ZAI PERMAI RESOURCES 
CalendarGalleryIndeksFAQAnggotaGroupPencarianPendaftaranLogin

Share | 
 

 KIta diakhir zaman

Go down 
PengirimMessage
Admin
Admin


Jumlah posting : 145
Age : 49
Location : kuala lumpur
Registration date : 24.12.07

PostSubyek: KIta diakhir zaman   Wed 13 Apr 2011, 12:35 pm

HANYA KAJIAN BERSANDAR HADIS DAN SAINTIS MODEN

SAINS

Kajian NASA sebuah planet bernama Nibiru atau planet sedang melengkapkan putaran orbitnya yang berlaku setiap 3600 tahun. planet ini 100 kali ganda besar bumi dan sama besar dengan planet jupiter( musytari). dijangkakan pada 21/12/2012 planet ini akan memberi kesan paling dahsyat kepada bumi dengan memutarkan kutub2 ke kedudukan terbalik( polar shifting) yang dijangkakan o NASA.

Kenapa tarikh 21.12.2012?

Bagi tarikh itu (21.12.2012) kalau ditukar kepada tahun hijriyah bersamaan 7 Safar 1434H, hari Jumaat. Rasulullah ada menyebut bahawa fasa ‘kiamat’ bermula pada hari Jumaat. Jadi tarikh itu bermakna dunia memasuki fasa ‘kiamat’.

Pada bulan mei 2009 planet ini  jelas kelihatan ...
mereka mengaitkan peristiwa ini seperti yang pernah berlaku banjir besar zaman Nabi Nuh AS dahulu..planet ini tak menghentam bumi tapi tarikan gravitinya yang sangat kuat akan mengganggu bumi.ia hanya akan lalu diantara bumi dan matahari dimana kecerahannya berwarna kemerah-merahan seakan-akan anak matahari.(tanda besar kiamat? objek merah di langit kelihatan)

AS dan negara2 barat lain sedang sibuk membuat persiapan menghadapi keadaan ini dengan membina beberapa penempatan sementara di banjaran2 gunung lengkap dengan makanan yang mampu bertahan 3 tahun kerana dianggarkan 2/3 penduduk bumi akan lenyap. di norway misalnya mereka membina sebuah gudang menyimpan segala biji benih di sebuah bukit lengkap dengan ciri2 keselamatan dan dari ancaman bencana(rujuk paper bulan februari, kosmo, BH n lain2)

untuk rujukan penuh sila cari kat mana2 web tentang NIBIRU or video kat youtube.Benarlah kata2 RASULULLAH satu hari nanti bumi akan hancur dan satu zaman dipanggil back to ancient berlaku dimana segala teknologi pupus dan manusia akan kembali seperti zaman purba, berperang dengan pedang cara kuno.. jadi bersedialah kita umat islam…

Mengikut hadith umat Rasulullah akan hidup selama 1500
tahun… sekarang sudah]b] 1445 = 1432 + 13 [/b]tahun hijrah….
daripada ini kita ketahui kita akan bertahan dalam masa 55 tahun lagi..
Jikalau ini benar, bumi akan kiamat pada tahun 2066…

Saintis telah menjumpai sebuah planet yang lebih kecil daripada bumi yang menghala ke
bumi.. Ia telah dianggarkan bahawa planet itu akan melanggar bumi pada tahun 2014.
Amerika akan cuba untuk menukarkan orbitnya dengan menembaknya dengan sebuah roket…
Dan saintis juga telah menjumpai sebuah planet yang juga akan menghentam bumi…
Ia dianggarkan akan melanggar bumi dalam masa 60 tahun lagi..
Dan planet ini lebih besar daripada bumi…
Jikalau ini benar, dunia akan musnah pada tahun 2065…..

Dan dikatakan kuasa Israel telah mencapai puncaknya tahun 2007….
Dan kuasanya akan jatuh semula dalam 14 tahun bermula tahun 2007, iaitu tahun 2022, disebabkan oleh penurunan
semula Nabi Isa….. . Dan hadith mengatakan bahawa Nabi Isa hanya akan hidup selama 40 tahun
dan dunia akan kiamat pada hari Nabi Isa wafat..
Jikalau ini benar dunia akan kiamat pada tahun 2062…
Dengan itu dianggarkan Bumi akan kiamat antara Tahun 2062-2066…

Semua ini telah dikaji…
Dan yang dipercayai paling tepat ialah hadith yang mengatakan
bahawa umat Rasulullah akan bertahan selama 1500 tahun…
K ita telah berada di bumi ini selama 1445 tahun…
Cubalah anda kirakan sendiri…
Cuma kiraan 1500 thn itu bermula dari mana samada dari nabi dilahirkan atau tarikh menjadi nabi...Itu semua hanya Allah saja yg tahu. Manusia cuma boleh menganggarkan saja..

SUMBER HADIS

Al-Hafiz Ibnu hajar dalam kitabnya “Fathul Bari” telah menerangkan hadis-hadis yang berhubung kait dgn umur manusia. Umur umat islam ialah lebih dari seribu tahun, umur umat yahudi ialah tidak melebihi 2000 tahun, manakala umur umat nasrani ialah 600 tahun.

Manakala menurut Imam As-Sayuti dalam kitab beliau “Al-Kassaf” menerangkan bahawa tempoh masa umat islam ialah lebih dari 1000 tahun dan tambahannya sama sekali tidak melebihi dari 500 tahun.

Tambahan 500 tahun ini terdapat dalam sebuah hadis marfu’ dari Sa’ad bin Abu Waqqas: Telah bersabda Rasullah S.A.W yg bermaksud: “ sesungguhnya saya berharap bhw umatku tidak akan lemah di dpn tuhan mrk, dgn mengundurkan umur mereka selama setengah hari. Kemudian Sa’ad ditanya: ‘Berapakah lamanya setengah hari itu? Ia menjawab: lima ratus tahun”.

Ini adalah hadis sahih yg telah dirawayatkan oleh: Ahmad, Abu Daud, Al-Hakim dan Abu Naim dlm kitabnya “Al-Hilyah.

Bermakna wahai kaum muslimin kita telah berada di muka bumi ini selama 1445 tahun di zaman nabi. Hanya tinggal 55 tahun lg seblm dunia ini menuju ke penamtnya.

Kita semua tahu bhw Nabi Isa a.s akan memakmurkan bumi Allah swt ini selama 40 tahun..namun sebelum penurunan nabi isa kita semua akan berdepan dgn bencana hebat akhir zaman, iaitu peperangan dunia ke-3 dan mgkin jg ramalam NASA mengenai Nibiru adalah benar.

Andai semua itu berlaku slps 2012, dunia akan menyaksikan satu tamadun baru dimana semua kecanggihan teknologi telah luput kesan bencana 2012. Waktu itu bencana besar hingga menjatuhkan satelit diangkasa lepas.Tamadun sekarang akan pupus seolah-olah kecanggihan teknologi sekarang tidak pernah ujud langsung. Apabila satelit gugur sistem komunikasi sekarang tidak boleh berfungsi lagi. Alat GPS pun tidak boleh lagi menghantar signalnya ke serata dunia.Waktu itu kita kembali kepada zero dan kita akan kembali menjalani kehidupan spt yg dilalui oleh Nabi Muhammad s.a.w dan para sahabat baginda.

Manusia tidak dapat elak kerana itu janji Allah utk yg telah dijanjikan dalam Al Quran dan dikonfirmkan oleh Nabi dlm hadisnya.Mahu tidak mahu manusia sebagai pelakonnya dibumi ini perlu menerima hakikat itu. Ia tetap akan berlaku samada manusia sedar atau tidak. Allah mengibaratkan org yg berfikir amat sedikit dan org lalai dgn dunia amat ramai dlm fasa ke 4 ini.

MATAHARI TERBIT DARI BARAT

Sehingga ke hari ini maseh belum ada manusia yang dapat menjelaskan teori atau fenomena “Bagaimana Matahari Terbit dari Barat”. Fenomena ini diterima oleh saintis Barat dan mereka telah mengeluarkan pelbagai teori. Malah tidak kurang juga dengan saintis-saintis, ilmuan dan pemikir Islam yang memberi pandangan dan komen. Tidak semua teori dari Barat adalah betul, maka marilah kita sama-sama kembali kepada Al-Quran dan mengkaji bagaimana agaknya penjelasan Al-Quran.

Untuk kebaikan bersama, baik kita “melihat” sepintas lalu akan teori-teori Barat ini sebelum kita mengkaji teori Al-Quran agar kita dapat membuat penelitian dan perbandingan.

Barat mengemukakan 3 teori iaitu:
1) Teori-1: “retrograde motion” iaitu relatif peredaran bumi dengan planet lain seperti planet Marikh.
2) Teori-2: perlanggaran bumi dengan komet atau planet lain yang amat dahsyat sehingga menyebabkan bumi bertukar pusingan, dan
3) Teori-3: sebab keadaan bumi yang semakin hampir dengan matahari!
Ke tiga-tiga teori ini boleh dimuat turun dari kebanyakkan sesawang Internet (seperti www.Islamhadhari.net “Saintis Barat akui matahari akan terbit dari barat” pada Ogos 18, 2008). Di bawah ini adalah sedikit ringkasan dari petikan artikel di atas.

Fenomena ini terdapat di dalam satu hadith yang diriwayatkan oleh Abu Hurairah r.a, katanya, Rasulullah s.a.w telah bersabda (yang bermaksud).
“Tiga perkara, apabila zahir kesemuanya, tidak akan memberi manfaat iman seseorang itu. Sama ada yang tidak pernah beriman sebelum itu atau imannya tidak memberi kebaikan terhadap dirinya. (Iaitu) ketika matahari terbit dari arah barat, Dajjal dan Daabatul Ardh (sejenis makhluk dari dalam bumi).” (Riwayat Muslim)

Teori Al-Quran
Sekarang mari kita mengkaji teori Al-Quran “bagaimana matahari terbit dari barat”. Saya memilih dan mengkaji 7 ayat (mungkin ada banyak lagi ayat-ayat lain) yang saya fikirkan bagaimana Al-Quran menjelaskan tentang fenomena ini iaitu satu ayat pada surah Al-Qamar (54:1) (bermaksud) “Saat (hari Kiamat) semakin dekat, bulan pun merekah/terbelah” dan 6 ayat pada surah Al-Hijr (15:72-77) (bermaksud) (15:72) “Demi umur engkau, sesungguhnya mereka dalam keadaan mabuk dan kebingungan. (73) Lalu mereka disambar bunyi teriakan yang keras ketika matahari terbit. (74) Lalu Kami jadikan (negeri) mereka yang diatas jadi ke bawah (tertonggeng), dan Kami turunkan ke atas mereka hujan batu dari tanah yang keras. (75) Sesungguhnya pada yang demikian itu menjadi tanda-tanda agi orang-orang yang memerhati (mengkaji). (76) Dan sesungguhnya (negeri) itu maseh benar-benar terletak pada jalan yang maseh tetap (tidak musnah dan maseh dilalui orang. (77) Sesungguhnya pada yang demikian itu menjadi tanda bagi orang-orang yang beriman )” .

Mengikut kajian saya, Al-Quran menjelaskan matahari akan terbit dari barat apabila bumi sudah “tertonggeng” iaitu kutub utara menjadi kutub selatan dan kutub selatan menjadi kutub utara. “Proses tertonggeng” ini berlaku apabila bulan merekah dan memancarkan tenaga elektrik ke arah bumi, menyebabkan daya magnet bumi bertindakbalas dan berpusing secara perlahan-lahan. Tenaga elektro-magnet ini juga akan menyebabkan otak manusia menjadi bingung dan keliru. Selain dari tenaga elektro-magnet, rekahan bulan juga akan memuntahkan batu-batu keras serta mengeluarkan tenaga bunyi, yang kemudian sampai kebumi. Sebab itu manusia di bumi akan mendengar bunyi yang kuat, dan kemudian manusia akan dihujani oleh batu-batan.

Apabila bumi sudah tertonggeng, maka manusia dibumi akan dapat melihat matahari terbit dari barat.

Teori Quran Vs Teori Barat
Kalau di kaji dengan teliti, teori yang dijelaskan Al-Quran ini agak berbeza dari teori-teori barat. Yang pertama, Al-Quran menjelaskan bulan yang menyebabkan bumi bertukar arah. Al-Quran menunjukkan perkaitan yang erat dan rapat antara bumi dan bulan. Tetapi teori barat tidak ‘nampak’ pun peranan bulan dalam proses kejadian ini.

Yang ke-duanya, teori Al-Quran nampak lebih jelas dan mudah difahami, malah boleh dibuktikan melalui ujikaji makmal. Sedangkan teori barat tidak dapat diuji dalam makmal dan tidak menunjukkan keadaan matahari akan naik dari barat! Kalau berlaku perlanggaran yang teramat dahsyat (dengan komet yang besar), maka bumi akan hancur! Perlanggaran ‘kecil’ (seperti yang berlaku di Mexico) tidak akan dapat menukar putaran bumi. Lagi pun sekiranya komet melanggar bumi dari “arah yang salah” ianya mungkin akan menambah kelajuan pusingan yang ada sekarang misalkan dari 24 jam kepada 10 jam sahaja/hari. Sekiranya bumi berputar pada kelajuan ini, maka kelajuan objek yang berada pada permukaan equator (atau khatulistiwa) ialah kira-kira 4,000 km/sejam yang akan memusnahkan segala-galanya yang ada dipermukaan bumi seperti rumah, bangunan, tumbuhan, pohon kayu, dan manusia serta binatang-binatang akan berterbangan.

Lagi pun untuk membolehkan bumi perputar pada arah bertentangan, komet yang melanggar bumi mesti pergerak pada kelajuan lebih dari 2 kali kelajuan putaran bumi iaitu 3,300 km/jam (sekiranya saiz komet sama besar dengan saiz bumi), dan mesti melanggar bumi pada sudut dan lokasi yang tepat. Kalau ianya melanggar pada kutub utara, maka matahari tidak akan ‘terbit dari barat’.

Yang ke-tiga, teori Al-Quran adalah lebih tepat sebab tidak berlaku kerosakkan yang besar kepada makhluk di bumi. Sekiranya berlaku kemusnahan yang besar (misalnya bumi hancur), maka ini bermakna sudah “betul-betul kiamat” dan bukannya lagi “hampir kiamat”. Di dalam hadith di atas menjelaskan selepas matahari naik dari barat maka segala amalan dan taubat tidak diterima lagi, dan dajal akan turun ke bumi (ini menunjukkan manusia maseh lagi hidup di bumi, dan berjalan seperti biasa).

Tambahan pula Al-Quran menyatakan (15:76) manusia akan melihat jalan-jalan tetap tegak, nampak seperti biasa tanpa sebarang kerosakan, dan maseh boleh dilalui.

Ke-empat, penjelasan Al-Quran lebih menyeluruh dan dari teori barat. Ahli sains telah mendapati bahawa terdapat ‘2’ jenis permukaan bulan iaitu permukaan yang cerah (yang sentiasa mengadap bumi), dan permukaan gelap (yang sentiasa membelakangi bumi). Ke dua-dua permukaan ini mempunyai ciri-ciri yang berbeza yang amat ketara seperti warna, daya graviti, kandungan bahan-bahan, ketumpatan dan kemampatan, keradioaktifan, dan sebagainya. Oleh itu apabila bulan merekah ia akan merubah polar graviti, mengeluarkan tenaga elektromagnetik yang boleh menyebabkan daya graviti dan magnet bumi bertindak balas.

Al-Quran adalah kalam Tuhan dan kitab yang mengandungi pelbagai ilmu yang maha hebat dan menjelaskan segala-galanya. Fenomena matahari terbit dari barat dijelaskan Al-Quran dengan terperinci, jelas, dan saintifik. Penjelasan Al-Quran nampak lebih logik dan mudah difahami berbanding dengan teori-teori lain seperti dari Barat.Jangkamasa sejarah manusia ditanda mengikut nabi-nabi yg diutuskan.Dan apabila nabi terakhir diutuskan bermakna sejarah dunia sudah sampai ke fasa terakhir utk kiamat. Fasa-fasa dunia merupakan suatu yg amat penting utk makhluk yg bernama iblis kerana iblis sudah berjanji dengan Allah sejak awal lagi utk membuktikan bahawa manusia adalah makhluk yang akan menumpahkan darah dan membuat kerosakkan di atas muka bumi ini.

Dari Nukman bin Basyir, katanya, ‘Suatu ketika kami sedang duduk2 di Masjid Nabawi dan Basyir itu seorang yg tidak banyak bercakap.Datanglah Abu Saklabah lalu berkata ” Wahai Basyir bin Saad, adakah kamu hafaz hadis Rasulullah tentang para pemerintah?’

Huzaifah RA lalu segera menjawab.” Aku hafal akan khutbah Rasulullah SAW itu.” Maka duduklah Abu Saklabah Al Khusyna untuk mendengar hadis berkenaan.

Maka kata Huzaifah RA, Rasulullah SAW telah bersabda. “Telah berlaku Zaman Kenabian ke atas kamu, maka berlakulah Zaman Kenabian sebagaimana yang Allah kehendaki. Kemudian Allah mengangkat zaman itu seperti yg Dia kehendaki.

”Kemudian belakulah zaman Kekhalifahan (Khulafaur Rasyidin) yang berjalan sepertimana Zaman Kenabian. Maka berlakulah zaman itu sebagaimana yang Allah kehendaki. Kemudian Allah mengangkatnya.

Lalu berlakulah zaman raja-raja yang zalim ( malikun a’adhun/zaman kesultanan ). Berlakulah zaman itu seperti yang Allah kehendaki. Kemudian Allah mengangkatnya pula.

Kemudian berlakulah zaman penguasa diktator (mulkan jabbariyan/penguasa yang memaksakan ideologi yang bukan ideologi islam, dan hukum yang bukan dari hukum islam) dan berlakulah zaman itu seperti mana yang Allah kehendaki.

Kemudian berlakulah pula zaman kekhalifahan yang berjalan di atas cara hidup Zaman Kenabian.”

Kemudian Rasulullah SAW pun diam.

(Hadits diriwayatkan oleh Imam Ahmad bin Hanbal di dalam kitabnya Musnad Al Imam Ahmad bin Hanbal, Juzuk 4, halaman 273.Juga terdapat dalam kitab As-Silsilatus Sahihah, Jilid 1, hadis nombor 5.]

Ketika nabi bersama sahabatnya nabi telah bercerita pasal perjalanan dunia ini hingga proses kiamat, "zaman umatku  terbahagi kepada 5 fasa kerangka masa";

Fasa1
Masa kenabian itu ada ditengah2 kalian (khilafah ala minhaj an nubuwwah), adanya atas kehendak Allah, kemudiaan dia mengangkatnya apabila dia  menghendakki utk mengangkatnya. Fasa ini ketika fasa nabi masih hidup. Fasa sudah pun berlalu.

Fasa 2
Selanjutnya adalah masa khalifah yang mengikut jejak kenabian.adanya atas kehendak Allah, kemudian dia mengangkatnya apabila dia hendak mengangkatnya.Fasa ini Islam diperintah oleh 4 khulafa Rashidin. Fasa ini pun sudah berlalu..

Fasa 3)
Selanjutnya masa kerajaan yg mengigit (mulkhan adhan), adanya atas kehendak Allah, kemudian Allah mengangkatnya apabila ia menghendakki utk mengangkatnya.Mengigit maksud hadis adalah mereka yg menyerah kuasa kepada keturunan mereka sahaja. Fasa adalah semasa pemerintahan Umayyah, Abasiyyah dan Uthmaniah yg berkuasa mengguna sistem monarki. Fasa ini juga sudah pun berlalu..

Fasa 4
Fasa itu masa kerajaan yg menyobong (mulkan jabbariyan), adanya atas kehendak Allah, kemudian Allah mengangkatnya apabila ia menghendakki utk mengangkatnya.Fasa di perintah oleh pemerintah yg sombong dan bermaharajalela. Fasa ini berada dizaman sekarang.

Fasa 5
Selanjutnya adalah masa Khilafah yg mengikut jejak kenabian (khilafah ala minhaj an nubuwwah).Fasa ini yang kita tempuhi masa akan datang sehingga berlaku kiamat. Fasa 5 ini dunia akan diperintah kembali dengan cara Nabi mengikut syariat Islam.

Seteleh habis bercerita fasa 5 tiba2 nabi diam.Diam tersebut bermaksud sejarah manusia sudah tamat.Rasulullah pernah mengingatkan yg umatnya yg hidup fasa 4 ini akan datang satu fitnah. Fitnah ini adalah satu fitnah yg besar sekali dalam sejarah manusia..Itulah fitnah Al Masih Dajjal.

Dajjal tidak datang dalam fasa ke 5 kerana fasa ke 5 berada dalam kekuasaan org Islam yg beriman. Dajjal juga tidak datang selepas fasa ke 5 kerana kerana sejarah tamaddun manusia sudah tamat utk menuju akhirat.

Hanya dalam fasa 4 paluang ini digunakan oleh iblis utk mengumpul seramai manusia utk menjadi teman senerakanya. Fasa 4 inilah dimana kita BERADA SEKARANG.

Kita di zaman fasa 4 ini berpeluang utk menyaksikan turunnya Nabi Isa dan munculnya Imam Mahadi utk memimpin semula umat Islam akhir zaman yg akan memindahkan kita dari fasa 4 ini ke fasa 5 seterusnya mengakhiri sejarah ketamadunan manusia dan mengalahkan usaha iblis di peringkat terakhir zaman manusia. Walaupun kita mendapat pemimpin akhir zaman org kafir tetap ada akan melawan kebangkitan Islam. Allah memberi pemimpin mereka iaitu Dajjal. Kehebatan Dajjal bakal menggoyangkan iman org Islam pada masa itu.Pada zaman Nabi isa manusia akan kembali beriman dan Allah akan jadikan dunia ini berkat. Tidak ada kecurian hingga rumah yg ditinggalkan tidak akan dimasuki pencuri kerana manusia kembali beriman kpd Allah. Nabi Isa akan dianugerahkan teknologi yg canggih sekali dari apa yg ada hari i ni dan sangat pantas sbg janji Allah jika jika manusia taat kpd Allah ia akan keluarkan rezeki dari perut bumi dan langit.Tapi kehidupan ini hanya utk selama 40 thn saja. Dipenghujung dunia ini akan sampai masa pintu taubat ditutup dan segala ratapan tidak akn diambil kira lg oleh Allah.

Beruntung krn dpt bersama nabi Isa tapi mampukan kita melawan dajjal...Dugaan ini sungguh besar paling beasr dalam sejarah manusia dari nabi Adam.........


Dunia ini sudah lama perjalanannya sejak dari Nabi Adam lagi..


Sehingga kini ia telah pun mencapai penghujungnya setelah bertemu dengan Rasul teakhir Muhammad saw. Waktu penghujung ini diprincikan dengan memecahkan kepada 5 fasa. Sekarang ini hampir mencapai 4 fasa. Dunia ini hanya tinggal 1 fasa lebih untuk menutup sejarah tamadun manusia. nabi pun sudah lama meninggalkan kita 1445 tahun, masa yg cukup lama apatah lagi umur dunia sejak Adam.  Semua fasa2 yang nabi gambarkan tersebut memang benar-benar berlaku. Tinggal 1 fasa lebih lagi yg  belum berlaku, pasti akan berlaku tapi tarikhnya hanya boleh diamati saja dengan ramalan.

Dah tua sangat dunia ni yang pasti kiamat pasti berlaku.... rukun iman..


FASA 1
Selepas wafat Nabi Muhammad bermulalah proses utk kiamat. Nabi memberi tanda2 kiamat selepas beliau wafat kepada 5 Fasa. Jadi orang Islam perlu berfikir di Fasa manakah mereka berada supaya mereka tidak lalai dan tertipu dengan dunia yang mengasyikkan dan melalaikan. Matlamat asal utk kembali ke kampung akhirat. silap langkah akan ke neraka dan mengikut panduan nabi berbahagia di syurga. Masalah sekarang adakah langkah kita betul, tempang atau menyimpang terus?????? Fasa 1 ini adalah hidup bersama Nabi. Kehidupan mengikut syariat nabi.

Masa Kenabian.(Muhammad SAW)
Pusat Pemerintahan - Madinah
Matawang - Dinar/Dirham

1) Nabi Muhammad SAW - Dakwah di Makkah 13 tahun & Madinah 10 tahun = 23 tahun. (570 M - 632 M)


FASA 2
Kehidupan bersama 4 sahabat Kulafak Rashidin (Abu Bakar, Umar, Usman, Ali)
Masih menjalankan syariat Nabi.

Khilafah yang mengikuti jejak kenabian (Khulafa' Rasyidin)
Pusat Pemerintahan - Madinah
Matawang - Dinar/Dirham

Taklukan Khalifah Islam Khulafa Ar-Rasyidin (Abu Bakar)

2)  Saidina Abu Bakar, 632-634 M
3)  Saidina Umar Al-Khatab, (Umar І) 634-644 M
4)  Saidina Uthman Affan, 644-656 M
5)  Saidina Ali Abi Talib, 656-661 M


Jajahan takluk khulafa Ar - Rasyidin


FASA 3

Setelah mereka, khalifah berpindah ke tangan Bani Umayyah yang berlangsung selama lebih dari 89 tahun. Khalifah pertama adalah Mu’awiyyah. Sedangkan khalifah terakhir adalah Marwan bin Muhammad bin Marwan bin Hakam.

Fasa Ketiga adalah fasa kerajaan yang Mengigit* *Mengigit: menyerahkan kuasa pemerintahan kepada keturunan mereka.
MAtawang - Dinar/Dirham

# Khalifah Umayyah  (661 M - 1031 M)


Peta Jajahan Takluk Khilafah Islam Umayyah.

(Afghanistan, Algeria, Andorra, Armenia, Azerbaijan, Bahrain, China, Cyprus, Egypt, France, Georgia, Gibraltar(UK), India, Iran, Iraq, Israel, Jordan, Kazakhstan, Kuwait, Kyrgyzstan, Lebanon, Libya, Mauritania, Morocco, Oman, Pakistan, Palestine, Portugal, Qatar, Russia, Saudi Arabia, Sudan, Spain, Syria, Tajikistan, Tunisia, Turkey, Turkmenistan, United Arab Emirates, Uzbekistan, Yemen & Western Sahara)


Bendera/Panji Umayyah

Khalifah Umayyah di Damascus.

6) Muawiyah I ibn Abi Sufyan, 661 M – 680 M
7) Yazid I ibn Muawiyah, 680 M – 683 M
Cool Muawiyah II ibn Yazid, 683 M – 684 M
9) Marwan I ibn al-Ḥakam, 684 M – 685 M
10) Abd al-Malik ibn Marwan, 685 M – 705 M
11) al-Walid I ibn Abd al-Malik, 705 M – 715 M
12) Suleiman ibn Abd al-Malik, 715 M – 718 M
13) Umar ibn Abd al-Aziz, 717 M – 720 M (The Best King)
14) Yazid II ibn Abd al-Malik, 720 M – 724 M
15) Hisham ibn Abd al-Malik, 724 M – 743 M
16) al-Walid II ibn Yazid II, 743 M – 744 M
17) Yazid III ibn al-Walid, 744 M
18) Ibrahim ibn al-Walid, 744 M
19) Marwan II ibn Muhammad (ruled from Harran in the Jazira) 744 M – 750 M


Emir Umayyah di Cordoba.

20) Abd ar-Rahman I, 756 M – 788 M
21) Hisham I, 788 M – 796 M
22) al-Hakam I, 796 M – 822 M
23) Abd ar-Rahman II, 822 M – 852 M
24) Muhammad I of Córdoba, 852 M – 886 M
25) Al-Mundhir, 886 M – 888 M
26) Abdallah ibn Muhammad 888 M – 912 M
27) Abd ar-Rahman III, 912 M – 929 M


Khalifah Umayyah di Cordoba.

28) Abd ar-Rahman III, as caliph, 929 M – 961 M
29) Al-Hakam II, 961 M – 976 M
30) Hisham II, 976 M – 1008 M
31) Mohammed II, 1008 M – 1009 M
32) Suleiman, 1009 M – 1010 M
33) Hisham II, restored, 1010 M – 1012 M
34) Suleiman, restored, 1012 M – 1017 M
35) Abd ar-Rahman IV, 1021 M – 1022 M
36) Abd ar-Rahman V, 1022 M – 1023 M
37) Muhammad III, 1023 M – 1024 M
38) Hisham III 1027 M – 1031 M

# Khalifah Abbasiyah (750 M – 1258 M  & 1261 M -1513 M)


Peta Jajahan Takluk Khilafah Islam Abassiyah.

(Afghanistan, Algeria, Armenia, Azerbaijan, Bahrain, Cyprus, Egypt, France, Georgia, Greece, Iran, Iraq, Israel, Italy, Jordan, Kazakhstan, Kuwait, Kyrgyzstan, Lebanon, Libya, Malta, Morocco, Oman, Pakistan, Palestine, Portugal, Qatar, Russia, Saudi Arabia, Spain, Syria, Tajikistan, Tunisia, Turkey, Turkmenistan, United Arab Emirates, Uzbekistan & Yemen)


Panji/Bendera Khilafah Abbasiyah.

Khalifah Abbasiyah di Baghdad

39)  Abu al-Abbas al-Saffah, 750 M - 154 M
40)  Abu Ja'far al-Manshur, 754 M – 775 M
41)  Al-Mahdi, 775 M – 785 M
42)  Musa al-Hadi, 785 M – 786 M
43) Harun ar-Rasyid, 786 M – 809 M
44) Al-Amin, 809 M – 813 M
45) Abdullah al-Makmun, 813 M – 833 M
46) Al-Mu'tashim Billah, 833 M – 842 M
47) Al-Watsiq, 842 M – 847 M
48) Al-Mutawakkil, 847 M – 861 M
49) Al-Muntashir, 861 M – 862 M
50) Al-Musta'in, 862 M – 866 M
51) Al-Mu'taz, 866 M – 869 M
52) Al-Muhtadi, 869 M – 870 M
53) Al-Mu'tamid, 870 M – 892 M
54) Al-Mu'tadhidh, 892 M – 902 M
55) Al-Mu'tafi, 902 M – 908 M
56) Al-Muqtadir, 908 M – 932 M
57) Al-Qahir, 932 M – 934 M
58) Al-Radhi, 934 M – 940 M
59) Al-Muttaqi, 940 M – 944 M
60) Al-Mustakfi, 944 M – 946 M
61) Al-Muthi'ilah, 946 M – 974 M
62) Al-Ta'i, 974 M – 991 M
63) Al-Qadir, 991 M – 1031 M
64) Al-Qayyim, 1031 M – 1075 M
65) Al-Muqtadi, 1075 M – 1094 M
66) Al-Mustazhir, 1094 M – 1118 M
67) Al-Mustarsyid, 1118 M – 1135 M
68) Ar-Rasyid, 1135 M – 1136 M
69) Al-Muktafi, 1136 M – 1160 M
70) Al-Mustanjid, 1160 M – 1170 M
71) Al-Mustadhi, 1170 M – 1180 M
72) An-Nashir, 1180 M – 1225 M
73) Azh-Zhahir, 1225 M – 1226 M
74) Al-Mustanshir, 1226 M – 1242 M
75)Al-Musta'shim, 1242 M – 1258 M


Khalifah Abbasiyah di Kaherah

76) Al-Mustansir, 1261 M – 1262 M
77) Al-Hakim I (Cairo), 1262 M – 1302 M
78) Al-Mustakfi I of Cairo, 1303 M – 1340 M
79) Al-Wathiq I, 1340 M – 1341 M
80) Al-Hakim II, 1341 M – 1352 M
81) Al-Mu'tadid I, 1352 M – 1362 M
82) Al-Mutawakkil I, 1362 M – 1383 M
83) Al-Wathiq II, 1383 M – 1386 M
84) Al-Mu'tasim, 1386 M – 1389 M
85) Al-Mutawakkil I (restored), 1389 M – 1406 M
86) Al-Musta'in, 1406 M – 1414 M
87) Al-Mu'tadid II, 1414 M – 1441 M
88) Al-Mustakfi II, 1441 M – 1451 M
89) Al-Qa'im, 1451 M – 1455 M
90) Al-Mustanjid, 1455 M – 1479 M91) Al-Mutawakkil II, 1479 M – 1497 M
92) Al-Mustamsik, 1497 M – 1508 M
93) Al-Mutawakkil III, 1508 M – 1517 M

#Khalifah Uthmaniyyah (1299–1923)


Peta Jajahan Takluk Khilafah Islam Uthmaniyyah

(Seljuk Sultanate of Rûm, Eastern Roman Empire, Empire of Trebizond, Despotate of the Morea, Despotate of Epirus, Duchy of the Archipelago, Karamanoğlu, Second Bulgarian Empire, Serbian Despotate, Mamluk Sultanate, Kingdom of Hungary, Algeria and Tunis, Turkey, Hellenic Republic, Kingdom of Egypt, Bosnia and Herzegovina, Serbia, Albania, Kingdom of Romania, Bulgaria, British Cyprus, British Mesopotamia, British Palestine, French Algeria, French Tunisia, French Syria & Italian North Africa)


Panji/bendera Khilafah Uthmaniyyah.Khalifah Uthmaniyyah

94) Uthman I, 1281 M - 1326 M
95) Orhan I, 1326 M - 1359 M
96) Murad I, 1359 M - 1389 M
97) Bayezid I, 1389 M - 1402 M
98) Interregnum 1402 M - 1413 M  
99) Mehmed I, 1413 M - 1421 M
100) Murad II, 1421 M - 1444 M
101) Mehmed II, 1444 M - 1445 M (Sultan Muhammad al-Fateh)
102) Murad II, 1445 M - 1451 M
103) Mehmed II, 1451M - 1481 M (Conquered Constantinople in 1453)
104) Beyazid II, 1481 M - 1512 M
105) Selim I, 1512 M - 1520 M
106) Suleiman I, 1520 M - 1566 M
107) Selim II, 1566 M - 1574 M
108) Murad III, 1574 M - 1595 M
109) Mehmed III, 1595 M - 1603 M
110) Ahmed I, 1603 M - 1617 M
111) Mustafa I, 1617 M - 1618 M
112) Uthman II, 1618 M - 1622 M
113) Mustafa I, 1622 M - 1623 M
114) Murad IV, 1623 M - 1640 M
115) Ibrahim I, 1640 M - 1648 M
116) Mehmed IV, 1648 M - 1687 M
117) Suleiman II, 1687 M - 1691 M
118) Ahmed II, 1691 M - 1695 M
119) Mustafa II, 1695 M - 1703 M
120) Ahmed III, 1703 - 1730 M
121) Mahmud I, 1730 M - 1754 M
122) Uthman III, 1754 M - 1757 M
123) Mustafa III, 1757 M - 1774 M
124) Abd-ul-Hamid I, 1774 M - 1789 M
125) Selim III, 1789 M - 1807 M
126) Mustafa IV, 1807 M - 1808 M
127) Mahmud II, 1808 M - 1839 M
128) Abd-ul-Mejid I, 1839 M - 1861 M
129) Abd-ul-Aziz, 1861 M - 1876 M
130) Murad V, 1876 M
131) Abd-ul-Hamid II, 1876 M - 1909 M
132) Mehmed V (Reşad), 1909 M - 1918 M
133) Mehmed VI (Vahideddin), 1918 M - 1922 M
134) Abd-ul-Mejid II, 1922 M - 1924 M (Last Caliphs of Ottoman)


Sultan-Sultan semasa khalifah Uthmaniah


FASA 4

Fasa keempat : Kerajaan yang Menyombong (Negara Bangsa Yang Merdeka) [1924-20**]

Matawang - Matawang Kertas Berasaskan RIBA'.  

Dunia diperintah oleh kerajaan yang sombong dan bermaharajalela. Pada zaman ini Islam berada dizaman yang ditindas oleh kuffar. Dunia menjadi sekular. Inilah zaman kita berada sekarang. Tetapi di penghujung fasa 4 ini Islam mula bangkit. Akhirnya Islam mencapai kemenangan. Waktu ini juga Dajjal dizahirkan MUNGKIN TAHUN 202** menjadi ketua orang Kafir setelah Yahudi menubuhkan Negara Israel Raya. Al Mahdi muncul dan Nabi Isa diturunkan Allah utk membunuh menghancurkan Dajjal dan kafir. Kemenangan di pihak Islam Islam ketika itu. Orang Islam akan membunuh semua Yahudi di Israel dan menakluk kembali sepenuhnya Masjidil Aqsa dari Yahudi. Islam kembali di kemuncak kegemilangan. Nabi Isalah  yg membawa mengubah penghujung fasa 4 ini utk memasuki fasa terakhir dunia ini.... FASA 5.
Panji/bendera hari ini - negara sekular jajahan barat

Selepas Perang Dunia Pertama, Khilafah Islam terakhir Turki Ottoman telah dihapuskan oleh British pada 1924. Bermula dari itu, Khilafah Islam Turki Othman berpecah dan negara-negara Islam baru terbentuk satu per satu hasil dari pepecahan tersebut. Maka terbentuklah kemerdekaan untuk setiap negara yang berpecah dari sistem Khalifah Islam Turki Ottoman seperti Di (Tanah Arab) Arab Saudi, Palestin, Jordan, Lebanon, Syria, Iraq, Iran, Bahrain, Qatar, Kuwait, UAE, Oman & Yemen. Di (Afrika) Morocco, Algeria, Tunisia, Libya, Sudan, Mesir, Ethiopia. Di (Eropah Timur) Andorra, Armenia, Azerbaijan, Cyprus, Georgia, Gibraltar (UK), Kazakhstan, Kyrgyzstan, Mauritania, Tajikistan, Turkey, Turkmenistan, Uzbekistan & Western Sahara. Di (Asia Selatan) Pakistan, Afghanistan, Wilayah Kashmir, Maldives.

Di zaman ini, Pemerintah Islam yang menjalankan pemerintahan Islam di sesebuah negara tidak lagi dipanggil Khalifah atau Emir dan pusat pemerintahan mereka tidak lagi dipanggil Khilafah kerana mereka tidak lagi berdaulat di bawah satu panji, tidak lagi berada di bawah satu Emir/Khalifah & tidak lagi berlaku pemusatan kuasa oleh sistem Khilafah. Lihatlah kuasa yang memerintah Arab Saudi (Wahabi Nation), kuasa yang mengikis Islam di Turki (Islam Secular of Young Turks), kuasa yang mengugat perpaduan Islam di Iran (Syiah Nation) & kuasa yang menangkis suara Ikhwanul Muslimin/Azhar University di Mesir (Anwar Sadat, Ghamal Nasir & Hosni Mubarak). tak lupa Malaysia kita yang dihadiahkan oleh British sedang mereka (British)  senyum kambing melihat negara Islam bercakaran sesama mereka.

Senang saja mereka membuli negara Islam, jajah lepas itu bagi merdeka dan campakkan demokrasi pasti mereka memilih orang gila memimpin mereka dengan senang Islam jadi hancur dan Allah pasti tak akan menolong mereka lagi. Mereka pun menyanyikan lagu si luncai (negara Islam) terjun dengan labu-labunya. Sama sama mereka menyahut di White House ... biarkan! biarkan!

Barat berjaya memisahkan kekuasaan Islam kepada wilayah berasingan yang mempunyai bendera dan sempadan mewujudkan negara bangsa. Ia menyebabkan berlakunya sifat kebangsaan hasil dari persempadanan (bangsa) dan menghakis sifat kekhalifahan (agama) dan akhirnya setiap negara yang wujud menampakkan seolah-olah mereka menyombong antara satu sama lain. Zaman inilah dinamakan Zaman Kerajaan Menyombong.

Zaman ini telah bermula dan sedang dihuni oleh kita pada hari ini dan akan berakhir tidak lama lagi. Ya ! tidak lama lagi ! Allahu A'lam. Di zaman ke-empat ini lah Nabi Muhammad SAW menyatakan umatnya akan menghadapi satu fitnah yang besar yang tidak pernah ditimpa oleh umat-umat lain dan terdahulu. Itulah fitnah al-Masih ad-Dajjal. Ini kerana, di zaman ini lah merupakan peringkat terakhir Dajjal mencari pengikut2nya ke Neraka kerana ia tidak mungkin berlaku pada zaman ke-lima kerana Islam sudah kembali ke puncak setelah Taghut ditewaskan.

Tanah Arab dipecah-pecah menjadi wilayah yang akhirnya menjadi negara-negara bangsa. Maka bermula pada 1924, Zaman ini yang kita semua huni ini semakin terkehadapan dan semakin maju dengan pencapaian demi pencapaian dalam segala bidang yang dilakukan sehingga kehebatannya mengatasi zaman-zaman dan umat-umat terdahulu. Inilah zaman yang dikenali sebagai Zaman Moden. Islamic Eschatology menamakan ia sebagai Tamadun Yakjuj & Ma'ju
FASA 5Khilafah yang mengikuti jejak kenabian. (20** - 21**)
Matawang - Dinar/Dirham


Panji/bendera Imam Mahdi - Panji Hitam (Ar- Rayah)

Khalifah Terakhir Akhir Zaman

135) al-Mahdi. (Khilafah Islam terakhir di Jerusalem)

Khilafah Islam terakhir akan terbentuk sebagai suatu klimak kepada tanda-tanda besar Kiamat, Ia terjadi apabila semua Negara Islam bersatu berdaulat di atas nama Khalifah Islam Imam al-Mahdi. Benih-benih kemunculan itu sudah pun bermula dari sekarang. Tanda-tanda apabila laut  Sea of Galilee (Tasik Tabariyyah-rujuk hadis Tamin Addari) menjadi kering iaitu berakhirnya Dajjal. Ketika itu, 3 orang manusia agung akan muncul bermula dengan al-Masih ad-Dajjal, Imam al-Mahdi dan al-Masih Isa a.s. Allahu a'lam..

Fasa terakhir tamadun manusia dengan tertegaknya kembali sistem kekhalifahan Islam. Pemimpin terakhir Islam adalah Al Mahdi bersama Nabi Isa. Dalam masa tersebut jugalah Dajjal akan keluar bermulanya tanda kiamat besar pertama. Selepas itu terjadinya pula tanda kiamat kedua iaitu turunnya Nabi Isa lalu membunuh Dajjal. Pada masa ini dunia penuh dengan hura - hara. Akan berlakunya Perang Dunia ke 3. Dalam hadis Nabi saw menceritakan peperangan akhir zaman menggunakan senjata konvensional, dinamakan sebagai Al Mahhamad Kubra.  Kitab kitab Injil disebut sebagai Al Mageddon. Tiada teknologi untuk berperang seperti pesawat dan peluru berpandu. Ini bermakna pada period tersebut meteoir akan menghentam bumi seperti di sebut dalam surah Al Dhukan. Peperangan terakhir itu sengit akhirnya membawa kemenagan kepada Islam bersama Nabi Isa dan Al Mahdi. Selepas itu Daulah Islamiah di tegak di Syiria. Bