyembunyikan keturunan mereka, kerana takut diburu oleh puak-puak wahabi, musuh Islam yang merosakkan Islam atas nama Islam itu. (Inilah yang Rasulullah maksudkan dalam Hadisnya, keluarganya ditimpa kebinasaan). Itupun jejak mereka masih diburu sehingga kini.

Musuh-musuh Islam tidak berhenti usaha mereka bahawa usaha-usaha untuk mengkristiankan dan mengwahabikan Indonesia secara serius itu adalah usaha yang halus tajaan Yahudi dan nasrani untuk membunuh kebangkitan Islam yang mungkin terjadi di sana? Malaysia seperti tidak dipedulikan sangat oleh puak wahabi dan kristian itu kerana bangsa Malaysia bukan bangsa pejuang malah bangsa yang boleh digulaikan dan dibola sepakkan oleh mereka bertukar ganti dijajah sejak tahun 1511 oleh Belanda, Inggeris, Jepun, Kominis dan Inggeris selama 400 tahun kemudian diberi kemerdekaan setelah seluruh rakyat dibenamkan sekular dalam kepala mereka. Lagipun negara Malaysia dilihat tidak begitu berpotensi untuk kebangkitan itu. Kerana negara ini adalah anak emas penjajah.Maka dalam keadaan itulah putera-putera Arab dan Jawa itu berhijrah ke Tanah Melayu. Membawa bersamanya perjuangan Islam yang disembunyikan. Yang diperturunkan pula pada generasi anak cucunya.

Maka ada hikmah disebalik ini kemungkinan juga ALLAH SWT telah mentaqdirkan Malaysia sebagai Timur yang dimaksudkan dalam keadaan musuh Islam tidak menyangka sama sekali.  Mana tahu kalau salah seorang dari Bani Tamim itu, berpindah ke Malaysia, berkahwin campur dengan orang-orang tempatan, kemudian melahirkan anak lelaki yang masih berdarah Quraisy itu. Sekalipun rupa lahirnya tidak lagi Arab yang tulen. Ini sama sekali tidak mustahil. Malahan banyak keturuan Rasulullah seperti Habib2 dari Yaman sedang berada di Malaysia sekarang. Dikalangan mereka ini berkemungkinan akan melahirkan pemuda Bani Tamim.

Dikaji sejarah perjalanan dunia sekitar 90-an  hingga kini pada mulanya memang umat Islam terutama ulama-ulama Arab mengira bahawa kebangkitan Islam di Khurasan itu dipelopori oleh bangsa Iran atau lraq atau lain-lain bangsa Arab di negara Arab. Tetapi sangkaan ini tidak terjadi dan ia telah pun berlalu.

Ternyata bahawa revolusi Islam Iran sudah tamat riwayatnya. Khomeini pergi sebelum Imam Mahdinya keluar dari persembunyian. Iran kembali menjadi negara Syiah yang sesat lagi menyesatkan.

Iraq juga kelihatan tampil sekejap untuk memukau dunia. Tetapi cuma seketika, lraq hancur lebur kemudiannya oleh bom-bom Amerika dan sekutu-sekutunya. Mana ada lagi negara Arab itu yang nampak berpotensi waktu ini?
Jika dilihat pergolakkan di Mesir, Syiria dan Palestin sekarang ini, negara tersebut berada di Barat sudah tentu tidak termasuk dalam senarai.

Yang pasti di Malaysia sedang mengepalai semua dalam usaha menglslamkan masyarakatnya. Sekolah pondok dan tahfiz tumbuh macam cedawan setiap tahun di Malaysia melahirkan benih-benih Islam. Politik dan sistem muamalah seperti mengasak untuk mengambil tempat.  Cuma Malaysia bukan bangsa yang suka berjihat. Adakah Malaysia memenuhi ciri-ciri Bani Tamim. Wallah hu a'lam.

Brunei juga sudah menunjukkan ciri2 kebangkitan di Timur. Brunei sudah menegakkan hukum Islam dinegaranya. Semaklah keturunan Sultan Hasanal Bolqhiah.

Dan mana tahu Pemuda Bani Tamim itu juga orang Arab yang dilahirkan di sebelah sini kedpulauan Melayu yang sudah nipis Arabnya? Pun tidak mustahil bahawa pemimpin itu juga akan membawa panji-panjinya ke Khurasan? Tugas orang2 Islamlah mengkaji hadis Al Mahdi akhir zaman.

Ciri2 Timur seperti Khurasan lebih menepati hadis2 nabi. Nabi menyuruh berbaiah dgn mereka walaupun datang merangkak di atas sajli. Bangsa2 disana merupakan kaum yang berani beperang & suka berjihad dengan kaum Rom. Untuk menguasai dunia ciri2 berperang ini mesti ada terutama dengan Rom (Amerika & kuasa besar dunia sekarang). Di Malaysia dan Brunei tiada salji. Manalah tahu satu masa nanti berlaku perubahan cuaca dunia salji akan turun di Asia Tenggara, wallah hu a'lam.

Musuh2 Islam sedang memerhati samada Timur yang dikatakan oleh baginda Rasul itu adakah ianya di sini kepulauan Melayu (Asia Tenggara) atau Afghanistan (Khurasan - Taliban/Al Qaeda). Amerika dan kuasa besar menyerang Afghanistan tanpa rehat dan bermacam-macam agenda dicpta untuk memusnahkan Islam di Afghanistan. Ada sesuatu yang diperhatikan oleh kuasa besar disana. Mereka mencari Timur itu dimana.

Berkemungkinan Afghanistan ini adalah Timur yang dimaksudkan dalam hadis nabi. Berdasarkan kajian yang dilakukan terhadap identiti bangsa dan kaum di Afghanistan, bangsa Pashtuns adalah bangsa majoritinya. Bangsa Pashtuns ini telah diselidiki adalah satu kaum berketurunan dari Nabi Ibrahim a.s. Salasilah keturunannya dikaitkan dengan anaknya iaitu kaum Nabi Ishaq a.s., kemudian ke Nabi Yaaqub a.s., Nabi Yusuf a.s., Nabi Musa a.s, dan Nabi Harun a.s. yang berasal dari keluarga besar Bani Israel yang 'hilang' haluan.

Mereka ini adalah sunni . Dalam kaum inilah wujudnya Taliban dan Al qaeda yang dilabel barat sebagai pengganas oleh barat. Berkemungkinan juga panji hitam Bani Tamim ini keluar dari golongan ini. Golongan ini kuat mengamalkan kehidupan sunnah dan sanggup berperang dengan kaum Rom. Mereka tidak pernah kalah. Contohnya berperang dengan Russia 10 tahun akhirnya Russia berundur. Mereka mendapatkan negara tetapi dimusnahkan oleh Amerika dan tentera bersekutu.

Walaupun begitu mereka tetap wujud sehingga kini berjuang secara under ground. Kalau dikaji hadis Nabi SAW ciri2 mereka lebih menepati. Dalam hadis nabi juga mengatakan tentera Islam akan berperang 3 kali. Kali pertama bangkit mereka kalah. Kali ke 2 bangkit mereka kalah. Kali ke bangkit 3 mereka akan menang. Kemenangan kali ke 3 inilah kemungkinan kelaurnya Bani Tamin yang menyediakan tapak untuk Al Mahdi.Walah hu a’lam.

Amerika dan kuasa besar memang dari awal lagi berusaha menghancurkan Taliban yang naik memerintah Afghanistan dahulu. Pemikiran mereka mungkin lebih halus dengan mengkaji hadis2 nabi. Mereka tidak akan membiarkan sebutir tunas pun muncul pada masa ini. Jika ada pasti akan dicincang lumat. Lebih baik menghalang tunas baru daripada membiarkan tunas itu tumbuh dan merebak seluruh dunia.

Berbagai tipu daya mereka ciptakan menghalang golongan ini seperti melabel sebagai pengganas atau pelampau agama. Yang sebenarnya merekalah orang pilihan Allah yang ingin menegakkan peraturan Allah.Yang peliknya negara2 Islam turut besekongkol membenteras mereka. Memang benar tipu daya Dajjal itu sangat halus dan sukar dilihat kecuali dengan mata hati yang hidup. Memang konsep Dajjal itu adalah simbol mata satu.

 
ZAMAN DAJJAL

Dajjal adalah seorang manusia dari keturunan Yahudi. Dia bukan Jin atau apa jua makhluk lain selain ia sebagai manusia yang ditangguhkan ajalnya “Minal Munzharin” seperti halnya Nabi Isa a.s. yang diangkat oleh Allah SWT ke atas langit dan ditangguhkan kematiannya sehingga beliau nantinya turun semula ke atas muka bumi ini (Masjid Ummayad, Damascus Syria) lalu beliau akan mati dan dikuburkan di Madinah Al Munawwarah bersebelahan makam baginda Nabi Muhammad SAW. Sama juga halnya dgn Nabi Khidir a.s., para malaikat, dan iblis yang ditangguhkan kematian sehingga qiamat nanti.

"Anas Bin Malik berkata bahawa Rasulullah saw berkata: 'Dajjal akan diikuti 70 ribu Yahudi dari Isfahan mengenakan selendang Parsi." [Sahih Muslim, hadis ke 7034]

Sabda Baginda SAW; "Ketahuilah ia (Dajjal) berada di laut Syam atau laut Yaman .. akan datang dari arah timur (lalu menunjukkan dengan tangan) .. "- HR Muslim.

Dari Anas bin Malik ra, sabda beliau SAW, "Dajjal akan keluar dari kota Yahudi Isfahan (Khurasan, IRAN) bersama 70,000 penduduk Isfahan". [Fath al-Rabbani Tartib Musnad Ahmad. Ibn Hajar berkata: "Sahih"].

Nabi bersabda "Dajjal akan diikuti oleh 70,000 Yahudi dari kota Isfahan, mereka memakai Al-TAYALISAH". - HR. muslim.

Dari Abi Umamah Al-Bahiliy, beliau berkata: “Rasululah s.a.w telah berkhutbah di hadapan kami. Dalam khutbahnya itu Baginda banyak menyentuh masalah Dajjal. Baginda telah bersabda: “Sesungguhnya tidak ada fitnah (kerosakan) di muka bumi yang paling hebat selain daripada fitnah yang dibawa oleh Dajjal. Setiap Nabi yang diutus oleh Allah SWT ada mengingatkan kaumnya tentang Dajjal. Aku adalah nabi yang terakhir sedangkan kamu adalah umat yang terakhir. Dajjal itu tidak mustahil datang pada generasi (angkatan) kamu. Seandainya dia datang sedangkan aku masih ada di tengah-tengah kamu, maka aku adalah sebagai pembela bagi setiap mukmin. Kalau dia datang sesudah kematianku, maka setiap orang menjaga dirinya. Dan sebenarnya Allah SWT akan menjaga orang-orang mukmin.

“Dajjal itu akan datang nanti dari satu tempat antara Syam dan Irak. Dan mempengaruhi manusia dengan begitu cepat sekali. Wahai hamba Allah, wahai manusia, tetaplah kamu. Di sini akan saya terangkan kepada kamu ciri-ciri Dajjal, yang belum diterangkan oleh nabi-nabi sebelumku kepada umatnya.

“Pada mulanya nanti Dajjal itu mengaku dirinya sebagai nabi. Ingatlah, tidak ada lagi nabi sesudah aku. Setelah itu nanti dia mengaku sebagai Tuhan. Ingatlah bahawa Tuhan yang benar tidak mungkin kamu lihat sebelum kamu mati. Dajjal itu cacat matanya sedangkan Allah SWT tidak cacat, bahkan tidak sama dengan baharu. Dan juga di antara dua mata Dajjal itu tertulis KAFIR, yang dapat dibaca oleh setiap mukmin yang pandai membaca atau buta huruf.

“Di antara fitnah Dajjal itu juga dia membawa syurga dan neraka. Nerakanya itu sebenarnya syurganya sedangkan syurganya itu neraka, yakni panas. Sesiapa di antara kamu yang disiksanya dengan nerakanya, hendaklah dia meminta pertolongan kepada Allah dan hendaklah dia membaca pangkal surah Al-Kahfi, maka nerakanya itu akan sejuk sebagaimana api yang membakar Nabi Ibrahim itu menjadi sejuk.

“Di antara tipu dayanya itu juga dia berkata kepada orang Arab: “Seandainya aku sanggup menghidupkan ayah atau ibumu yang sudah lama meninggal dunia itu, apakah engkau mengaku aku sebagai Tuhanmu?” Orang Arab itu akan berkata: “Tentu.” Maka syaitan pun datang menyamar seperti ayah atau ibunya. Rupanya sama, sifat-sifatnya sama dan suaranya pun sama. Ibu bapanya berkata kepadanya: “Wahai anakku, ikutilah dia, sesungguhnya dialah Tuhanmu.”

“Di antara tipu dayanya juga dia tipu seseorang, yakni dia bunuh dan dia belah dua. Setelah itu dia katakan kepada orang ramai: “Lihatlah apa yang akan kulakukan terhadap hambaku ini, sekarang akan kuhidupkan dia semula. Dengan izin Allah orang mati tadi hidup semula. Kemudian Laknatullah Alaih itu bertanya: “Siapa Tuhanmu?” Orang yang dia bunuh itu, yang kebetulan orang beriman, menjawab: “Tuhanku adalah Allah, sedangkan engkau adalah musuh Allah.”
Orang itu bererti lulus dalam ujian Allah dan dia termasuk orang yang paling tinggi darjatnya di syurga.”

Dari Kitab Riyadus Solihin :

1815. Dari Abu Sa’id Al-Khudri r.a., Rasulullah s.a.w. bersabda: “Kelak Dajjal akan muncul,kemudian ada seorang lelaki mukmin ingin mendatanginya,tetapi lelaki itu dihadang oleh pasukan Dajjal. Mereka bertanya kepada lelaki itu :”Mahu ke mana kamu?” Lelaki itu menjawab : “Aku akan mendatangi Dajjal yang telah muncul.”

Mereka bertanya kepada lelaki itu: “Apakah kamu tidak mempercayai Tuhan kami?” Lelaki itu menjawab : “Tuhan kami (Allah) tidak pernah kami ragukan.” Kata mereka: “Bunuhlah orang ini!” Kemudian sesama mereka mengatakan :”Bukankah Tuhan kamu (Dajjal) melarang kamu membunuh seseorang tanpa ada dia di sini?”

Kemudian mereka membawa lelaki itu kepada Dajjal.Ketika lelaki itu melihat Dajjal,dia mengatakan: “Wahai sekalian manusia,ini adalah Dajjal yang diceritakan oleh Rasulullah.”

Kemudian Dajjal memerintahkan anak buahnya untuk membelenggu lelaki itu.Setelah lelaki itu dibelenggu, Dajjal memberi perintah: “Seksa dia dan belahlah tubuhnya!” Maka,punggungnya dipisahkan dengan perutnya.Kemudian Dajjal bertanya kepada orang yang diseksa itu: “Engkau masih juga tidak mempercayaiku?” Lelaki itu menjawab : “Kamu memang Dajjal,si pembohong besar”

Kemudian Dajjal menyuruh anak buahnya untuk menggergaji lelaki itu,maka digergajiah lelaki itu di antara kedua pangkal pahanya sehingga tubuhnya terbelah dua. Setelah itu Dajjal berjalan di antara dua belahan tubuh itu. Kemudian Dajjal berkata: “Bangkitlah!” Maka,tubuh itu bangkit. Dajjal bertanya lagi : “Apakah kamu mempercayaiku?” Lelaki itu menjawab : “Aku hanya semakin yakin bahawa kamu adalah Dajjal.”

Kemudian lelaki mukmin itu mengatakan : “Wahai sekalian manusia,setelah aku ini,Dajjal tidak lagi menyeksa seseorang.” Kemudian lelaki itu dipegang, kemudian di sembelih oleh Dajjal, tetapi tiba-tiba seluruh lehernya tertutup oleh tembaga, sehingga Dajjal tidak dapat menyembelihnya.

“Maka, Dajjal memegang kedua tangan dan kaki lelaki itu, kemudian Dajjal melemparkannya. Mereka mengira bahawa lelaki itu dilemparkan ke neraka, tetapi pada hakikatnya dia dilemparkan ke syurga Allah. Itulah orang yang paling syahid di sisi Allah Tuhan semesta alam, (H.R. Muslim)

Kata Rasulullah s.a.w lagi: “Di antara tipu dayanya juga dia suruh langit supaya menurunkan hujan tiba-tiba hujan pun turun. Dia suruh bumi supaya mengeluarkan tumbuh-tumbuhannya tiba-tiba tumbuh. Dan termasuk ujian yang paling berat bagi manusia, Dajjal itu datang ke perkampungan orang-orang baik dan mereka tidak me-ngakunya sebagai Tuhan, maka disebabkan yang demikian itu tanam-tanaman dan ternakan mereka tidak menjadi.

“Dajjal itu datang ke tempat orang-orang yang percaya kepadanya dan penduduk kampung itu mengakunya sebagai Tuhan. Disebabkan yang demikian hujan turun di tempat mereka dan tanam-tanaman mereka pun menjadi.

“Tidak ada kampung atau daerah di dunia ini yang tidak didatangi Dajjal kecuali Makkah dan Madinah. Kedua-dua kota itu tidak dapat ditembusi oleh Dajjal kerana dikawal oleh Malaikat. Dia hanya berani menginjak pinggiran Makkah dan Madinah. Namun demikian ketika Dajjal datang ke pergunungan di luar kota Madinah, kota Madinah bergoncang seperti gempa bumi. Ketika itu orang-orang munafik kepanasan seperti cacing dan tidak tahan lagi tinggal di Madinah. Mereka keluar dan pergi bergabung dengan orang-orang yang sudah menjadi pengikut Dajjal. Inilah yang dikatakan hari pembersihan kota Madinah.

Dalam hadis yang lain, “di antara fitnah atau tipu daya yang dibawanya itu, Dajjal itu lalu di satu tempat kemudian mereka mendustakannya (tidak beriman kepadanya), maka disebabkan yang demikian itu tanam-tanaman mereka tidak menjadi dan hujan pun tidak turun di daerah mereka. Kemudian dia lalu di satu tempat mengajak mereka supaya beriman kepadanya. Mereka pun beriman kepadanya. Maka disebabkan yang demikian itu Dajjal menyuruh langit supaya menurunkan hujannya dan menyuruh bumi supaya menumbuhkan tumbuh-tumbuhannya. Maka mereka mudah mendapatkan air dan tanam-tanaman mereka subur.”

Dari Anas bin Malik, katanya Rasulullah s.a.w bersabda: “Menjelang turunnya Dajjal ada tahun-tahun tipu daya, iaitu tahun orang-orang pendusta dipercayai orang dan orang jujur tidak dipercayai. Orang yang tidak amanah dipercayai dan orang amanah tidak dipercayai.”

Dari Jabir bin Abdullah, katanya Rasulullah s.a.w ada bersabda: “Bumi yang paling baik adalah Madinah. Pada waktu datangnya Dajjal nanti ia dikawal oleh malaikat. Dajjal tidak sanggup memasuki Madinah. Pada waktu datangnya Dajjal (di luar Madinah), kota Madinah bergegar tiga kali. Orang-orang munafik yang ada di Madinah (lelaki atau perempuan) bagaikan cacing kepanasan kemudian mereka keluar meninggalkan Madinah. Kaum wanita adalah yang paling banyak lari ketika itu.

Itulah yang dikatakan hari pembersihan. Madinah membersihkan kotorannya seperti tukang besi membersihkan karat-karat besi.”

Diriwayatkan oleh Ahmad, hadis yang diterima dari Aisyah r.a. mengatakan: “Pernah satu hari Rasulullah s.a.w masuk ke rumahku ketika aku sedang menangis. Melihat saya menangis beliau bertanya: “Mengapa menangis?” Saya menjawab: “Ya Rasulullah, engkau telah menceritakan Dajjal, maka saya takut mendengarnya.”

Rasulullah s.a.w berkata: “Seandainya Dajjal datang pada waktu aku masih hidup, maka aku akan menjaga kamu dari gangguannya. Kalau dia datang setelah kematianku, maka Tuhan kamu tidak buta dan cacat.”

Dari Jabir bin Abdullah, katanya Rasulullah s.a.w bersabda: “Dajjal muncul pada waktu orang tidak berpegang kepada agama dan jahil tentang agama. Pada zaman Dajjal ada empat puluh hari, yang mana satu hari terasa bagaikan setahun, ada satu hari yang terasa bagaikan sebulan, ada satu hari yang terasa satu minggu, kemudian hari-hari berikutnya seperti hari biasa.”

Ada yang bertanya: “Ya Rasulullah, tentang hari yang terasa satu tahun itu, apakah boleh kami solat lima waktu juga?” Rasulullah s.a.w menjawab: “Ukurlah berapa jarak solat yang lima waktu itu.”
Menurut riwayat Dajjal itu nanti akan berkata: “Akulah Tuhan sekalian alam, dan matahari ini berjalan dengan izinku. Apakah kamu bermaksud menahannya?” Katanya sambil ditahannya matahari itu, sehingga satu hari lamanya menjadi satu minggu atau satu bulan.

Setelah dia tunjukkan kehebatannya menahan matahari itu, dia berkata kepada manusia: “Sekarang apakah kamu ingin supaya matahari itu berjalan?” Mereka semua menjawab: “Ya, kami ingin.” Maka dia tunjukkan lagi kehebatannya dengan menjadikan satu hari begitu cepat berjalan.

Menurut riwayat Muslim, Rasulullah s.a.w bersabda: “Akan keluarlah Dajjal kepada umatku dan dia akan hidup di tengah-tengah mereka selama empat puluh. Saya sendiri pun tidak pasti apakah empat puluh hari, empat puluh bulan atau empat puluh tahun. Kemudian Allah SWT mengutus Isa bin Maryam yang rupanya seolah-olah Urwah bin Mas’ud dan kemudian membunuh Dajjal itu.”

Dan menurut ceritanya setelah munculnya Dajjal hampir semua penduduk dunia menjadi kafir, yakni beriman kepada Dajjal. Menurut ceritanya orang yang tetap dalam iman hanya tinggal 12,000 lelaki dan 7,000 kaum wanita. Wallahu A'lam.

"Sesungguhnya sebelum keluarnya Dajjal adalah tempoh masa tiga tahun yang sangat sulit, di mana pada waktu itu manusia akan ditimpa oleh kelaparan yang sangat. Allah memerintahkan kepada langit pada tahun pertama darinya untuk menahan 1/3 dari hujannya dan memerintahkan kepada bumi untuk menahan 1/3 dari tanamannya. Kemudian Allah memerintahkan kepada langit pada tahun kedua darinya agar menahan 2/3 dari hujannya dan memerintahkan bumi untuk menahan 2/3 dari tanam tanamannya.

Kemudian pada tahun ketiga darinya Allah memerintahkan kepada langit untuk menahan semua air hujannya, lalu ia tidak meneteskan setitik airpun dan memerintahkan bumi agar menahan seluruh tanamannya, maka setelah itu tidak tumbuh satu tanaman hijaupun dan semua binatang berkuku akan mati kecuali yang tidak dikehendaki Allah. Para sahabat bertanya, "Dengan apa manusia akan hidup pada saat itu?" Beliau Shallallahu alaihi wa sallam menjawab, "Tahlil, takbir dan tahmid akan sama ertinya bagi mereka dengan makanan." (HR. Ibnu Majah, Ibnu Khuzaimah dan Al Hakim, sahih . Lihat Ash-Shahihah no.2457)

Ada sebuah nubuwat yang benar-benar menggambarkan betapa dekatnya masa-masa keluarnya Dajjal dengan seluruh fenomena pemanasan global. Bencana kekeringan dan banjir yang sama, gempa bumi dan tanah runtuh yang terus beriringan, ribut taufan dan angin kencang yang memporak-perandakan bangunan, peningkatan suhu bumi hingga titik darjat tertinggi yang menimbulkan kematian secara besar-besaran, kesemuanya adalah sebahagian dari akibat yang ditimbulkan oleh pemanasan global. Nabi Isa as akan Turun untuk menyelamatkan kaum muslimin dari kegelapan total akibat asap global.

Dajjal mengepung penduduknya. Saat itu sebahagian kaum Muslimin berlindung ke atas bukit-bukau dan pergunungan Syam. Kemudian Dajjal dapat mengepung mereka dengan menempati tempat asalnya. Sehingga, ketika cubaan dan kegentingan telah berlangsung lama menimpa kaum Muslimin, salah seorang di antara mereka kemudian berkata, 'Hai sekalian kaum Muslimin! Hingga bila-bila kalian dalam keadaan begini, padahal musuh Allah telah menjejakkan kaki di bumi kamu? Bagi kamu hanya ada dua pilihan, Allah mematikan kamu sebagai syuhada atau memenangi kalian! 'Kemudian mereka bersumpah setia (baiat) untuk mati-matian berjihad, yang hal itu diketahui Allah sebagai kejujuran dari diri mereka sendiri. Kemudian KEGELAPAN (zhulmah) menimpa mereka, sehingga tak seorang pun dapat melihat telapak tangannya. Kemudian Isa bin Maryam turun lalu membuka pandangan mata mereka. HR. Abdurrazzaq no. 20834

Dari hadis di atas dapat difahami bahawa ketika kaum Muslimin sedang berperang melawan Dajjal dan pengikutnya, di mana pada saat itu kaum Muslimin hampir mengalami kekalahan, maka tiba-tiba datanglah kegelapan (zhulmah) yang menyelubungi mereka semua, sehingga mereka tidak dapat melihat tangannya sendiri. Dari maklumat ini dapat diduga bahawa kemungkinan zhulmah atau kegelapan itu adalah kegelapan asap / kabut ad-Dukhaan yang datang akibat meteor menghentam bumi.

Akhir zaman yang telah dinubuwatkan; seperti senario sebuah drama dalam panggung kehidupan. Ibarat sebuah drama, kehidupan manusia saat ini sudah memasuki babak-babak terakhir. Kerosakan yang semakin bertambah parah dan manusia yang semakin kehilangan sifat kemanusiaannya adalah salah satu bukti fakta atas kenyataan ini. Manusia jahat semakin banyak, dan orang-orang yang bijak semakin langka. Bertikai dan membunuh demi kepentingan peribadi semakin marak terjadi. Bagaimana agar manusia manpak perjalanan dunia ini menuju kiamat agar selamat dari fitnah, selamat dari ujian, selamat dari semua musibah dan mati dengan khusnul khatimah.

KEDATANGAN DAJAL

Ada riwayat Muslim yang diterima dari Fatimah binti Qais mengatakan: “Saya telah mendengar muazzin Rasulullah s.a.w memanggil untuk solat. Saya pun pergi ke masjid dan solat bersama Rasulullah s.a.w. Selesai solat, Rasulullah s.a.w naik ke atas mimbar. Nampak semacam bergurau Baginda tertawa dan berkata: “Jangan ada yang bergerak. Hendaklah semua duduk di atas sajadahnya.” Kemudian berkata: “Tahukah kamu mengapa aku memerintahkan kamu jangan ada yang pulang?” Kami menjawab: “Allah dan Rasul-Nya yang lebih tahu.”

Rasulullah s.a.w berkata lagi: “Demi Allah aku menyuruh kamu berkumpul di sini bukan ingin menakut nakutkandan bukan memberi khabar gembira. Aku ingin menceritakan kepada kamu bahawa Tamim Al-Dariy adalah seorang Nasrani, kemudian dia datang menjumpai aku dan masuk Islam. Dia ada bercerita kepadaku tentang satu kisah tentang Dajjal. Kisah yang dia ceritakan itu sesuai dengan apa yang telah aku ceritakan kepada kamu sebelumnya.

Katanya dia bersama 30 orang kawannya pergi ke laut dengan menaiki kapal. Angin kencang datang bertiup dan ombak besar membawa mereka ke tengah-tengah samudera yang luas. Mereka tidak dapat menghalakan kapalnya ke pantai sehingga terpaksa berada di atas laut selama satu bulan. Akhirnya mereka terdampar di sebuah pulau menjelang terbenamnya matahari. Di pulau yang tidak ditempati orang itu mereka berjumpa dengan binatang yang sangat tebal bulunya sehingga tidak nampak mana jantina dan duburnya.

Mereka bertanya kepada binatang itu: “Makhluk apa engkau ini?” Binatang itu menjawab: “Saya adalah Al-Jassasah.” Mereka tanya: “Apa itu Al-Jassasah?” Binatang itu hanya menjawab: “Wahai kumpulan lelaki, pergilah kamu ke tempat ini untuk menjumpai lelaki macam ini, sesungguhnya dia pun ingin berjumpa dengan kamu. Mereka pun pergi ke tempat yang ditunjukkan oleh binatang itu.

Di sana mereka menjumpai seorang lelaki yang sangat besar dan tegap. Ertinya mereka tidak pernah melihat orang sebesar itu. Dari tangannya sampai ke tengkuknya dikuatkan dengan besi, begitu juga dari lututnya sampai ke telapak kakinya. Mereka bertanya: “Siapakah anda?” Orang seperti raksaksa itu menjawab: “Kamu telah mendengar cerita tentang aku. Sekarang aku pula ingin bertanya: “Siapa kamu ini?”

Mereka menjawab: “Kami adalah manusia berbangsa Arab. Kami pergi ke laut menaiki kapal, tiba-tiba datang ombak besar membawa kami ke tengah-tengah samudera luas dan kami berada di lautan selama satu bulan. Akhirnya kami terdampar di pulau yang tuan tempati ini.

“Pada mulanya kami berjumpa dengan binatang yang sangat tebal bulunya sehingga kami tidak dapat mengenali jantinanya. Kami tanya siapa dia katanya Al-Jassasah. Kami tanya apa maksudnya dia hanya menjawab: “Wahai kumpulan lelaki, pergilah kamu ke tempat ini untuk menjumpai lelaki macam ini, sesungguhnya dia pun ingin berjumpa dengan kamu.”

Itulah sebabnya kami datang ke tempat ini. Sekarang kami sudah berjumpa dengan tuan dan kami ingin tahu siapa tuan sebenarnya.” Makhluk yang sangat besar itu belum menjawab soalan mereka terus sahaja mengemukakan soalan: “Ceritakan kamu kepadaku keadaan kebun kurma yang di Bisan itu,” nama tempat di negeri Syam. Mereka menjawab: “Keadaan apanya yang tuan maksudkan?” Orang besar itu menjawab: “Maksudku apakah pokok kurma itu berbuah?” Setelah mereka menjawab bahawa pokok kurma itu berbuah, orang besar tadi berkata: “Aku takut pokok itu tidak berbuah.”

Orang besar itu bertanya lagi: “Ceritakan kepadaku tentang sungai Tabarah.” Mereka menjawab: “Tentang apanya yang tuan maksudkan?” Lelaki itu menjawab: “Maksudku airnya apakah masih ada.” Mereka menjawab: “Airnya tidak susut.” Lelaki itu berkata: “Air sungai itu disangsikan akan kering.”

Akhirnya lelaki seperti raksaksa itu berkata: “Kalau begitu ceritakan kepadaku tentang Nabi Al-Amin itu, apa yang dia buat?” Mereka menjawab: “Dia telah berhijrah dari Makkah ke Madinah.” Lelaki itu bertanya lagi: “Apakah dia diperangi oleh orang-orang Arab?” Mereka menjawab: “Ya, dia diperangi oleh orang-orang Arab.” Lelaki itu bertanya lagi: “Kalau begitu apa pula tindakan dia terhadap mereka?” Mereka ceritakan bahawa Rasulullah s.a.w telah mengembangkan dakwahnya dan sudah ramai pengikutnya.

Orang besar itu berkata lagi: “Memang begitulah, padahal mereka beruntung jika taat kepadanya.” Kata orang besar itu lagi: “Sekarang aku terangkan kepada kamu bahawa aku adalah Al-Masih Dajjal. Nanti aku akan diberi izin keluar, lalu aku pun akan menjelajah dunia ini. Dalam masa empat puluh malam sudah dapat aku jalani semua, kecuali Makkah dan Madinah yang aku tidak dapat memasukinya. Negeri Makkah dan Madinah dikawal oleh para Malaikat, maka aku tidak dapat menembusinya.”

Kata Tamim Al-Dariy lagi, “Rasulullah s.a.w menekankan tongkatnya di atas mimbar sambil berkata: “Inilah negeri yang tidak dapat dimasukinya itu, iaitu Madinah. Saudara-saudara sekalian apakah sudah aku sampaikan cerita ini kepada kamu?” Mereka menjawab: “Ya, sudah ya Rasulullah.” Rasulullah s.a.w berkata lagi: “Sememangnya hadis Tamim itu lebih meyakinkan saya lagi. Ceritanya itu bersesuaian dengan apa yang telah aku sampaikan kepada kamu sebelumnya, iaitu tentang Makkah dan Madinah yang dikatakan tidak dapat dimasuki Dajjal. Cuma dia ada mengatakan di lautan Syam atau di laut Yaman. Tidak, bahkan ia dari arah timur. Ia dari arah timur,” kata Rasulullah s.a.w sambil menunjuk ke arah timur.

Rasulullah s.a.w telah menguatkan lagi bahawa Dajjal akan datang dari arah timur. Ada yang mengatakan bahawa Dajjal akan datang dari Khurasan atau Asfihan
sumber darulnuman.com

Terakhir diubah oleh Admin tanggal Thu 23 Jan 2014, 11:54 pm, total 7 kali diubah
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://zalpermai.indonesianforum.net
Admin
Admin


Jumlah posting : 145
Age : 49
Location : kuala lumpur
Registration date : 24.12.07

PostSubyek: PERANG ARMAGEDON (AL MALHMAH AL QUBRA)   Wed 28 Aug 2013, 11:33 am

Bermula pada 1924, Zaman ini yang kita semua huni ini semakin terkehadapan dan semakin maju dengan pencapaian demi pencapaian dalam segala bidang yang dilakukan sehingga kehebatannya mengatasi zaman-zaman dan umat-umat terdahulu. Inilah zaman yang dikenali sebagai Zaman Moden. Islamic Eschatology menamakan ia sebagai Tamadun Yakjuj & Ma'juj.

Untuk memudahkan kefahaman Dajjal dan Yakjuj & Ma'juj, ialah Dajjal boleh diibaratkan sebagai 'Manager' & Yakjuj & Ma'juj adalah 'employee' kepada Dajjal. Untuk menanti kehadiran Dajjal setelah Sea of Galilee kering, kerja-kerja menyediakan tapak pemerintahan Dajjal diserahkan kepada Yakjuj & Ma'juj.

Sekarang, ramai yang sudah mengerti asasnya tapak pemerintahan Dajjal adalah terletak di Jerusalem dan disitu terletak negara Islam Palestin. Untuk membolehkan Dajjal memerintah dari 'throne' Nabi Daud a.s & Nabi Sulaiman a.s, maka Negara Islam Palestin mesti dihapuskan.

Siapakan yang menghapuskannya? mereka adalah Zionist International. Dan sekarang, makin ramai yang sudah memahami.Ssiapakah pula Yakjuj & Ma'juj itu?

Yakjuj & Makjuj tidak tertumpu kepada membina asas negara Yahudi untuk menanti kedatangan Dajjal sahaja, akan tetapi dalam masa yang sama mereka harus memastikan bahawa musuh mereka (yakni Islam) ditundukkan terlebih dahulu.

Tunduk disini bermaksud tidak menentang segala perilaku dan perbuatan mereka malah kita akan dialpakan dan dilalaikan. Caranya, maka pelbagai produk, bahan makanan, hiburan, gaya hidup tidak bertuhan dan corak ekonomi (riba) yang di aplikasikan dan digunapakai oleh kebanyakan negara Islam pada hari ini (akan tetapi mereka tidak sedar), makin ramai yang sudah mengerti semuanya. Hanya dengan Nur lah anda mampu melihat dunia yang sebenar.

Tidak cukup hanya dengan ilmu Islamik dan Sejarah. Tidak dinafikan, Sejarah & Islamik Knowledge (Al-Quran+al-Hadis) adalah subjek terpenting di Akhir Zaman, zaman dimana kita sedang bernafas sekarang dan zaman anak kita bakal dan telah dilahirkan.

PERANG ARMAGEDON (AL MALHMAH AL QUBRA)

Al Malhamah Al Kubra (Armageddon) adalah satu peristiwa besar yang akan terjadi nanti iaitu peperangan yang paling besar dan dahsyat dalam sejarah ketamadunan manusia sejak dari Nabi Adam a.s. sehingga umat penghujung akhir zaman di muka bumi ini. Peperangan yang melibatkan isu politik (kuasa besar dunia) dan isu agama samawi (Nasrani, Yahudi dan Islam) dimulai dengan persahabatan atau perjanjian aman tetapi ia sebenarnya adalah ‘PALSU’ dan tipu helah (bagi Islam yang melihat dengan ‘Mata Hati’) sehingga semua penduduk dunia menyangka dan menyatakan bahawa kita akan hidup aman damai dengan termeterinya beberapa perjanjian damai yang pada hakikatnya selepas itu kita (Ahlul Sunnah wal Jamaah) akan dicabuli oleh musuh-musuh yang benci terhadap orang-orang yang beriman kepada Allah SWT.Hancurnya bangsa Yahudi adalah satu tanda dari datangnya hari qiamat. Hal ini ditandai dengan berkecamuknya perang besar yang melibatkan banyak bangsa di dunia termasuk Zionist Israel dan akan diakhiri oleh pertempuran dahsyat yang dikenal sebagai Armageddon, dimana lokasi utama perang ini adalah di lembah Megiddo/Mageddon, Palestin.

Disebutkan dalam Kitab Zakharia (John The Baptist) (89/13), bahawa sebahagian besar bangsa Yahudi akan mati dalam perang Armageddon dan dua pertiga dari mereka akan musnah. Sedangkan dalam kitab Zagiyal (12/39) disebutkan:”Akan berlangsung tujuh bulan sehingga rumah Israel menjadi kubur mereka (orang-orang mereka yang terbunuh) sebelum membersihkan bumi”. Kerana peristiwa ini akan terjadi di lembah Megiddo, Palestin, yang sekarang menjadi wilayah jajahan Israel (Yahudi & Nasrani Zionist) maka merekalah orang pertama yang akan merasakan panasnya nyalaan api peperangan. Dalam teks Kitab Injil ada mengatakan “Roh-roh syaitan akan mengumpulkan pasukan dari seluruh dunia di Armageddon”.

Perang ini juga dikatakan sebagai perang habis-habisan dan terakhir dengan menggunakan seluruh kekuatan dari pelbagai aspek peralatan senjata moden yang canggih. Kemungkinan perang ini adalah Perang Dunia ke-3, (Perang Nuklear berdasarkan kepada ramalan beberapa pakar termasuklah Sheikh Imran N. Hosein). Menurut kajian dan pendapat Sheikh Hamza Yusuf, keadaan dunia selepas itu akan kembali menjadi seperti zaman pertengahan kesemua teknologi yang kita miliki sekarang ini akan musnah dan berlaku perubahan yang amat ketara dalam sistem kehidupan manusia, siri peperangan seterusnya (Perang Dunia ke-4), bala tentera akan hanya menunggang kuda bersertakan pedang, panah, lembing dan alatan senjata lama.
"Jika Perang Dunia Ketiga adalah berjuang dengan senjata nuklear, yang ke empat akan diperjuangkan dengan busur dan anak panah."
- Louis Lord Mountbatten -

"Saya tidak tahu dengan apa senjata Perang Dunia III akan diperjuangkan, tetapi Perang Dunia IV akan diperjuangkan dengan kayu dan batu."
- Albert Einstein -

PENDAPAT PARA AHLI KITAB TENTANG PERANG ARMAGEDDON

1. Dalam kitab Wahyu (Revealition) pasal 16 ayat 16 dikatakan,
“Dan roh-roh syaitan akan mengumpulkan sekalian tentara di dunia di sebuah tempat bernama Armageddon”
(Injil, hal. 388, penerbit Daar Ats Tsaqafah, Mesir)

2. Ronald Reagen pernah berkata,
“Sesungguhnya generasi ini tepatnya adalah generasi yang akan melihat Perang Armageddon.”
(Kitab Ramalan dan Politik)

3. Segala sesuatu pasti akan berakhir dalam beberapa tahun, dimana akan terjadi Perang Dunia yang paling besar, iaitu Perang Armageddon atau perang di dataran Mageddo.
(“Kitab Drama Berakhirnya Zaman” oleh Oral Robertus dan “Kitab Akhir Dunia Yang Paling Besar” oleh Hall Lindus)

4. Jimmy Sujjest berkata,
“Aku berkeinginan agar aku dapat mengatakan bahawa kita akan mencapai perdamaian. Akan tetapi aku percaya bahawa perang Armageddon akan datang. Sesungguhnya Armageddon akan datang dan bertemu di lembah Mageddo. Ia akan datang. Mereka boleh saja menandatangani perjanjian-perjanjian perdamaian (kata sepakat persefahaman) yang mereka inginkan. Namun, sesungguhnya hal itu tidak akan merealisasikan apa-apa pun. Sebab, hari tersebut akan tetap datang.”
(Kitab Janji)

5. Gerry Folwel, seorang pemimpin fundamentalis Nasrani berkata,
“Sesungguhnya Armageddon adalah sebuah hakikat (realiti) dan sangat nyata, akan tetapi kita bersyukur kerana ia akan terjadi pada akhir hari sejagat.”
(Kitab Ramalan dan Politik)

6. Shofeld berkata,
“Sesungguhnya orang-orang Nasrani yang ikhlas hendaklah bergembira dengan peristiwa ini, kerana pertempuran yang terakhir ini (Armageddon) akan bermula, maka Isa al Masih akan segera mengangkat mereka ke awan, dan mereka akan diselamatkan oleh al Masih serta tidak akan menghadapi kesusahan apa pun yang terjadi di bumi.”
(Kitab Ramalan dan Politik)

Sebenarnya, baginda Nabi Muhammad SAW telah memperingatkan kita akan peperangan besar (Al Malhamah Al Kubra) di akhir zaman ini.

Pada waktu itu tentera Yahudi yang dipimpin oleh Dajjal akan berperang dengan orang Islam. Dalam peperangan ini, orang Islam akan dapat membunuh dan menewaskan orang Yahudi sehinggakan apabila mereka berselindung di sebalik mana-mana batu dan pokok untuk menyelamatkan diri, maka dengan izin Allah SWT pokok dan batu akan memberitahu tentera Islam tentang Yahudi yang berlindung di sebaliknya. Akan tetapi satu pohon yang tetap berdiam diri dan akan bersekongkol dengan Yahudi iaitu pohon yang bernama Gharqad.


Pohon Yahudi(Gharqad)


Yahudi giat menanam Ghargad sekarang

Pada ketika itu, orang-orang Yahudi sedang giat menanam pokok Gharqad secara berleluasa di Israel sebagai suatu persediaan menghadapi tentera Islam pada perang akhir zaman. Ini juga bermakna bahawa orang Yahudi sebenarnya memang tahu dan sedar tentang kebenaran Islam dan kebenaran hadis Nabi SAW. Keegoaan dan sikap bongkak mereka menyebabkan mereka tidak menerima ajaran Islam, sebaliknya terus berusaha memerangi umat Islam dari sepanjang masa.

Dari Nafi' Bin 'Atabah, Rasullullah SAW bersabda,

Kamu akan memerangi semenanjung Arab, lalu Allah SWT akan menaklukkannya untuk mu. Setelah itu Parsi, dimana Allah SWT akan menaklukkannya untuk mu. Kemudian Rum, dimana Allah SWT akan menaklukkannya untuk mu. Kemudian kamu akan memerangi Dajjal, dimana Allah SWT akan menaklukkannya untuk mu.
(Hadis Riwayat Ahmad dan Ibn Majah)

Dari Abu Daud, Rasulullah SAW bersabda,

Sesungguhnya kemah besar kaum muslimin di hari pertempuran sengit ada di Ghoutah, di sebelah kota bernama Damascus, salah satu kota terbaik di Syam
(Hadis Riwayat Abu Darda')

Tempat Dabiq di Syria, sebelah utara Aleppo (Halab) dan al-A'maq adalah menuju pantai selatan Yaman. Hal ini jelas dari menggabungkan dua hadis bahawa Bani Ishak adalah orang-orang dari Rum (Constantinople atau kerajaan Byzantine, bole rujuk Surah Ar Rum (30) tentang maklumat ini dan kerajaan Rum sekarang ini berpusat di Selatan Russia berdekatan Turki dan Greece bukannya ROME di ITALY) yang telah menerima Islam dan akan dikejar oleh Rum yang akan turun di Dabiq atau Al-A'maq, tapi dari lain hadis itu adalah jelas bahawa itu adalah tempat berhampiran Aleppo.

Hal ini ditunjukkan dalam hadis yang dilaporkan oleh Abu Dawud (Shahih Jaami as-Sagheer, no. 2116.), Menceritakan yang sanadnya dari Abu-Dardaa, bahawa Nabi SAW bersabda:
Bandar di mana umat Islam akan mengumpulkan pada hari al-Malhamah (pertempuran besar) adalah di tanah al-Ghutah (tempat yang memiliki sungai-sungai dan pohon dikelilingi oleh pergunungan) di sebuah kota yang bernama Damsyik, dari yang terbaik bandar As-Syam (Syria)

Dari Abu Hurairah r.a., Rasulullah SAW bersabda.

Qiamat takkan terjadi sehingga bangsa Romawi singgah di Al-A'maq atau di Dabiq. Lalu mereka diserbu oleh bala tentera dari Madinah, yang merupakan penduduk dunia yang terbaik waktu itu.
(Hadis Riwayat Muslim)

Sabda Rasullullah SAW,

Kamu akan mengadakan perdamaian dengan bangsa Rum dalam keadaan aman lalu kamu akan berperang bersama mereka menentang satu musuh dari belakang mereka. Maka kamu akan selamat dan mendapat rampasan perang, kemudian kamu akan sampai ke sebuah padang rumput yang luas dan berbukit-bukit, maka berdirilah seorang lelaki dari kaum Rum. Lalu dia mengangkat tanda salib dan berkata: "Salib telah menang!", maka datanglah seorang lelaki dari kaum Muslimin dan membunuh lelaki Rum tersebut lalu kaum Rum telah berlaku khianat dan terjadilah peperangan demi peperangan. Dimana mereka akan bersatu menghadapi kamu di bawah 80 bendera dan di bawah setiap bendera terdapat 12 ribu bendera".
(Hadis Riwayat Ahmad, Abu Dawud, dan Ibnu Majah)

Dari Abu Hurairah r.a., telah bersabda Rasulullah SAW,

Tidak akan terjadi hari qiamat, sehingga kaum Rum turun di kota Amaq dan di Dabiq (dekat Damascus). Kemudian datanglah suatu pasukan yang menghadang mereka dari Madinah, yang berasal dari penduduk pilihan bumi. Dan ketika mereka sudah berbaris-baris, maka berkatalah orang Rum, Biarkanlah (jangan kamu semua halangi) antara kami dengan orang-orang yang memisahkan diri dari kami (yang masuk Islam) untuk kami perangi. Maka kaum Muslimin berkata, “Demi Allah, kami tidak akan membiarkan kamu memerangi saudara-saudara kami.” Dan ketika mereka (Al-Mahdi serta para pengikutnya) telah sampai di Syam, keluarlah Dajjal. Dan ketika mereka sudah bersiap-siap untuk berperang, mereka berbaris dengan rapi. Tiba-tiba, ketika waktu solat subuh sudah masuk, turunlah Nabi Isa Ibn Maryam a.s."
(Hadis Riwayat Muslim)

Terdapat banyak koleksi hadis-hadis berkenaan Al Malhamah Al Kubra yang disabdakan Rasullullah SAW sebahagiannya digelar 'Hadis-hadis Fitan’, boleh rujuk Kitab al Fitan, Ibnu Katsir.

Sebelum terjadi peperangan ini, terdapat beberapa peristiwa lain yang membawa kepada terjadinya peperangan ini. Terdapat banyak peristiwa menurut kronologi hadis akhir zaman hasil kajian ilmuan Islam tetapi cuba fokus kepada dua peristiwa ini, Pencerobohan ke Atas Iraq dan Serangan Israel ke atas Gaza. Terdapat sebuah hadis yang menakjubkan yang mengungkap peristiwa ini jelas sama seperti yang berlaku kini.
Dari Abu Hurairah r.a., Rasulullah SAW bersabda:

"Pernahkah kamu mendengar tentang sebuah bandar sebahagian yang berada di tanah dan sebahagian yang terletak di tepi laut?"

Mereka berkata,
"Ya, Wahai Rasulullah".

Rasulullah SAW berkata,
"Hari qiamat tidak akan berlaku sehingga sampai 70000 dari Bani Ishaq ada dalam serangan itu. Ketika mereka datang ke sana, mereka akan turun dan tidak akan berperang dengan senjata dan tidak pula mereka melemparkan tombak apapun.

Mereka akan berkata,
"Tidak ada yang berhak disembah (sahaja) melainkan Allah, dan (Allahu Akbar) Allah Maha Besar", dan satu setengah dari itu akan jatuh dan kemudian mereka akan mengatakan itu untuk kedua kalinya, "Tidak ada yang berhak disembah (sahaja) melainkan Allah, dan (Allahu Akbar) Allah Maha Besar", dan bantuan akan diberikan kepada mereka, dan mereka akan memasukinya, dan mereka akan mengumpul dan membahagikan harta rampasan ketika pembawa berita akan datang kepada mereka, berkata, " Dajjal telah muncul (seorang Yahudi) ", sehingga mereka akan meninggalkan segala sesuatu dan kembali (ke Syam).
(Hadis Riwayat Muslim)

Tentang "Bani Ishaq" (Anak-anak Ishaq) disebutkan dalam hadis ini, Ibnu Katsir menulis dalam bukunya "an-Nihayah fil Fitan-wal-Malaahim", melalui "Ashraat kita-Saa'ah"Yusuf bin Abdullah al-Waabil :

Hal ini menunjukkan bahawa ar-Rum (bererti Byzantine Timur) akan menjadi Muslim pada akhir waktu, dan mungkin penaklukan Constantinopel (Istanbul) akan melalui tangan-tangan mereka, sebagai hadis tersebut telah menyatakan, bahawa 70,000 dari Bani Ishaq dalam serangan itu. Dan Ibnu Katsir juga menunjukkan dalam hasil kajian yang sama bahawa "ar Rum" adalah dari keturunan al-ees, Putra Ishaq (Isaac) bin Ibrahim, Khalil a.s.

Dalam satu hadis yang panjang
Dari Abu Hurairah r.a., Nabi Muhammad SAW bersabda,

"Hari qiamat tidak akan datang sampai Rum akan mendarat di al-A'maaq atau dalam Dabiq. Suatu tentera yang terdiri daripada (tentera) terbaik dari orang-orang di bumi pada waktu itu akan datang dari Madinah (untuk melawan mereka).Ketika mereka akan menetapkan diri dalam barisan, maka Rum akan berkata: "Jangan berdiri di antara kami dan mereka (umat Islam) yang mengambil tahanan dari antara kita, marilah kita bertarung dengan mereka", dan Muslim akan berkata: "Sebenarnya, dengan izin Allah SWT, kita tidak akan mendapatkan selain daripada anda dan dari saudara-saudara kami yang mungkin anda melawan mereka". Mereka kemudian akan berperang dan satu pertiga tentera akan melarikan diri, yang Allah SWT tidak akan mengampuninya. Satu pertiga dari mereka akan menerima syahid yang terbaik di sisi Allah SWT, dan satu pertiga lagi menerima kemenangan dan menakluk Constantinopel. Dan ketika mereka akan sibuk dalam membahagikan barang rampasan perang (di antara mereka sendiri) selepas menggantung pedang mereka pada pohon-pohon zaitun, Iblis akan menangis: Dajjal telah terjadi di antara keluarga anda. Mereka kemudian akan meninggalkan (untuk kembali ke Syam/Syria), tetapi akan menjadi sia-sia. Dan ketika mereka kembali ke Syria, ia (Dajjal) akan keluar saat mereka akan masih mempersiapkan diri untuk pertempuran dan menyusun kedudukan

Dalam kuasa veto dunia sekarang ianya dimiliki oleh dua pihak yang berbeza (bukan kuasa veto di PBB kerana di PBB hanya dimiliki oleh USA) mahupun sebahagian dari mereka adalah Kafir Laknatullah.

Ssatu pihak lagi dari pakatan US, Nato & Israel dan satu pihak lagi pakatan Russia, China & ‘Republik Islam’. Mungkin dapat ditafsirkan beberapa hadis dan keadaan dunia semasa ini benar dan ada ketepatannya apabila sebahagian republik Islam menuju kerjasama dengan pihak Kafir yang menentang pihak Bani Israel dan pihak Kafir tersebut adalah berlatar belakang dari tamadun Rum atau Byzantine atau Constinople, rujuk surah ar Rum (30) untuk lebih memahami maksud dan tafsir hadis Rasulullah SAW berkaitan isu-isu semasa yang berlaku dalam dunia hari ini yang dipenuhi oleh fitnah... Allahu a ‘lam, Allah SWT lebih Mengetahui.


Subjek kemunculan Imam al-Mahdi adalah merupakan subjek terpenting di akhir zaman untuk dikaji dan diselidiki. Di dalam data yang dikumpul dari 2 sumber ini (al-Quran & Hadis), ia memberi gambaran yang jelas tentang integrasi yang jelas terkandung tentang perkara-perkara yang penting yang akan berlaku di akhir zaman, iaitu kembalinya Isa a.s al-Masih yang benar, dan kemunculan agung yang hampir serentak oleh Imam al-Mahdi. Harus diingati, dengan Kebijaksanaan Allah SWT, bahawa Allah SWT telah menciptakan Dajjal al-Massih yang palsu sebagai balasan terhadap orang-orang Yahudi yang kufur kepada-Nya. Misi Dajjal al-Masih yang palsu tidak akan selesai selagi tiada seorang manusia yang mengistiharkan dirinya Al-Masih yang dijanjikan di Jerusalem.

Apa yang pasti, di saat kita bernafas sekarang ini, tidak akan berlaku lagi pengistiharan ini kerana misi Dajjal al-Masih yang palsu belum lagi selesai sepenuhnya. Harus difahami bahawa hanya TINGGAL SATU sahaja lagi dari 4 misi-misi Dajjal al-Massih yang palsu sebelum berlaku pengistiharan agung itu. Antara misi yang sudah berjaya ialah memerdekakan Tanah Suci Jerusalem dari golongan bukan Yahudi (Gentiles), membawa pulang orang-orang Yahudi ke Tanah Suci Jerusalem setelah mereka disingkirkan Allah 2000 tahun lalu dan menubuhkan Negara Haram Israel. Misi terakhir adalah menjadikan Negara Israel kuasa besar dunia (Zaman Emas sama seperti zaman Nabi Daud a.s & Nabi Sulaiman a.s) yang akan berlaku tidak lama lagi. Allah Maha Mengetahui. (rujuk Sea of Galilee).

Ketika berjaya melaksanakan keempat-empat misi tersebut, barulah Dajjal al-Masih yang palsu mengistiharkan dirinya al-Masih yang dijanjikan.Maka ketika inilah, saat yang paling ditunggu-tunggu oleh setiap umat Islam di akhir zaman iaitu ketibaan Imam al-Mahdi seperti yang terkandung dalam Hadis-Hadis berikut:

Dari Abu Hurairah r.a., Nabi Muhammad SAW bersabda:
Jika kamu semua melihat panji-panji hitam datang dari arah Khurasan, maka sambutlah mereka walaupun kamu terpaksa merangkak di atas salji. Sesungguhnya di tengah panji itu ada Khalifah Allah yang mendapat petunjuk
Hadis Riwayat Ibnu Majah, Abu Nuaim & Al-Hakim

Dari Abdullah bin Mas'ud r.a., Rasulullah SAW bersabda:
Dunia tidak akan hilang (qiamat) sehinggalah bangsa Arab akan dikuasai oleh seorang lelaki daripada keluarga ku (keturunan ku) yang namanya sama dengan namaku
Hadis Riwayat at Tarmizi

Di dalam buku Jerusalem penulis penulis dan pengkaji Dajjal, Sheikh Imran Hosein menyatakan bahawa sekarang ini, fasa Dajjal 'sehari sama seperti sebulan' hampir ke penghujungnya dan fasa Dajjal 'sehari sama seperti seminggu' akan muncul pada bila-bila masa sahaja. Petunjuk yang jelas adalah jika kita ingin mengenalpasti dimanakah Dajjal al-Masih berada adalah dengan melihat siapakah yang berkuasa di dunia sekarang ini. Mungkin fasa 'sehari sama seperti setahun' itu kita dapat mengagaknya adalah Britain kerana ia merupakan kuasa besar dunia Sebelum Perang Dunia dan Pound Sterling menjadi matawang Dunia.

Manakala, sudah tentunya dengan NUR dari Allah SWT, kita akan dapati bahawa fasa 'sehari sama seperti sebulan'  adalah Amerika Syarikat yang berkuasa Selepas Perang Dunia dengan Dollar menjadi matawang dunia. Untuk memindahkan Dajjal al-Masih yang palsu ke negara fasa Dajjal 'sehari sama seperti seminggu', perang yang sama mesti 'diadakan' (iaitu Armageddon?) dan matawang baru mesti 'dicipta' (iaitu Digital Money / Electronic Money.)

Petunjuk lain bahawa kita semakin hampir dengan fasa Dajjal 'sehari sama seperti seminggu' adalah kejatuhan matawang dunia negara fasa Dajjal 'sehari sama seperti sebulan' (Dollar) & hura-hara yang berlaku di Negara-Negara Arab kini yang bakal mencetuskan perang! Persoalannya, dimanakah fasa Dajjal ketika 'sehari sama seperti seminggu'...? Allah SWT Maha Pemurah & Penyayang, kalian tahu jawapannya kerana negara inilah matlamat sebenar kewujudan Dajjal al-Masih yang palsu yang telah memanipulasikan Britain & Amerika untuk merintis jalan ke Negara ini sebagai matlamat utamanya di fasa terakhir akhir zaman.

Setelah berakhirnya fasa Dajjal 'sehari sama seperti seminggu', barulah dunia akan menyaksikan kemunculan Dajjal al-Masih di dunia yang nyata. Ini menunjukkan saat-saat ketibaan Imam al-Mahdi semakin hampir yang masanya adalah sesingkat 'seminggu'.

Ingatlah dalam sebuah hadis yang paling penting bagaimana Baginda Nabi Muhammad SAW telah memberitahu bahawa apabila Dajjal dilepaskan di dunia, ia akan hidup di Bumi selama 40 hari.

Tanya kami;
“Berapa lamakah Dajjal akan tinggal di bumi?”,

jawab Rasullullah:
“Selama 40 hari, satu hari sama seperti setahun, satu hari seperti sebulan, satu hari seperti seminggu dan selebihnya seperti hari-hari kamu sekarang”.

Tanya kami;
“Ya Rasullullah, ketika sehari seperti setahun, cukupkah kalau kami solat seperti solat sekarang ?”,

jawab Rasullullah;
“Tidak” tetapi hitunglah bagaimana pantasnya
Hadis Riwayat Muslim

Walaubagaimanapun, ketiga-tiga manusia agung ini (Isa a.s, Dajjal, Imam al-Mahdi) tidak akan muncul lagi kerana beberapa faktor. Pertama, Israel belum lagi meluaskan wilayah takluknya di Negara Arab seperti yang terkandung didalam Taurat (yang ditulis semula) menyatakan bahawa Tanah Suci Jerusalem menganjur dari Sungai Nil di Mesir hingga Sungai Euphrates di Iraq untuk membolehkan al-Massih memerintah Israel. (Sekarang ini anda tahu apakah faktor berlakunya hura-hara di Tanah Arab sekarang ini). Kedua, Israel belum lagi menggantikan Amerika sebagai 'Superpower' Dunia iaitu negara yang memerintah dunia sama seperti Britian & Amerika. Ketiga, tidak ada seorang pun orang Yahudi yang telah mengistiharkan dirinya adalah al-Massih yang dijanjikan untuk orang-orang Yahudi kerana 4 misi yang disebutkan tadi belum lagi dilunaskan.

Dan dengan semua petunjuk dan perkaitan yang dikemukakan inilah menunjukkan juga bahawa Imam al-Mahdi tidak akan muncul lagi (Allah Maha Mengetahui). Imam al-Mahdi akan muncul disaat fasa Dajjal 'sehari sama seperti seminggu' telah berakhir. Harus diingat bahawa kemunculan Imam al-Mahdi adalah selari dengan kembalinya Nabi Isa a.s ke dunia.

Rasulullah SAW bersabda:
Bagaimana keadaanmu jika Isa bin Maryam turun kepada kamu dan imammu (al-Mahdi) adalah diantara kamu. Maka ketika ia (Dajjal) membuat seperti itu, tiba-tiba Allah SWT mengutus Isa Ibnu Maryam, dia akan turun di menara Putih (Al-Mannaratul Baidha) yang terletak di timur Damsyik dengan memakai pakaian (pakaian dasar dan pakaian pelapis) yg dicelup dengan wangi-wangian yang berwarna kekuning-kuningan, sambil meletakkan dua telapak tangannya di atas sayap dua malaikat. Apabila ia mengangguk-anggukan kepalanya,maka jatuhlah titisan air dan apabila ia mengangkat kepalanya,maka jatuhlah darinya  butir-butir mutiara
Hadis Riwayat Bukhari

Dari Abu Hurairah r.a., Rasulullah SAW bersabda:
Demi Allah yang menggenggam jiwaku, tidak lama lagi Isa putra Maryam akan turun kepadamu sebagai hakim yang adil. Dia akan mematahkan salib, membunuh babi dan memansuhkan Cukai (membatalkan Cukai/AbolishTax), Dan (waktu itu) harta melimpah ruah, sehingga tidak ada seorang pun yang mau menerima zakatnya (zaman tiada seorangpun layak untuk menerima zakat) Dan sehingga satu kali sujud (nilainya) lebih baik daripada dunia seisi nya
Hadis Riwayat Muslim

Nabi Isa a.s al-Masih tidak akan kembali selagi mana Dajjal al-Masih yang palsu belum lagi selesai menunaikan misi-misinya dan belum lagi membuat pengistiharannya sebagai al-Masih yang dijanjikan. Dunia akan menyaksikan peristiwa Sea of Galilee akan kering maka saat itu kemunculan Nabi Isa a.s yang akan membunuh Dajjal dan memusnahkan Ya'juj & Ma'juj. Maka setelah tamatnya fasa-fasa kemuculan Dajjal al-Masih yang palsu, Dunia akan ditadbir dibawah sistem Khalifah Islam (Isa a.s & al-Mahdi) yang berpusat di Tanah Suci Jerusalem dan mempunyai matawang dunia yang baru iaitu kembalinya penggunaan Dinar & Dirham.


Terakhir diubah oleh Admin tanggal Sat 18 Jan 2014, 11:21 pm, total 3 kali diubah
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://zalpermai.indonesianforum.net
Admin
Admin


Jumlah posting : 145
Age : 49
Location : kuala lumpur
Registration date : 24.12.07

PostSubyek: KELUARNYA YAKJUJ MAKJUJ   Wed 28 Aug 2013, 5:07 pm

Sesungguhnya kesemua tanda-tanda kecil qiamat telah lengkap sempurna. Salah satu dari tanda-tanda besar sebelum datangnya hari qiamat adalah munculnya Ya'juj dan Ma'juj. Ya'juj dan Ma'juj sehingga kini masih menjadi misteri bagi sesetengah pihak, yang mana para pengkaji sejarah Islam dan sebahagian ulama sendiri mempunyai pelbagai penafsiran tentang hal ini. Merujuk kepada hadis riwayat Imam Muslim ini;

10 TANDA BESAR KIAMAT

Dari Huzaifah bin Asid Al-Ghifari r.a., berkata, “Datang kepada kami Rasulullah SAW dan kami pada waktu itu sedang berbincang-bincang. Lalu Baginda SAW bersabda: “Apa yang kamu semua perbincangkan?”.

Kami menjawab:
“Kami sedang berbincang tentang hari qiamat”.

Lalu Nabi SAW bersabda:
“Tidak akan terjadi hari qiamat sehingga kamu melihat sebelumnya 10 macam tanda-tandanya”.

Kemudian Nabi SAW menyebutkannya:

1. Dukhan (Asap: rujuk Surah ke-44, Ad Dhukan)

2. Al Masih Ad Dajjal
(Fitnah terbesar di akhir zaman: Rujuk Surah ke-18, Al Kahf ayat 1-110 sebagai pelindung dan pedoman untuk kita, umat Islam perlulah menghidupkan mata hati bagi menilai segala sesuatu bukannya mata zahir)

3. Dabbatul Ardhi
(binatang bercakap keluar dari Tanah berhampiran Bukit Shafa di Mekah)

4. Terbit matahari dari tempat tenggelamnya
(dari Barat ke Timur atau ada pendapat sesetengah ulama ia kaitan dengan Modern Western Civilization iaitu "cahaya" kehidupan Barat diagungkan dan menjadi ikutan seluruh umat manusia)

5. Turunnya Isa Ibnu Maryam a.s.
(pergolakkan di Syria, Damascus terletaknya Masjid Umayyad, Menara Timur turunnya Baginda berbaju kuning muda dari langit bersama dua malaikat sebelum jemaah Imam al Mahdi menunaikan solat subuh)

6. Ya'juj dan Ma'juj
(Dua jenis tamandun manusia)

7. Gempa bumi, sekali di Timur;

8. Sekali di Barat dan;

9. Ketiga di Semenanjung Arab

10. Api yang keluar dari arah negeri Yamen yang akan menghalau manusia kepada Padang Mahsyar mereka”. (bunga-bunga pergolakkan di Yamen)

(Hadis Riwayat Muslim)

Ya'juj dan Ma'juj ini mempunyai kaitan sejarah keturunan Nabi Nuh as. Saat menjelang kewafatan, Nabi Nuh a.s memanggil anak-anaknya (Sam, Ham dan Yafits) untuk menghadap beliau. Maka Sam segera datang menemuinya, namun kedua saudaranya tidak muncul iaitu Ham dan Yafits. Akibat dari ketidakpatuhan Ham dan Yafits, Allah SWT kemudian menurunkan bala kepada mereka berdua. Yafits yang tidak datang kerana lebih memilih berdua dengan isterinya (berhubungan suami isteri) kemudian melahirkan anak bernama Sannaf. Kelak kemudian Sannaf melahirkan anak yang ganjil.

Dari Imran bin Hushain r.a., Rasulullah SAW bersabda:

"Dan demi jiwaku yang berada dalam genggaman-Nya bahawa kalian adalah kilauan dua makhluk yang selalu berkembang jumlahnya iaitu Ya'juj dan Ma'juj yang berasal dari keturuan Adam keturunan Iblis"
(Hadis Riwayat at Tirmidzi)

Dari Abdullah bin Amr r.a., Rasulullah SAW bersabda :

"Ya'juj dan Ma'juj berasal dari keturunan anak Adam, dan jika mereka diutus kepada manusia pastilah mereka akan merosak kehidupan manusia dan tidak seorang pun dari mereka yang mati kecuali ia telah meninggalkan jumlah keturunannya mencapai 1000 lebih."
(Hadis Riwayat Ath-Thayalisi dalam Musnadnya).

Imam Thabrani menambahkan, dibelakang mereka terdapat tiga kelompok, iaitu Ta'wil, Maris, Mesekh."

Berdasarkan kepada kitab injil dan sejarah Yahudi: Kronikal 1-5

Ya'juj datang dari keturunan Ruben, manakala Ma'juj datang daripada keturunan Jefet, yang mana kedua-dua keturunan ini berasal daripada keturunan Nabi Nuh as. Dalam bahasa Hebrew, Ya'juj dikenali sebagai “Melekh Eretz Magog” yang bermaksud raja kepada tanah Ma'juj. Manakala Ma'juj dalam bahasa Hebrew membawa maksud “daripada Gog”.

Gog di dalam Injil ialah sama dengan Ya'juj yang dinyatakan di dalam al Quran dan selain itu Ya'juj dikatakan sebagai Ketua Negara Russia.Terdapat tiga nama yang dinyatakan di dalam Injil iaitu ROSH atau Russia, MESHECH atau Moscow dan TUBAL atau Tobalsk.

ADAKAH YA'JUJ MA'JUJ MANUSIA @ RAKSASA @ JIN ?

Petunjuk yang paling penting dalam mengenali Ya'juj dan Ma'juj adalah mengikut kepada al Quran (Surah al Kahf: 83-98 dan Surah al Anbiya: 95-96) dan juga koleksi hadis Rasulullah SAW. Mereka ini adalah golongan manusia yang sangat kuat, sentiasa melakukan penindasan dan kerosakkan terhadap alam ini. Surah al-Kahf yang menceritakan perjalanan Dzulkarnain yang bertemu dengan mereka yang sentiasa melakukan “fasad” atau kerosakkan ke atas manusia.

Dikukuhkan lagi bahawa Ya'juj dan Ma'juj adalah golongan manusia kerana Dzulkarnain adalah merupakan seorang manusia jadi tembok yang dibina adalah untuk manusia. Menurut Islam, Ya'juj dan Ma'juj begitu berkuasa dan hanya Allah SWT sahaja yang boleh memusnahkan mereka. Ya'juj dan Ma'juj bukanlah raksasa atau makhluk yang hidup dalam alam ghaib atau hidup terpenjara dalam tanah yang sentiasa menggorek untuk keluar ke bumi seperti yang didakwa oleh sesetengah pihak. Hanya terdapat tiga makhluk terpenting atas muka bumi ciptaan Allah SWT iaitu manusia, malaikat dan jin (syaitan bagi yang kafir).

Persoalannya adalah sebahagian besar golongan Yahudi telah kembali ke Baitulmaqdis (Jerusalem) apabila tentera British diketuai Jenderal Edmund Allenby menawan kota ini pada 11 Disember 1917 dan mengistiharkan Perang Salib telah tamat

Hingga apabila dibukakan (tembok) Ya'juj dan Ma'juj, dan mereka turun dengan cepat dari seluruh tempat yang tinggi.
(Surah Al Anbiyaa' : 95-96)

Dari Auf b. Malik r.a., katanya, Rasulullah SAW telah bersabda:

"Aku menghitung enam perkara menjelang hari qiamat." Baginda menyebutkan salah satu di antaranya, iaitu penaklukan Baitulmaqdis."
(Hadis Riwayat Bukhari)

Namun adakah anda melihat mana-mana raksasa Ya'juj dan Ma'juj berkeliaran dengan banyak? Sudah tentu tidak kerana Ya'juj dan Ma'juj adalah manusia. Allah SWT memberikan petunjuk mengenali Ya'juj dan Ma'juj ini yang dijelaskan di dalam al Quran, Surah al Kahf:

Lokasi Dzulkarnain "..apabila dia sampai di antara dua gunung..", bukti menunjukkan terdapat dua pergunungan yang bersempadan antara Russia, Georgia dan Azerbaijan.


Lokasi Iskandar Zulkarnain Melawan Ya'Juj Ma'Juj yang cerita dlm surah al kahfiBerdasarkan keterangan Surah al Kahf: 92-98, fakta relevan mengenali Ya'juj dan Ma'juj ialah:

a. Negeri Ya'juj dan Majuj
i- Khazaria (Magog = Pakatan Anglo Amerika dan Israel )
ii- Russia (Gog = Pakatan Russia)

b. Jalan ke utara = ke utara Iran menuju ke Armenia
c. Di antara dua gunung = Gunung Caucasus
d. Kaum hampir mereka tidak memahami perkataan = Kaum Armenia
e. Tembok besi = Daryal Gorge/Iberian Gates/Caucasian Gates

Ya'juj dan Ma'juj adalah puak Khazar, iaitu 98% golongan bangsa Yahudi yang kita ketahui hari ini. Golongan Yahudi Khazar adalah golongan yang bukan asli dari kalangan Bani Israel iaitu mereka telah melakukan pemalsuan identiti. Raja Bulan Khazar Pagan orang yang pertama untuk mengamalkan agama Judaisme setelah mendapati agama ini sesuai dengan hidupnya berbanding agama Islam dan Nasrani. Pengamalan ini terjadi setelah kehidupan masyarakatnya rosak dan tidak berakhlak. Akhirnya, tamadun Khazar suku Shamanistik ini kini dikenali sebagai seorang Yahudi yang sebenar Yahudi palsu. Jadi mereka bukan dari keturunan (Bani Israel) Nabi Ibrahim a.s, Nabi Isaq a.s dan Nabi Harun a.s.

Rabbi Farisi Yahudi kononnya dari Baghdad (Babylon), iaitu orang Samaria bukan orang Bani Israel sebenar yang dikatakan dibawa dari Baitulmuqaddis ke Baghdad ke Khazar sebagai hamba selepas kemusnahan akhir perang Baitulmuqaddis oleh tentera Babylon. Kuasa Bani Israel dimusnahkan oleh Allah SWT sebanyak 2 kali (Babylon dan Byzantine) setelah mereka melanggar perintah Allah SWT dan membuat larangan Allah SWT dalam kehidupan mereka.

Khazar Pagan ini tidak menyertai Gereja Ortodoks dan sentiasa berperang, negeri yang muncul adalah Ortodoks Rusia dengan menamatkan Khazaria Lama dan Khazar Pagan berhijrah ke Jerusalem. Menurut sejarah dan Al Quran hanya terdapat 12 kaum Bani Israel di dalam Yahudi dan mereka sebenarnya berkulit gelap.

1. Reuben
2. Simeon
3. Levi
4. Judah
5. Issachar
6. Zebulun
7. Dan
8. Naphtali
9. Gad
10. Asher
11. Joseph
12. Benjamin

Ianya amat jauh berbeza dari rupa golongan Yahudi yang kita kenali hari ini. Patung atau lukisan dinding Piramid atau Mesir menunjukkan Firaun adalah 'negro', mereka berkulit gelap dan mereka lah pembina piramid-piramid Firaun bersama hamba-hamba di Mesir. Mereka hidup bersama Nabi Musa a.s. menyeberangi Laut Merah. Oleh itu bagaimana pula mereka yang berwajah Jerman atau Russia atau Eropah dan boleh mengaku mereka adalah dari golongan Yahudi?

Seperti mana yang dunia ketahui, mereka katakan bahawa "We are the thirteenth tribe of Jews? Inilah penipuan kaum Ya'juj dan Ma'juj untuk memanipulasikan identiti golongan Yahudi. Ini adalah sebahagian dari bukti di dalam al Quran bahawa golongan bani Israel terdiri dari 12 puak. Sebelum kita melihat bukti-bukti yang dinyatakan di dalam al Quran, jom kita kaji sedikit tentang pendedahan yang telah dilakukan oleh seorang yang bernama Arthur Koestler, beragama Yahudi, berketurunan British-Hungary yang akhirnya dia mati dibunuh setelah mendedahkan akan hal yang sebenar di dalam bukunya iaitu The Thirteenth tribe : The Khazar Empire and its Haritage.

Dan ini adalah bukti yang terdapat di dalam al Quran yang menyatakan Bani Israel terdiri daripada 12 puak;

Dan mereka Kami bagi menjadi 12 suku yang masing-masingnya berjumlah besar dan Kami wahyukan kepada Musa ketika kaumnya meminta air kepadanya: "Pukullah batu itu dengan tongkatmu!". Maka memancarlah dari padanya 12 mata air. Sesungguhnya tiap-tiap suku mengetahui tempat minum masing-masing. Dan Kami naungkan awan di atas mereka dan Kami turunkan kepada mereka manna dan salwa. (Kami berfirman): "Makanlah yang baik-baik dari apa yang telah Kami rezkikan kepadamu". Mereka tidak menganiaya Kami, tapi merekalah yang selalu menganiaya dirinya sendiri
(Surah Al Ar'raf: 160)


Tempat 12 Mata Air Kaum Nabi Musa

Para ulama dan pengkaji sejarah menyatakan bahawa putra Nabi Nuh a.s. ada tiga iaitu Sam, Ham, dan Yafits. Sam adalah bapak orang Arab, Persia, dan Romawi. Ham adalah bapak kaum Habsyi, Negro, dan Naubah, manakala Yafits adalah bapak kaum Turk, Slavia, dan Ya'juj Ma'juj.

KAJIAN BERDASARKAN FAKTA SIAPA YA' JUJ DAN MA'JUJ

Mereka adalah puak Khazar, dan terdiri daripada 97% bangsa Yahudi yang kita ketahui pada hari ini. Yahudi hari ini adalah bukan Yahudi sebenar dan adalah perdayaan. Yahudi sebenar berkulit hitam (Mesir + Negro) dan sama sekali berbeza daripada Yahudi yang kita kenali pada hari ini;

http://www.youtube. com/watch? v=_ArXEOo2iU0

Logik mudah ialah tidakkah anda terfikir bagaimana bangsa berwajah Eropah (German & Russia) boleh mengaku mereka orang Yahudi dan berasal dari Palestin? Orang Yahudi sebenar adalah pelarian dari Mesir dan berkulit hitam. Imbas kembali kisah Nabi Musa menyelamatkan mereka di Mesir. Ini disokong fakta Firaun sendiri adalah orang negro. Perhatikan kesemua simbol Mesir purba dan ianya menunjukkan gambar orang negro dan berkulit hitam.

Cuba imbas kembali wajah orang Palestin, orang Lebanon, Turki dan Iran. Adakah mereka berwajah seperti orang Eropah? Jika Turki yang lebih hampir kepada Eropah masih kelihatan seperti orang Arab, bagaimana munasabah mereka boleh mengaku mereka orang Yahudi? Inilah perdayaan puak Khazar (Ya’juj & Ma’juj) yang telah berjaya memecah tembok dibina Zulkarnain lebih kurang 342 tahun Hijrah selepas kewafatan Rasulullah SAW. Hari ini mereka menguasai dunia dan melakukan kerosakan tanpa henti.


KAITAN YA'JUJ MA'JUJ DENGAN LAUT GALILEE KERING SEBELUM KIAMAT

Di dalam sebuah hadith Qudsi, Allah SWT (akan) berfirman kepada Nabi Isa a.s.:

"Aku telah jadikan di antara hamba-hamba Ku segolongan manusia (ya'juj dan ma'juj) yang tidak dapat dikalahkan; bawa orang-orang ini dengan selamat ke Tur, Kemudian Allah SWT akan menghantar Ya'juj dan Ma'juj yang akan turun dari segenap cerun, yang pertama daripada mereka akan melewati tasik Tabariyyah (laut Galilee atau Kinneret) dan meminum airnya (menggunakan untuk hidup). Apabila yang terakhir dari mereka melewatinya, dan berkata: "Dahulu pernah ada air disini". Nabi Isa a.s dan para sahabatnya kemudian akan terkepung disini (di Tur, dan mereka akan mengalami kesusahan yang teramat sangat) sehingga kepala seoekor lembu lebih bernilai dari 100 dinar. Nabi Isa a.s. dan para sahabat kemudian berdoa kepada Allah SWT dan Allah SWt menghantar serangga yang akan menyerang leher-leher mereka dan mereka akan mati keesokkan paginya. Nabi Isa a.s. dan para sahabat akan turunke bumi dan mendapati bumi dipehuni oleh bau bangkai yang teramat busuk. Nabi Isa a.s. dan para sahabat berdoa kepada Allah SWT dan menghantar burung yang lehernya seperti unta yang akan mengankat bangkai-bangkai tersebut dan membuangnya ke tempat dipilih Allah SWT.."
(Hadis Riwayat Muslim)


Laut Galilee Akan Kering Tanda Besar Kiamat


Paras Air Laut Galilee Sekarang

Ya’Juj Ma’Juj adalah dari bangsa Yahudi Khazar. Nabi memberi tahu bahawa mereka adalah bangsa yang ganas yang tidak dapat dikalahkan oleh bangsa lain. Hadis nabi menggambarkan keganasan mereka bahawa mereka akan turun dari segenap cerun dan menjajah seluruh dunia menunjukkan mereka (Yahudi @ Ya’Juj Ma’Juj) inilah yang mencipta sistem dunia hari ini dan semua dunia mengguna pakai sistem mereka. Pada masa sekerang semua dunia menggunakan teknologi canggih (komputer), sistem ekonomi, kewangan, dan sistem pemerintahan demokrasi yang dicipta oleh Yahudi dari Ya’Juj dan Ma’ Juj. Negara yang menetang akan diserang seperti Afghanistan dan Iraq dan dihancurkan sehinggalah menuruti kehendak mereka.

Nabi menggambarkan mereka ini yang ganas ini melewati laut Tabariyyah (Laut Galilee) dan meminum air tasik ini sehingga menjadi kering. Tafsiran mengatakan bahawa bangsa Yahudi (Ya’Juj Ma’Juj) telah kembali ke Jurusalem dan mereka telah membina penempatan di sekitar Laut Galilee. Mereka menjalankan aktiviti hidup dengan kepadatan yang tinggi disekitar Laut Galilee menggunakan air dari tasik ini untuk aktiviti hidup seperti pertanian dan air untuk perumahan yang dibina sehingga satu masa tasik ini menjadi kering. Pada masa sekarang pun paras ini sudah surut ditambah dengan pemansan global.

Mereka ini tidak dapat dikalahkan oleh bangsa lain sehinggalah sampai masa Allah menurunkan Isa Ibn Mariam untuk memusnahkan mereka.

Kisah Laut Galilee ini sebenarkan ada kaitan dengan satu hadis berkaitan seorang pemuda  Tamim ad-Dari seorang Nasrani yang baru memeluk Islam dan berbaiah kepada Baginda SAW yang menjumpai Dajjal disebuah pulau. Hadis ini sangat panjang.

Pada suatu hari, selepas menunai solat fardhu, Rasulullah SAW naik ke atas mimbar dan berkata kepada semua para sahabat baginda yang berada di dalam masjid itu.

"Aku akan memberitahu kalian tentang apa yang pernah aku katakan dahulu, telah diberi kepastian oleh seorang pemuda".

Pada suatu ketika, Tamim ad-Dari bersama 40 orang sahabat dari kaum Lakhm dan Juzdam mengharungi lautan dan dilambung ribut badai dan gelora. Setelah dilambung badai selama 1 bulan, mereka akhirnya bertemu dengan sebuah pulau misteri yang berada di tengah-tengah lautan dan mereka berlabuh di pulau itu dengan menaiki perahu kecil.

Mengikut seorang pengkaji Dajjal (Sheikh Imran Hosein) berpendapat bahawa pulau tersebut adalah Britain dan laut yang dilayari oleh mereka adalah Laut Mediterranean bukannya Laut Merah kerana berdasarkan tempoh yang panjang untuk menjumpai daratan.

Setibanya mereka sampai di pulau tersebut, mereka sangat terkejut apabila didatangi oleh seekor binatang yang tebal bulunya. Sehingga mereka tidak dapat membezakan yang mana satu bahagian belakang dan depan binatang itu.

“Apakah kamu ini?”
tanya mereka kepada binatang itu.

“Akulah pengintip rahsia (iaitu Jassasah)”,
jawab binatang berbulu lebat itu. (Jassasah ialah apa yang kita anggap selama ini sebagai Bigfoot)

“Pengintip apa?”
mereka bertanya lagi.

“Tak usahlah kamu bertanya lagi. Pergilah kamu temui seorang lelaki yang berada di dalam biara (monastri) kerana ia sangat merindukan berita dari kamu”,
jawab binatang itu lagi.

Mereka pun pergilah ke biara itu. Apabila mereka sampai di dalamnya, mereka menjumpai sebesar-besar manusia yang dirantai dengan kuat. Kedua tangannya dibelenggu di lehernya. Kaki dan lututnya diikat dengan besi hingga buku lalinya.

“Makhluk apakah kamu ini?”
tanya mereka kepada makhluk itu.

“Sebenarnya kamu telah melihat keadaanku. Kamu pula siapa?”
tanya makhluk itu kembali.

“Kami adalah bangsa Arab. Kami belayar di laut yang bergelora lalu kapal kami dipukul ombak selama sebulan dan akhirnya kami terdampar di pulaumu ini”,
jawab mereka.

Setelah mendengar penjelasan mereka, makhluk berantai itupun bertanya,
“Cuba ceritakan kepadaku tentang kurma di Baisan. Adakah ia masih berbuah?”, tanya makhluk itu.

“Ya! Ia masih berbuah.”
jawab mereka.

“Sesungguhnya hampir ia tidak berbuah lagi. Bagaimana pula tentang Tasik Thabariayah (Sea of Galilee)? Apakah ia masih ada air?” tanya makhluk itu lagi.

“Airnya masih banyak.”
jawab mereka.

Lalu dia berkata
“Sesungguhnya tidak lama lagi ia akan kering”.

Kemudian dia bertanya lagi,
“Bagaimana pula dengan mata air Zughar? Apakah masih ada airnya dan apakah penduduk di sekelilingnya masih menggunakan mata air itu untuk tanaman mereka?”

“Ya! Airnya masih banyak dan penduduk di sekelilingnya masih menggunakan mata air itu untuk tanaman mereka”,
jawab mereka.

Kemudian dia bertanya lagi,
“Bagaimanakah dengan nabi ummiyin (Nabi Muhammad SAW)? Apakah yang dikerjakannya? Dan apakah orang-orang Arab memeranginya? Dia dilahirkan di Mekah dan telah berhijrah ke Yathrib (Madinah)"

Ya, mereka memeranginya” jawab mereka.

“Seterusnya bagaimana perlakuannya terhadap mereka?” tanya makhluk itu berkenaan Rasulullah.

“Dia telah banyak memperolehi kemenangan terhadap mereka, bahkan hampir semua orang Arab yang ada di sekelilingnya telah mengikutinya” mereka menjawab.

“Sungguhkah itu yang terjadi?”, tanya makhluk itu untuk mendapatkan kepastian.

“Ya! Sesungguhnya itulah yang terjadi”, jawab mereka dengan yakin.

Lalu makhluk itu berkata,
“Kalau mereka mengikutinya, maka itulah yang terbaik. Maka sekarang ini aku ingin memberi tahu kepadamu siapakah sebenarnya aku. Akulah Al Masih Ad Dajjal. Rasanya sudah hampir diizinkan aku untuk keluar. Bila aku keluar nanti aku akan berjalan ke serata permukaan bumi sehinggakan tiada sebuah kampung pun yang terkecuali. Aku akan berada selama 40 hari kecuali Makkah dan Tahibah (Madinah). Kedua kota ini diharamkan ke atasku. Aku dihalang oleh Malaikat dengan pedang yang terhunus. Mereka mengawal kedua-dua kota itu daripadaku dan sesungguhnya pada setiap Malaikat yang menjaganya”, terang makhluk yang bernama AL MASIH AD DAJJAL itu.

Rasulullah SAW menghentak tongkatnya seraya berkata,
“Inilah Tahiyibah!! Inilah Tahiyibah!! Inilah Tahiyibah yakni Madinah. Bukankah aku telah sampaikan berita ini kepada kamu semua?”

“Benar, wahai Rasulullah!”,
para sahabat menjawab.

Hadis Riwayat Muslim


BUKTI YA'JUJ MA'JUJ ADALAH MANUSIA

1. TEMBOK BUATAN MANUSIA HANYA UNTUK MANUSIA

“…tembok di antara kami dengan mereka…”; Surah al Kahf : 97

Mereka yang meminta pertolongan adalah manusia, dan bagi memisahkan antara manusia dengan manusia (kaum Ya'juj dan Ma'juj '). Oleh itu sekiranya mereka jin, kenapa perlu ada tembok atau perlu memanjat dan menebuk tembok? Bukankah mereka boleh terus berjalan menembusi tembok yang diperbuat oleh manusia? Ini kerana jin dan malaikat tidak dapat dihalang kerana dapat menembusi tembok dibuat manusia.

2. PERBUATAN MELAKUKAN KEROSAKAN ATAU “FASAD” KE ATAS MANUSIA

“…sesungguhnya kaum Ya'juj dan Ma'juj sentiasa melakukan kerosakan di bumi…”; Surah al Kahf : 94“

Hanyasanya balasan orang-orang yang memerangi Allah dan RasulNya serta melakukan bencana kerosakan di muka bumi…”; Surah al Maidah : 33

Kerosakan atau “fasad” ialah perbuatan sesama manusia, dan Surah al Kahf menyatakan kerosakan dilakukan kepada manusia. Manusia mempunyai kebebasan membuat pilihan dan boleh dipertanggung-jawabkan ke atas fasad dilakukan. Jin mempunyai kebebasan membuat pilihan tetapi makhluk ghaib tidak dapat dikenalpasti sebagai makhluk melakukan fasad.

3. YA'JUJ DAN MA'JUJ DARIPADA KETURUNAN MANUSIA

Dari Abu Said Al-Khudri ra bahawa Rasulullah saw bersabda :

“Allah SWT berkata, ‘Wahai Adam, berdirilah dan keluarkan penghuni neraka.’ Adam berkata, ‘Labbaik, wa sa’daik, segala kebaikan berada dalam kekuasaan-Mu. Ya Tuhan, bagaimana penghuni neraka tersebut? Allah SWT menjawab, “Dari setiap 1000 terdapat 999.”… Abu Said mengatakan bahawa mereka berkata, “Siapakah di antara kita yang termasuk orang tersebut?” Rasulullah SAW menjawab. “999 Ya'juj dan Ma'juj, sedangkan dari kalian hanya satu”
(Hadis Riwayat Bukhari, Muslim dan Ahmad)

Ya'juj dan Ma'juj daripada keturunan manusia, iaitu daripada keturunan anak lelaki Nabi Nuh a.s. bernama Yafis dan berhijrah ke utara, iaitu ke Eropah dan Selatan Rusia selepas banjir kering. Keturunan Sam berlegar di sekitar bumi Kanaan lalu membentuk bangsa Arab dan sekitarnya. Keturunan Ham pula berhijrah ke Afrika lalu membentuk bangsa Afrika.

Oleh itu sekiranya seseorang itu berketurunan nabi, beliau semestinya manusia dan malahan boleh dianggap berketurunan mulia dan baik-baik. Oleh itu, tidak munasabah menyatakan Ya'juj dan Ma'juj makhluk ghaib (jin?) atau raksasa tetapi berketurunan nabi-nabi.

4. YA'JUJ DAN MA'JUJ DIMASUKKAN KE DALAM NERAKA

“…telah tetap hukuman seksa dariKu: “Demi sesungguhnya! Aku akan memenuhi neraka Jahannam dengan semua jin dan manusia…”; Surah As Sajdah : 13

Ya'juj dan Ma'juj adalah makhluk boleh dihisab untuk ke neraka atau syurga. Namun mereka dimasukkan ke dalam neraka. Hanya terdapat dua penghuni neraka, iaitu jin dan manusia. Ya'juj dan Ma'juj berketurunan Nabi Adam a.s. dan oleh itu mereka bukan jin mahupun raksasa. Ini membuktikan mereka manusia seperti kita.

Selain itu, setiap tahun pada Sabtu kedua pada bulan November, 'mereka' berarak perayaan melalui beberapa jalan penting di London dan Vatican City dengan slogan "Ya'juj dan Ma'juj adalah Pelindung ".


Bangsa Yang Dikenalpasti Ya'juj Ma'Juj di Vatican City dan London
Perarakan setiap tahun Sabtu kedua bln Novemver
slogan semasa perarakan  Ya'juj dan Ma'juj adalah Pelindung

TERBUKANYA DINDING/TEMBOK YA'JUJ DAN MA'JUJ

Tembok menyekat kaum Ya'juj dan Ma'juj telah lama terbuka apabila orang Yahudi iaitu sesetengah Bani Israel dan kaum lain yang beragama Yahudi kembali ke Baitulmaqdis (Jerusalem) dan membentuk negara Israel pada tahun 1948. Allah SWT telah memberi keterangan di bawah bagi menjelaskan kepulangan Yahudi ke Baitulmaqdis:

“…Dan mustahil kepada penduduk sesebuah negeri yang Kami binasakan, bahawa mereka tidak akan kembali hingga apabila terbuka tembok yang menyekat Ya'juj & Ma'juj, serta mereka meluru turun dari tiap-tiap tempat yang tinggi...”; (21:95-96)

“Penduduk” dimaksudkan ialah orang Yahudi, “negeri” adalah Baitulmaqdis,“Ya'juj dan Ma'juj” adalah Yahudi (Khazar dan Eropah Barat), dan “meluru turun dari tiap-tiap tempat yang tinggi” bermaksud Ya'juj dan Ma'juj menguasai dan menjajah keseluruhan aspek kuasa-kuasa pemerintahan dunia.

Allah SWT malahan menyatakan “mustahil” bagi orang Yahudi untuk pulang ke Baitulmaqdis, kecuali setelah tembok menyekat Ya'juj & Ma'juj terbuka dan mereka telah berkuasa atas setiap manusia (The World Order of Gog dan Magog). Orang Yahudi telah lama pulang ke negeri Baitulmaqdis dan membentuk negara Israel pada tahun 1948 dengan diiktiraf kuasa-kuasa dunia terutama Eropah dan USA dan mana-mana negara yang menentang atau memberi ancaman kepada Israel akan menerima sekatan pelbagai bentuk dari Persatuan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB).


General British Sir Allenby memasuki Jerusalem pada 11 Disember1917


Jurusalem ditawan Inggeris dan membawa pulang Yahudi pada 1917 bermaksud
Allah membuka tembok Ya'juj Ma'Juj dan mereka menjajah dunia hingga hari ini

Oleh itu apakah penjelasan kepulangan mereka ke Baitulmaqdis? Sedangkan Allah SWT melarang mereka pulang dan menuntut kembali hak tersebut sekiranya berlaku kezaliman? Sepertimana kita ketahui Yahudi telah melakukan dua kali kemungkaran di Tanah Suci ini dan dihalau oleh Allah SWT melalui serangan kerajaan Babylon dan Byzentine dan sekarang adalah kemungkaran yang ketiga dan yang terakhir..dan akan dihalau oleh tentera panji hitam (Imam al Mahdi, Isa Ibnu Maryam dan para tenteranya)

Ini jelas menunjukkan golongan Yahudi amat berkuasa dan berbangga diri dengan apa yang telah mereka lakukan dan bermaksud tembok telah terbuka dan Ya'juj dan Ma'juj telah lama menguasai pemerintahan. Golongan Yahudi dikembalikan melalu agenda puak Khazar dan puak Eropah Barat, iaitu Pakatan Yahudi dan Nasrani Zionist yang menguasai dunia hari ini dan digambarkan di dalam Surah al Kahf sebagai kaum Ya'juj dan Ma'juj. Mereka malahan boleh dianggap menguasai dunia hari ini kerana tiada negara yang mampu menghalang mereka daripada menghancurkan Palestine.

Fakta kedua menyokong dakwaan tembok Ya'juj dan Ma'juj telah lama terbuka ialah berdasarkan keterangan Allah SWT di bawah:

“…Maka mereka… tidak dapat menebuknya…”; Surah al Kahf : 97

Ayat menyatakan mereka tidak dapat “menebuk” tembok tersebut. Beribu-ribu tahun Allah SWT memelihara tembok tersebut, dan tiada satu makhluk pun di seluruh alam ini mampu “menebuk” tembok kecuali dengan keizinan Allah SWT, iaitu apabila Allah SWT mengizinkan Ya'juj dan Ma'juj dilepaskan.

Dari Abu Hurairah r.a., Rasulullah SAW bersabda,

"Saat ini (tembok) penghalang Ya'juj dan Ma'juj telah terbuka seperti ini." Baginda SAW mengilustrasikannya sambil melingkarkan (jari) tangan Baginda yang maksudnya sembilan puluh kemudian menyatukannya.
(Hadis Riwayat Ahmad)

Dari Abu Hurairah r.a., Rasulullah SAW bersabda,

"Allah membuka benteng Ya'juj dan Ma'juj seperti ini". Baginda SAW mengilustrasikannya dengan tangan Baginda yang maksudnya sembilan puluh.
(Hadis Riwayat Bukhari)

Dari Abu Hurairah ra, Baginda SAW bersabda:

"Hari ini dinding Ya'juj dan Ma'juj telah terbuka sebesar ini. (menekuk jari telunjuk sampai ke pangkal ibu jari).
(Hadis Riwayat Muslim)

Apakah maksud hadis apabila dibaca bersama ayat 97 Surah al Kahf yang menyatakan Ya'juj dan Ma'juj “tidak dapat menebuknya”? Ini membuktikan Allah SWT telah melepaskan mereka kerana fakta tembok berlubang membuktikan mereka telah berjaya menebuk tembok. Tembok tidak akan berlubang jika tidak boleh ditebuk!

Oleh itu fakta tembok berlubang membuktikan Ya'juj dan Ma'juj dilepaskan semasa zaman kehidupan Rasulullah SAW di Madinah, iaitu selepas Allah SWT menukarkan kiblah ke arah Kabbah. Meraka yang masih berpegang Ya'juj dan Ma'juj akan dilepaskan selepas Ad Dajjal akan terus menerus menunggu sehinggalah bumi ini hancur dan qiamat, dan Ya'juj dan Ma'juj tetap tidak kunjung tiba. Sepatutnya mereka memikirkan kembali kepercayaan mereka yang bercanggah dengan Al Quran dan hadith dan bertanya diri sendiri jawapan bagi persoalan di bawah:

1. Bagaimana dengan penjelasan kepulangan orang Yahudi ke Baitulmaqdis dan membentuk negara Israel pada tahun 1948 (Surah al Anbiya : 95-96)?

2. Rasulullah SAW menyatakan tembok telah berlubang, iaitu telah berjaya ditebuk Surah al-Kahf : 97).

3. Kenapa terdapat ketepatan fakta yang sempurna menghubungkan al Quran dengan sejarah Yahudi Khazar? Sedarilah tipu daya itu teorinya tidak tetap dan sentiasa berubah-ubah, manakala kebenaran itu sebenarnya lebih terang dan tetap tidak berubah-ubah.

terdapat banyak pendapat dari pelbagai pihak tentang Ya'juj dan Ma'juj belum keluar, tetapi tiada satu pun kenyataan rasmi dan penjelasan bertulis yang mengukuhkan penafian mereka dan memberi jawapan yang tepat tentang keadaan yang berlaku di Tanah Suci Jerusalem, kembalinya Yahudi di situ dan kejatuhan kuasa-kuasa IslamTerakhir diubah oleh Admin tanggal Tue 14 Oct 2014, 1:05 pm, total 8 kali diubah
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://zalpermai.indonesianforum.net
Admin
Admin


Jumlah posting : 145
Age : 49
Location : kuala lumpur
Registration date : 24.12.07

PostSubyek: PENURUNAN NABI ISA   Fri 30 Aug 2013, 12:04 am

PENURUNAN NABI ISA

Pada masa sekarang pergolakkan di Syiria amat dahsyat sekali. Basyar Assad lebih kejam dari Yahudi di Palestin membunuh ahli sunnah. Yahudi di Palestin membunuh 70,000 orang Islam di Palestin dalam masa 60 thn tapi Basyar membunuh orang Islam di Syiria 100,000 dalam masa dua setahun. Adakah Basyar ini memenuhi ciri-ciri Sufyani yang diceritakan dalam hadis Nabi??

Orang Islam perlu menguasai Mesir dan Syiria sebelum dapat membebaskan Masjidil  Aqsa. Tiga triangle (Palestin, Mesir, Syiria) ini perlu berada di tangan orang Islam untuk membolehkan Islam ditegakkan semula di dunia akhir zaman ini. Kuffar Yahudi, Israel, Syiah dan Amerika akan bersatu sedaya upaya mereka untuk menahan orang Islam dari menguasai 3 triangle ini. Apabila Islam berjaya menguasai 3 triangle ini bermula era kebangkitan Islam kali kedua. Maka bermulalah episod kejatuhan kuffar menguasai  dunia. Orang Islam akan terus berjihad kerana ini janji Allah kepada Islam diakhir zaman. Kuffar Israel, Amerika dan puak Syiah tetap menafikan janji Allah ini dan mereka dengan apa cara sekali pun akan bersatu menentang kebangkitan Islam ini. Mesir Syiria dan Palestin akan terus bergolak sehingga terjadi perang besar armagedon, perang dunia ke tiga antara Islam dan kuffar (Perang Salib). Kekalutan ini berlaku sehinggalah keluar Bani Tamim, Al Mahdi, Dajjal dan Nabi Isa sehingga Islam tertegak kembali juga sebagai penutup dunia untuk kiamat. Dunia ini akan ditutup setelah turunnya Nabi Isa kedunia.

Lalu dimanakah Nabi Isa akan diturunkan Allah untuk memimpim Islam dan bilakah masanya???. Trend kekalutan itu sudah nampak apa yang sedang bergolak di Syiria, Mesir dan Palestin sekarang.

Aus bin Aus Ats-Tsaqafi meriwayatkan bahawa Rasulullah bersabda,

"Isa bin Maryan akan turun di menara putih sebelah timur kota Damsyik:
Riwayat Imam Thabrani


Ibnu Katsir berkata,

"Dan tidak diragukan lagi bahawa apa yang dikemukakan oleh Ibnu Jarir inilah pendapat yang benar, kerana ini merupakan maksud dari konteks ayat-ayat yang menetapkan batalnya pengakuan orang-orang Yahudi bahawa mereka telah membunuh Isa, menyalibnya, dan menyerahkannya kepada orang-orang Nasrani yang bodoh dan tidak tahu akan masalah itu. Lalu Allah SWT memberitahu bahawa kejadiannya adalah tidak sedemikian, tetapi ada seseorang yang diserupakan oleh Allah SWT seperti Isa, lantas mereka bunuh orang yang diserupakan itu sedang mereka tidak mengetahui dengan jelas tentang hal itu. Kemudian Allah SWT mengangkat Isa kepada-Nya, dan dia (Isa) masih hidup dan kelak akan turun ke bumi sebelum datangnya hari qiamat sebagaimana ditunjukkan oleh hadis-hadis mutawatir."
(Tafsir Ibnu Katsir 2: 405)

Dari An Nawwas bin Sam'an Al Kilabi r.a., Rasulullah SAW bersabda,

"Jika saat Dajjal keluar aku masih bersama kamu maka akulah yang akan melindungi kamu darinya. Namun jika dia keluar dan aku tidak lagi bersama kamu, maka setiap orang harus melindungi dirinya sendiri. Allah SWT adalah pelindung bagiku dan setiap orang muslim. Barang siapa di antara kamu berjumpa dengannya, hendaklah ia bacakan ayat awal surat Al Kahf, sebab ia melindungi kamu dari fitnahnya."

Kami lalu bertanya,
"Berapa lama Dajjal akan tinggal di bumi?"

Baginda SAW menjawab,
"40 hari. 1 hari seakan setahun, 1 hari seakan sebulan, 1 hari seakan seminggu dan hari-harinya dia sama sebagaimana hari-hari kamu"

Kami bertanya lagi,
"Wahai Rasulullah, pada hari yang seakan 1 tahun, adakah solat kami mencukupi untuk waktu sehari semalam?"

Baginda SAW menjawab,
"Tidak, namun sesuaikanlah (setiap waktu solat). Kemudian Isa putera Maryam akan turun di sisi menara putih, sebelah timur kota Damascus. Lalu dia mengejar Dajjal sehingga di pintu Lud (sebuah tempat di dekat Baitulmaqdis), lantas dia membunuh Dajjal."
(Hadis Riwayat Abu Daud)

Dari An Nawwas bin Sam'an Al Kilabi r.a,. Nabi Muhammad SAW bersabda,

“Ketika Allah SWT telah mengutus Al Masih Ibnu Maryam, maka turunlah ia di menara putih di sebelah timur Damascus dengan mengenakan dua helai pakaian yang dicelup dengan waras dan za’faran. Kedua telapak tangannya diletakkan di sayap dua Malaikat. Bila ia menundukkan kepala, maka menurunlah rambutnya, dan jika diangkatnya kelihatan landai seperti mutiara. Maka tidak ada orang kafir pun yang mencium nafasnya kecuali pasti akan mati, padahal nafasnya itu sejauh mata memandang. Lalu Nabi Isa a.s mencari Dajjal hingga menjumpainya dipintu Lud, lantas dibunuhnya Dajjal tersebut. Kemudian Nabi Isa a.s. datang kepada suatu kaum yang telah dilindungi oleh Allah SWT dari Dajjal, lalu Nabi Isa mengusap wajah mereka dan memberi tahu mereka tentang darjat mereka di Syurga”
(Hadis Riwayat Muslim, Kitab al-Fitan wa Asyrathis Sa ‘ah, Bab Zikr ad-Dajjal 18: 67-68)

Dari Abu Hurairah r.a., Rasulullah SAW bersabda,

"Para nabi itu bersaudara seperti saudara yang seibu berlainan ayahnya. Ibu mereka berbeza-beza, tetapi agama mereka satu. Aku adalah orang penting yang mempunyai hubungan dengan Isa Ibnu Maryam, kerana tiada nabi yang lain antara aku dengannya. Apabila kamu melihatnya, maka kamu kenalilah beliau sebetulnya. Beliau adalah seorang lelaki yang sederhana tinggi, berkulit warna antara kemerah-merahan dengan putih. Beliau memakai dua kain putih kekuningan yang cantik. Rambut dikepalanya menitiskan air sekali pun tidak basah. Beliau akan menghancurkan salib, membunuh babi, melimpahkan rezeki bagi manusia. Allah membinasakan pada zamannya semua agama melainkan agama Islam. Allah membinasakan pada zamannya al Masih ad Dajjal, yang sesat, cacat dan pembohong besar. Pada zamannya, seluruh bumi menjadi aman. Sehingga singa-singa dapat makan bersama unta-unta, harimau-harimau dapat makan bersama lembu-lembu, serigala-serigala dapat makan bersama kambing-kambing, kanak-kanak dapat bermain dengan ular-ular. Kesemua haiwan yang merbahaya itu tidak akan memudaratkan mereka. Beliau tinggal di bumi selama 40 tahun. Kemudian beliau meninggal, lalu orang-orang Islam solatkan jenazahnya dan mengkebumikannya disisiku"
(Hadis Riwayat Abu Daud)

Masjd Umayyad di Damascus tempat turunnya Isa Ibn Mariam nanti
Kiri: Minaret of The Qayt Bey
Tengah: Minaret of The Bride
Kanan : Minaret of Jesus

Syiria adalah bumi dimana Dajjal akan diburu dan dibunuh. Rasullullah SAW bersabda; " Ketika Allah SWT mengutuskan Isa Al Masih Ibnu Maryam maka turunlah dia (as) di Menara Putih (Manarah Baidha’ ) yang terletak di sebelah timur Kota Damaskus di sebelah timur Damsyik dengan mengenakan dua buah pakaian yang dicelup dengan waras dan zafaran dan kedua telapak tangannya diletak di sayap dua malaikat. Apabila dia Isa as menundukkan kepala maka menurunlah rambutnya dan jika diangkat landai seperti mutiara. Lalu Isa mencari Dajjal hingga menjumpainya di pintu Lud, lantas dibunuhnya Dajjal. Kemudian Isa as datang kepada suatu kaum yang telah dilindungi Allah dari Dajjal, lalunya Isa mengusap-usap wajah mereka dan memberitahu mereka tentang darjat mereka di syurga. (sahih muslim, Kitab Al Fitan wa Asyrathis Sa' ah Bab Dzikr Ad Dajjal 18:67-68)

Ummu Syuraik bertanya kepada Rasulullah saw tentang hari munculnya Dajjal: " Ya Rasullullah kemana orang Arab ketika itu?".Rasulullah SAW menjawab, " Jumlah mereka ketika itu terlalu sedikit. Meraka lari ke Baitulmaqdis menjumpai Imam Mahadi. Ketika Imam mereka sudah berdiri didepan untuk mengimami solat subuh tiba-tiba datang Isa Ibnu Maryam. Imam Mahdi mengundurkan untuk memberi peluang kepada Isa as, tetapi Isa as sambil memegang bahu imam itu berkata: "Teruskanlah, sesungguhnya Iqamat dibacakan untuk engkau. Maka bersolatlah mereka di belakang Imam Mahadi.

Selesai solat Isa as berkata kepada semua jemaah: " bukalah pintu itu" mereka membuka pintu masjid itu, tiba2 Dajjal sudah berdiri disitu dan dibelakangnya ada 70,000 orang Yahudi lengkap bersenjata. Melihat Isa as ada dalam masjid itu, Dajjal tiba2 cair sepertinya cair garam disimbah air. Dajjal lari kerana ketakutan. Isa as terus mengejarnya  kemudian menjumpai Dajjal di Babu Luddi dan di situlah Isa as membunuhnya.

Orang Yahudi selepas itu cuba melarikan diri dan bersembunyi tetapi semua tempat mereka bersembunyi berkata-kata dengan izin Allah SWT. Benda yang berkata-kata yang dimaksudkan adalah dinding, batu kecuali pokok Yahudi (pokok berduri).

Dalam satu Hadis Muslim pohon Yahudi itu melindungi Yahudi:

" Tidak akan berlaku kiamat sehinggalah orang Islam memerangi Yahudi, mereka akan dibunuh oleh orang Islam sehingga Yahudi terpaksa bersembunyi di sebalik batu ais, lalu batu dan pokok berkata, wahai orang Islam Yahudi dibelakang aku datanglah dan bunuh ia melainkan pokok Gharqad tidak memberitahu adanya Yahudi berselindung kerana ia daripada pohon Yahudi".
(Hadis Riwayat Muslim)

Ada empat perang besar yang akan berlaku sehingga terjadinya perang armagedon akhir zaman. Pertama, perang melawan penguasa semenanjung Arab (Sufyani @ Wahabi). Kaum Muslim menang. Kedua adalah perang melawan penguasa zalim Parsi (Iran) kerana Al Mahdi yang lahir tidak menyebelahi Imam 12 yang mereka dakwakan pemimpin mereka. Muslim juga menang. Perang selanjutnya adalah melawan Rome atau Eropa (Amerika dan kuasa besar dalam PBB) dan Islam menang juga. Ke empat adalah perang melawan Dajjal dan 70,000 tentara Yahudi. Di sinilah peranan watak besar akhiran yang dinantikan iaitu IMAM MAHDI dan Isa bin Mariam dalam agenda perang armagedon yang  dunia akan tempuhi bermula dari sekarang.

Tentera Islam sudah banyak menampakkan kejayaan dan menguasai tempat Ramsis moden Basyar kini sehingga ia merasa kedudukannya terancam. Basyar dengan kedudukan yang terancam itu telah menggunakan senjata kimia menentang kebangkitan Islam disana. Yahudi mengatakan jika kemenangan Islam di Mesir dan Syiria bermakna mereka akan bermandi darah dan dalam kegentingan itu Amerika telah menghantar bala tenteranya untuk menyokong Basyar dan Israel. Ada agenda mereka sendiri yang dunia tidak tahu. Tetapi pejuang Islam yang melihat dengan mata hati mereka sudah mengetahui tipu daya tentera Dajjal.Bunga-bunga perang dunia ke III sudah menampkkan wajahnya dan api dari Yaman seakan mahu dinyalakan.

Mujahidin Syria telah menguasai sebuah bandar strategik di utara Syria yang akan memutuskan satu-satunya laluan bekalan tentera Basyar daripada bandar Halab.

Menurut satu laporan, kejatuhan bandar Khanasir (antara Halab dan Hama) akan mengakibatkan pasukan tentera Basyar akan terkepung di wilayah Halab.


hijau - dikuasai mujahidin
merah - dikuasai ramsis bashar

Peperangan di bumi Sham akan terus berlangsung tanpa henti. Setelah pakatan syi'ah (Basyar, Iran, syi'ah Iraq, Hizbullat dan  lain-lain lagi) kalah, akan bermula pertempuran baru yang di namakan Malhamah Kubro, dimana Mujahideen bakal bertempur dengan Romawi (iaitu US & pakatan negara-negara eropah/israel).

Dinamakan ia Malhamah (tempat terkumpulnya daging), kerana ini adalah peperangan yang teramat dahsyat, yang bakal menyaksikan daging-daging manusia berserakan hasil dari sengitnya pertempuran & segala peralatan canggih yang digunakan (mungkin juga Nuklear). Ia bakal dipimpin oleh Imam Mahdi sendiri tidak lama lagi.

Dibayangkan dalam hadis, Rom akan datang dibawah 80 bendera (bendera mungkin bermaksud negara atau pasukan). Dibawah tiap bendera ada 12,000 tentera. 12,000 tentera musuh bila didarabkan dengan 80 bendera, jumlahnya bersamaan 960,000. Apa yang pasti, tentera-tentera Allah yang terhebat bakal mengalahkan mereka, diatas kentalnya iman & tawakkal mereka (seperti tersebut dalam hadis).


Pada tahun 2008, Israel menggunakan fosforus putih, yang merupakan senjata kimia, semasa serangan keatas Gaza. Mengapa tidak kita melihat Amerika, United Kingdom, Perancis, dan sekutu-sekutunya campur tangan? Kerana disana kelompok mujahideen belum menjadi ancaman utama kepada pakatan kafir.

Sedangkan di Syria apabila mujahideen menguasai lebih 80% Syria, mereka menggunakan alasan ingin memerangi Basyar atas sebab penggunaan senjata kimia. Siapa sebenarnya yang ingin mereka perangi? Mujahideen ataupun Basyar? Anda tentu ada jawapannya.

Negara yang mendakwa kononnya mereka mahu menyelesaikan keadaan di Syria, adalah negara yang sama yang melakukan kezaliman kepada saudara-saudara kita di seluruh dunia, termasuk di Guantanamo bay, Iraq, Afghanistan dan penjara Abu Ghraib. Kami tidak sesekali bersetuju kerajaan Barat turut campur tangan di Syria dan memusnahkan ia sepertimana Iraq dan Afghanistan dimusnahkan!

Komander Am Mujahidin FSA, Komander Riyadh As'ad dalam responnya terhadap rancangan US bersama 10 gabungan negara untuk menyerang Syria beliau menyebut :

"Bersiap sedialah wahai para mujahidin sekalian, masanya akan tiba. Kita akan buktikan bahawa mereka semua (US, Basyar, Iran, Hizbul Lat) adalah satu pakatan yang mesti kita hapuskan"

Akhbar dunia melaporkan bahawa US dan gabungan 10 negara telah melakukan persiapan terakhir untuk memulakan serangan ke atas Syria yang pada hari Khamis 6 September 2013.

Dilaporkan bahawa 35 tempat sasaran telah di senaraikan yang akan menjadi sasaran gabungan tersebut. Namun adakah serangan ke atas Syria tersebut bertujuan untuk mengalih pandangan dunia daripada Mesir ke arah Syria?


Pakatan tentera Rom menyerang tentera islam. Dunia ke arah Al Malhamah Kubra di lembah Magedo sehingga muncul Al Mahdi & Isa Ibn Mariam


Perjalanan Yang Perlu Kita Tempohi


Dominasi Yahudi Zionist Hari Ini - New World Order

Inilah pola sistam dunia hari ini. Orang Islam yang melihat dengan mata hati tentulah nampak akan fitnah Dajjal yang nabi sabdakan. Sistem Dajjal adalah sistem kepalsuan, seperti yang berlaku sekarang ini. Orang menyebutnya The New World Order, meskipun kenyataannya malah tidak ada susunan. Yang disebut pejuang hak asasi manusia tetapi yang sebenarnya adalah pengganas. Sedangkan mereka yang dituduh pengganas justeru sebenarnya orang yang mulia di hadapan Allah.

Apakah sistem Dajjal itu adalah aturan kehidupan yang kini AS mendominasinya? Ya... Itu tercermin yang digambarkan dalam lembaran wang satu dollar AS. Bahagian depan itu bergambar Presiden AS pertama, George Washington, dan bahagian belakangnya bergambar piramid yang terpotong. Letak gambar piramid ada di belakang, sebagai isyarat bahawa di belakang AS ada kekuatan lain. Pada piramid tersebut ada segitiga bergambar mata satu. Di atasnya ada tulisan "annuis coeptis" (semoga dia senang dengan projek ini). "Dia" yang dimaksudkan adalah Si Mata Satu. Di bawahnya ada tulisan "Novus Ordo Seclorum" ( perintah  dunia baru). Ertinya, umat seluruh dunia diharapkan masuk projek perintah dunia baru dan menerima kepimpinan Si Mata Satu. Orang yang familiar dengan hadis-hadis Rasulullah shallallaahu 'alaihi wasallam akan paham bahawa yang dimaksudkan Si Mata Satu adalah Dajjal.


 

Campur tangan Amerika dan kuasa-kuasa besar di Syiaria sekarang adalah untuk membendung kebangkitan Islam kedua di akhir zaman. Mereka menggunakan alasan penggunaan senjata kimia untuk menyerang. Sekarang umat Islam sudah lihat tipu daya tentera Dajjal ini. Setelah meraka datang mereka tidak pun menyerang Basyar. Percayalah bahawa mereka sekali kali tidak akan menyerang Basyar. Anda tahu kenapa???? Amerika dan Syiah adalah satu pakatan yang sama. Itu tipu daya mereka semata-mata mencari helah untuk menempatkan tentera Salib di sana. Tujuan sebenar mereka adalah untuk menyokong Yahudi dalam menjayakan projek mereka New World Order. Mereka sebenarnya bertujuan menyokong Yahudi Israel yang sedang terancam oleh tentera oleh mujahidin.Sebab itu sekarang mereka betul-betul membendung krisis-krisis yang sedang berlaku di Mesir,Syiria dan Palestin.


Seluruh dunia tertipu dengan agenda negara maju tahun 2020 New World Order. New World Order itu sebenarnya adalah agenda zionis untuk menubuhkan negara Israel Raya (The Greater Israel) pada tahun 2020.
Projek ini terkandung sebagai agenda tersirat dalam New World Order. Ia adalah cita-cita hakiki bangsa Yahudi Zionis. Israel Raya (The Greater Israel) yang dicita-citakan itu  meliputi beberapa negara Timur Tengah iaitu Palestin, Syria, Jordan, Lubnan, Iraq, Mesir dan Hijaz (Saudi Arabia). Pusat pemerintahan adalah di Baitul Maqdis. Tidak mustahil Yahudi Zionis dengan apa cara sekali pun by hook or by crook akan mendapatkan Masjidil Aqsa.
The Greater Israel adalah wilayah 'the promised land' menurut golongan pakatan Yahudi Nasrani Zionist. Seperti yang dikaji, ukuran wilayah ini adalah berdasarkan kepada huraian kitab Taurat dan Injil yang bermula dari Sungai Nil, Mesir berpandukan kisah kehidupan Nabi Musa a.s. dan Bani Israel sehingga ke Sungai Furat ataupun Sungai Euphrates berpandukan kisah Nabi Ibrahim a.s. Tujuan mereka berusaha mewujudkan wilayah ini adalah bagi mengejar zaman keemasan (the golden age) yang telah dijanjikan oleh Allah SWT setelah sebelum ini mereka telah memimpin dunia melalui zaman Nabi Daud a.s. dan juga Nabi Sulaiman a.s. Namun kali ini agak berbeza dengan zaman keemasan sebelum ini yang telah dimusnahkan oleh Allah SWT akibat kedegilan dan kerosakkan akhlak umat Bani Israel, apabila mereka berjaya membina Greater Israel, maka raja segala raja akan menzahirkan dirinya iaitu Dajjal. Dia akan memimpin mereka buat selama-lamanya menurut kitab mereka yang sudah rosak isi kandungannya.


The Full Jewish Promised Land (The Greater Israel in New Worl Order)


Tetapi hal yang sebaliknya akan terjadi di dalam Islam, Dajjal adalah al Masih palsu dan al Masih yang sebenar adalah Nabi Isa a.s. Penafian golongan Rabbi Bani Israel terhadap hakekat al Masih Nabi Isa a.s. adalah kerana Baginda a.s. dilahirkan tanpa bapa secara tidak langsung mereka mendakwa Baginda a.s. adalah anak luar nikah (nauzu billahi min zalik). Jadi menurut mereka al Masih haruslah mempunyai peribadi yang suci dan bersih, sedangkan Allah SWT sedang menguji mereka dengan kuasanya yang Maha Agung setelah mereka terlalu sombong dan melakukan banyak perkara yang melampaui batas yang ditetapkan oleh Allah SWT.
 Untuk menjayakan projek ini mereka akan merampas seluruh Masjidil Aqsa dan membina Solomon Temple untuk sebgai syarat untuk menyambut pemimipin mereka Ad Dajal.

Permasalahan sekarang segala rancangan mereka itu macam menemui kesukaran apabila Mursi memerintah Mesir yang akan menobatkan sistem khalifah Islam. Ditambah pula masalah Rejim Basyar yang kini hampir tumbang di tangan mujahidin.


Dengan alasan yang ada sekarang penggunaan senjata kimia oleh Basyar,  mereka mengguna helah ini untuk menempatkan tentera bersekutu disana. Mereka menggunakan alasan untuk memerangi basyar. Tetapi setelah mereka berjaya menempatkan tentera disana sudah nampak Basyar tidak diserang. Percayalah bahawa mereka sekali kali tidak akan menyerang Syiah kerana mereka dari kelompok  yang sama. Tujuan mereka sebenar adalah membendung kebangkitan Islam di sana dan membantu Israel untuk menjayakan The Greater Israel. Fokus utama merak adalah New World Order dengan pusat pemerintahan di Baitul Maqdis.

Amerika dan kuasa besar menyedari kisah akhir zaman ini. Sebab itulah betul mereka ingin menempatkan tentera bersekutu disana. Yang tertipu dan tidak sedar adalah negara-negara Islam yang menganggotai keanggotaan negara New World Order. Mereka dimomokkan dengan negara maju pada 2020 pada hal Amerika, Zionist mempunyai agenda meraka yang tersirat.


Negara kita sendiri bermati-matian mengejar status negara maju pada tahun 2020. Pemimpin kita pada masa itu mempunyai rakan yang rapat dengan yahudi memilih tahun 2020 sebagai negara maju. Adakah tarikh itu dipilih secara spontan dan kenapa ianaya sama dengan tarikh pewujudan The Israel Greater. Mustahil sama sekali. Pada masa itu seorang profesor di  universiti tempatan telah di arahkan untuk membuat kertas kerja dan merangka wawasan 2020. Tidak pasti adakah kita menjadi pak turut kepada Yahudi Zionis memilih tarikh seperti itu. Wallahu a’lam. Pemimipin negara Islam sekarang yang tertipu kerana mereka tidak mengambil peringatan Rasulullah tentang Dajjal. Mereka tertipu dengan konsep dunia maju yang ditaja dalam konsep New World Order itu.
 Tentera Islam sekarang seolah-olah sudah hampir mencapai matlamat ke arah janji Allah untuk Islam bangkit kali kedua. Lapan tahun lagi menjadi debaran dan sebarang kemungkinan yang sukar diramal .Mesir dan Syiria sudah berada sebelah kaki dalam Islam. Kekangan sekarang adalah mengembalikan kuasa Mursi dan menawan Syiria.
Untuk menyelamatkan Masjidl Aqsa ini Islam perlu menguasai Mesir dan Syiria kerana ia adalah jalan masuk ke Masjidil Aqsa. Apabila berjaya menguasai Mesir dan Syiria secara otomatik Masjdil Aqsa akan jatuh kepada Islam. Maka peristiwa penaklukan kota Constantinopel seperti di era zaman Sultan Mohamad AlFateh akan berulang semuladiakhir zaman ini  di bawah Al Mahdi dan Isa Ibnu Mariam.RAMALAN YANG AKAN TERJADI DARI TAHUN 2014-2022 SEHINGGA KEMUNCULAN AL MAHDI & ISA IBN MARIAM
(buku "Oktober 2015 Imam Mahdi Akan Datang" dari penulis Jaber Bolushi)

Oktober 2015 Imam Mahdi Akan Muncul ?? Tak salah kita mengagak atau mengkaji kerana hal demikian tidak mengugurkan aqidah...kalau lah ianya benar.... kita untung , tapi jika ianya salah kita tak rugi pun...! Kerana konflik di Syam(Syria) ada kaitan dengan hadis Nabi saw dimana  '' Malaikat melebarkan sayapnya di bumi Syam''( Syria ). Ingat !! kita cuma mengagak dan mengkaji...tak jatuh aqidah jika kita salah !!!

Kita akui sekarang kita sudah berada di akhir zaman dimana tanda-tanda dekatnya kiamat sudah terjadi sekitar 95% jadi tanda-tanda yang belum muncul tinggal 5% saja. Percayalah bahawa Kiamat sudah dekat. Buku ini mengambil sumber utama-nya dari Al-Quran. Jadi Al-Quran sungguh hebat, peristiwa yang sudah terjadi atau yang akan terjadi ternyata dapat diketahui dengan mempelajari Al-Quran.

2008 => Israel akan memperluas daerahnya. Terjadi pengusiran besar-besaran rakyat Palestin oleh kaum Yahudi tersebut. Mereka akan menentukan garis batas akhir negara Israel dan membina penempatan besar di Palestin bagi kaum Yahudi.

2010 => Atas dasar presiden baru AS, ia akan menarik pasukannya yang berada di Iraq. Kerana AS akan cuba menakluk negara-negara lain, seperti Sudan, Mesir dan Syria.

2012 => Bermula era kezaliman dan kerosakan  di bumi Syam (Syria ) seperti hadis Nabi saw.

2013 => Amerika(Rom) ,sudah mula memberi bantuan senjata pada Mujahideen kerana marah dan bimbang   Russia, China mencampuri perperangan di Syria dan sekali gus bimbang gabungan Russia ,China ,Iran dan Korea Utara akan jadi kuasa besar dunia.

2014 => Kemungkinan besar akan bermula  Perang besar armagedon dimana Rusia, China, Korea utara, Iran dan Lebanon (Hezbolah) akan bersekutu dgn Basyar Asad dan tentera Rom ( amerika dan sebahgian negara barat akan bersekutu dengan para Mujahideen seperti hadis Nabi saw '' Sabda Rasullullah s.a.w: "Kamu akan mengadakan perdamaian dengan bangsa Rom dalam keadaan aman lalu kamu akan berperang bersama mereka menentang satu musuh dari belakang mereka. Maka kamu akan selamat dan mendapat rampasan perang ,kemudian kamu akan sampai ke sebuah padang rumput yang luas dan berbukit-bukit, maka berdirilah seorang lelaki dari kaum Rom. Lalu dia mengangkat tanda salib dan berkata: "Salib telah menang!", maka datanglah seorang lelaki dari kaum Muslimin dan membunuh lelaki Rom tersebut lalu kaum Rom telah berlaku khianat dan terjadilah peperangan demi peperangan. Dimana mereka akan bersatu memerangi kamu di bawah 80 bendera dan di bawah setiap bendera terdapat 12 ribu bendera". (HR. Ahmad, Abu Dawud, dan Ibnu Majah). Maka bermulalah era peperangan diantara Mujahideen dab Tentera barat ( orang putih ).

Pada masa sekarang bunga-bungan perang armagedon berada diperingkat awal dengan konflik yang berlaku di Syiria. Konfik di Syiria sekarang bukan peperangan antara Islam dengan Islam tetapi ia adalah peperangan Islam dengan Syiah Bashar Assad, Syiah Iran, Syiah Hisbulat Lebonan. Syiah ini didukong oleh Rusia, China, Korea utara disamping Amerika (Rom) yang berlakon sebagai talam dua muka. Mujahidin Sunnahlah yang akan berdepan dengan mereka mewaliki Islam yang satu.

Ingatlah dibumi Syam inilah juga tempat berkmpulnya tentera Imam Mahadi kelak. Malaikat akan melebarkan sayapnya dibumi Syam bererti pertolongan Allah akan sampai disana. Nabi Muhammad saw juga telah mendoakan 1400 tahun yang lalu supaya Allah memberkati bumi Syam. Disanalah sebenar-benar jihad hakiki menegakkan Islam. Kita diluar pada masa sekarang wajib menyumbangkan dana untuk tentera Islam disana. Itu yang kita mampu kita lakukan. Jika kita bertindak secara emosi sendirian mungkin kita digelar sebagai teroris lagi senang jerat musuh kena pada kita.

21 Mac - 9 Mei 2014 => Terjadi perubahan cuaca yang amat radikal akibat asteroid yang mendekat atau mungkin menghentam Bumi. Terjadi hujan yang sangat lebat selama 50 hari tersebut, menyebabkan rosaknya hampir seluruh tanah pertanian di Bumi. Bencana tersebut adalah bencana terbesar yang pernah terjadi semenjak Adam as turun ke Bumi.

Bulan-bulan awal 2015 => AS menguasai Sudan, lalu memasuki Mesir namun gagal menaklukannya.

April 2012 hingga 2015 => Munculnya Sufyani sebagai pemimpin kejam di Damsyik, Syria.

23 Ramadhan tahun itu => Seruan yang datang dari langit yang menandakan Imam Mahdi akan datang dan menyuruh manusia untuk mengikuti ajaran Imam Mahdi. Seruan itu datang ke seluruh tempat di dunia dalam bahasa masing-masing dan boleh difahami oleh seluruh manusia.

Oktober 2015 => Asteroid kecil yang menghentam Missisipi di AS, menyebabkan kekacauan besar di AS. Teknologi digital mula runtuh.

23 Oktober 2015 => Imam Mahdi muncul di Mekah. Tidak semua manusia tahu kecuali wali2 Allah dan manusia mengkaji Al Quran & hadis Nabi saw.

Menurut Syeikh Nu'aim bin Hammad (guru Imam Bukhari) dalam himpunan atsar akhir zaman, orang yang akan membai'ahnya bukanlah daripada kalangan orang awam, bahkan terdiri daripada kalangan ulama soleh, para kekasih dan aulia Allah SWT yang didorong mencari Imam Mahdi.Kerja mencari Imam Mahdi bukan kerja kita. Ia adalah kerja orang pilihan Allah SWT. Mereka yang dipilih Allah SWT itu mestilah dikalangan orang soleh dan para kekasih Allah SWT kerana hanya mereka sahaja yang nampak ciri-ciri sebenar Imam Mahdi. Melalui ilmu yang dikurniakan oleh Allah SWT, mereka akan dapat mengecam pemuda yang bakal menjadi Imam Mahdi itu.

Oleh kerana akhlak Imam Mahdi menyerupai akhlak Rasulullah SAW maka para kekasih dan aulia Allah SWT adalah mereka yang layak berada disamping pembaiatannya. mereka bukan sahaja faqih, alim, soleh dan aulia Allah SWT, bahkan mencintai Nabi Muhammad SAW. Mereka pernah dan sudah melihat akhlak Nabi SAW di dalam mimpi-mimpi mereka, kerana melihat nabi di dalam mimpi adalah benar.

Kehadiran ulama soleh, para kekasih dan aulia Allah SWT di Bait Allah SWT (Kaabah) pada saat itu atas dorongan yang tidak dapat dihuraikan. Ia seperti kisah tujuh pemuda Ashabul Kahfi yang berhimpun lari dari kekejaman Raja Diqiyanus - mereka berhimpun di tempat yang sama, padahal dikalangan mereka tidak mengenali  antara satu sama lain tetapi mempunyai tujuan sama.

Di dalam Musnad Imam Ahmad, beliau mengeluarkan sebuah hadith daripada Abu Qatadah ra bahawa Rasulullah SAW bersabda :

"Diberikan bai'ah kepada seorang lelaki di tempat antara rukun (Hajar al-Aswad) dan maqam (Maqam Ibrahim) dan tidak ada yang menduduki Bait Allah (pada masa itu) kecuali yang berhak melakukannya."

24 Oktober 2015 => Imam Mahdi dibai'at di Kaabah.

Syekh Al-Akbar Muhyiddin Ibn ‘Arabi, di dalam salah satu karya utamanya, Futuhat Al-Makkiyyah mengatakan, “Ketahuilah bahwa Al-Mahdi itu pasti keluar, namun ia tidak akan keluar kecuali apabila dunia sudah penuh dengan kezaliman dan dialah yang akan melenyapkan kezaliman itu dan menggantikannya dengan keadilan”

Di Akhir Zaman (SEKARANG), umatku akan mengalami masalah yang sangat berat yang belum pernah terjadi, sehingga manusia tidak dapat mencari jalan keluar. Kemudian Allah memunculkan seorang dari Ahl Baitku, yang akan mengisi dunia dengan keadilan setelah sebelumnya dipenuh kezaliman. Penghuni bumi dan langit akan mencintainya. langit akan menurunkan air di manapun, dan bumi akan memberi apa yang diperlukan dan akan mencari hijau di mana pun
(Hadis Riwayat Hakim & Haitami)

Sifat Imam Mahdi bukanlah seperti orang mengangkat bakul sendiri mengaku dia Imam Mahdi. Jika ada yang mengaku bahawa dia adalah Imam Mahdi atau sudah bertemu dengan Imam Mahdi, buat masa ini abaikan sahaja, dan berlapang dada dengan dakwaan seperti itu. Semoga Allah memberikan kita petunjuk dan hidayah yang jelas kepada kita semua. Seperkara lagi yang perlu kita ingati adalah "Imam Mahdi sendiri tidak akan mengetahui bahawa dirinya Al-Mahdi yang dinanti-nantikan." Dan ketika umat Islam ingin membai'ahnya, 'dia' tidak akan menyukainya. Hal ini telah dinyatakan dengan jelas di dalam hadith-hadith nabi. Orang membaiah itu adalah orang pilihan Allah wali2 Allah, ulama,aulia, kekasih Allah yang mengetahuinya bukan manusia awam.

Hadis2 kisah pembaiahan Al Mahdi;

1. Nua’im bin Hammad meriwayatkan daripada Ibn Mas’ud katanya,

“Bila terhenti perdagangan dan jalan-jalan fitnah banyak berlaku, akan keluarlah 7 orang ulamak dari pelusuk dunia yang berlainan (tempatnya) dengan tidak berjanji. Setiap orang dari mereka dibai’ahkan oleh 300 dan belasan orang lelaki sehinggalah mereka berjumpa di Mekah. Maka bertemulah 7 orang itu. Sebahagian mereka bertanya kepada sebahagian yang lain,

“Apakah yang membuatkan kamu datang ke sini?”

Mereka berkata,
“Kami datang mencari orang yang sepatutnya fitnah-fitnah ini tenang di tangannya dan Konstantiniyyah akan ditaklukinya. Kami mengenalinya dengan namanya, nama ayahnya, nama ibunya dan tenteranya. Maka ketujuh orang ulamak itu bersepakat di atas perkara tersebut.

Mereka pun mencarinya dan menemuinya di Mekah. Mereka berkata kepadanya,
“Engkaulah fulan bin fulan?”

Dia menjawab
“Tidak; Bahkan saya adalah daripada Ansar”.

Sehinggalah dia melepaskan diri dan lari daripada mereka. Tujuh orang ulamak itu pun menggambarkan sifat-sifatnya kepada orang-orang yang mengetahui tentangnya dan mengenalinya, maka dikatakan,

“Itulah orang yang kamu cari! Dia sudah pergi ke Madinah”.

Mereka pun pergi mencarinya di Madinah tetapi dia melarikan diri pula. Mereka datang pula ke Mekah mencarinya dan menemuinya lalu berkata,

“Engkau fulan bin fulan?
Ibumu fulanah binti fulan?
Padamu ada tanda begini….begini….engkau telah melarikan diri daripada kami sekali. Sekarang hulurkanlah tanganmu untuk kami berbai’ah denganmu.” Dia berkata,

“Aku bukan orang yang kamu cari itu!”

Sehingga ia melarikan diri daripada mereka. Mereka mencarinya semula di Madinah, dia pula datang ke Mekah. Kemudian mereka menemuinya di Mekah dekat Rukun dan Maqam. Mereka pun berkata kepadanya,

“Engkaulah tangggung dosa kami dan darah-darah kami dipikul olehmu jika engkau tidak hulurkan tanganmu untuk kami berbai`ah denganmu. Ini tentera-tentera Sufayaani telahpun menghadap untuk mencari kita. Mereka dipimpin oleh seorang lelaki daripada Hiram”.

Maka dia pun duduk di antara Rukun dan Makam Ibrahim serta menghulurkan tangan lalu dibai’ahkan kepadanya. Ketika itu Allah campakkan perasaan kasih sayang kepadanya di dalam hati manusia dan dia pun bersama golongan yang bagaikan singa-singa di waktu siang dan bagaikan rahib-rahib di waktu malam.”
(Ibid j.2 ms.72)


2. Nua’im bin Hammad meriwayatkan daripada Abi Thufail bahawa Rasulullah SAW menggambarkan sifat Al Mahdi. Baginda SAW menyebutkan bahawa terdapat sedikit kegagapan pada lidahnya. Bila dia terlambat untuk mengatakan sesuatu (kerana gagap) dia akan memukul peha dengan tangan kanannya. Namanya seperti namaku dan nama ayahnya seperti nama ayahku.
(ibid j.2 ms.73)


3. Nua’im bin Hammad meriwayatkan daripada Ali r.a. daripada Nabi SAW sabda Baginda,

“Mahdi itu adalah seorang daripada cucuku. Dia akan berperang mengikut sunnahku sebagaimana aku berperang mengikut wahyu”.
(Ibid j.2 ms.74)

Kemudian => Pasukan Sufyani bergerak menuju Kuffah dan menimbulkan kekacauan besar disana, namun kemudian dapat ditumpas. Sedangkan itu pasukan yang lain bergerak menuju Madinah dan menghancurkan kota tersebut termasuk Masjid Nabawi. Pasukan tersebut ingin membunuh Imam Mahdi di Mekkah, namun ditumpas oleh pasukan malaikat.

Kemudian => Pasukan Imam Mahdi bergerak menuju Kuffah dan mendirikan pusat pemerintahan disana.

TANDA DEKATNYA KELUAR AL MAHDI

Sungai Efrat kering adalah perkara yang amat menakutkan kita semua..Inilah Tanda kiamat yang semakin jelas YANG kita lihat..Ya ALLAH

Rasulullah SAW bersabda, Hari Kiamat tak akan terjadi sebelum Sungai Eufrat mengering dan menyingkapkan ‘gunung emas’ yang mendorong manusia berperang. 99 dari 100 orang akan tewas (dalam pertempuran), dan setiap dari mereka berkata, ‘Mungkin aku satu-satunya yang akan tetap hidup’. (HR Bukhari).

Mesti Baca Sungai Euphrates Sudah Hampir Kering Tanda Nyata Kiamat 2 Mesti Baca!! Sungai Euphrates Sudah Hampir Kering Tanda Nyata Kiamat

Dalam riwayat lainnya, Rasulullah bersabda, Sudah dekat suatu masa di mana Sungai Eufrat akan menjadi surut airnya, lalu tertampak perbendaharaan daripada emas, maka barang siapa yang hadir di situ janganlah ia mengambil sesuatu pun daripada harta itu. (HR Bukhari Muslim).

Imam Bukhari juga meriwayatkan hadis lainnya, Rasulullah SAW bersabda, Segera Sungai Eufrat akan memperlihatkan kekayaan (gunung) emas. Maka, siapa pun yang berada pada waktu itu tidak akan dapat mengambil apa pun darinya. Imam Abu Dawud juga meriwayatkan hadis yang sama.

Dalam hadis itu, Rasulullah pernah bersabda bahwa sungai yang mengalir di tiga negara besar, Turki, Suriah, dan Irak itu pada saatnya nanti akan menyingkapkan harta karun yang besar berupa gunung emas. Selain itu, dalam kitab Al-Burhan fi `Alamat al-Mahdi Akhir az-Zaman diungkapkan bahwa keringnya Sungai Eufrat merupakan saat datangnya al-Mahdi sebagai akhir zaman.

Februari 2016 => Asteroid kedua yang menghentam pantai barat AS, AS semakin menuju jurang kehancuran. Teknologi digital musnah. satelit rosak tidak berfungsi. Allah menhancurkan barat. Kekuatan barat banyak bergantung kepada teknologi digital.

11 September 2018 => Nabi Isa as datang dari langit untuk membantu Imam Mahdi dalam misi Islam. Peperangan dengan kaedah konvensional kerana teknologi digital musnah.

1 Februari 2019 => AS hancur.

Februari 2019 => Israel menghancurkan Masjidil Aqsa. Dajal akan zahirkan dirinya sebagai pemimpin yahudi.

2019 - 2021 => Kaum Yahudi dari seluruh dunia berbondong-bondong ke Israel. Terjadi penghijrahan besar-besaran pada masa ini.

7 Ogos 2022 => Imam Mahdi merebut Jerusalem, Israel pun hancur. Tarikh ini bertetapatan ramalan dengan Tish B'Av, hari besar dalam Yahudi yang merupakan harI kehancuran I Haikal Solomon oleh Raja Nebuchadnezzar dan kehancuran II Haikal Solomon oleh Raja Titus. Dajal akan dibunuh oleh Isa Ibn Mariam. Isa akan bergabung dengan Al Mahdi menumbangkan dajal.

Dalam sebuah hadis ada mengatakan bahawa bila Dajjal nampak Nabi Isa, maka cairlah Dajjal seperti garam terkena air. Bau kenabian Nabi Isa  membuatkan tubuh badan dajjal cair. Dajjal mula ketakutan dan mula lari dengan pengikutnya 70,000 yahudi isfahan ke palestin iatu kota Lud  dan ianya dibunuh disana oleh Nabi Isa.

Kota Lud berada di 45 km dari Jurusalem.Berbicara mengenai kota Lud, kita boleh bayangkan bagaimana, Dajjal dikejar dari Jerusalem, berperang dan kalah. Nabi Isa yang memimpin tentera Islam terus mengasak mereka yang kafir ini hinggalah mereka diibaratkan lenyap seperti larutnya garam di dalam air.

Kita mungkin rasa teruja membaca kisah-kisah sejarah seperti ini. Perkhabaran Rasulullah mengenai sesuatu tempat dan apabila dikaji, wujud sungguh tempat ini. Rasullullah tidak pernah sampai ke sini. Baginda hanya pernah sampai ke al-Aqsa ketika peristiwa Isra dan Mikraj. Ia membuktikan bahawa perkhabaran Rasullulah bukan rekaan baginda tetapi kebenaran Al Quran.


Kota Lud - tempat Dajal bakal dibunuh. Sekarang dikuasai oleh Yahudi Zionist Israel


Kawasan berbukit yang subur di kota Lud, kota yang berumur 2000 tahun.
Berada 45km dari Jurusalem

Like kami di FB
https://www.facebook.com/zaipermairesources
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://zalpermai.indonesianforum.net
Sponsored content
PostSubyek: Re: MENGAPA YAHUDI INGIN MENAKLUKI BAITULMAQDIS   

Kembali Ke Atas Go down
 
MENGAPA YAHUDI INGIN MENAKLUKI BAITULMAQDIS
Kembali Ke Atas 
Halaman 1 dari 1

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
ZAI PERMAI RESOURCES :: SUDUT MEREHAT MINDA :: KONSPIRASI YAHUDI MENGUASAI DUNIA-
Navigasi: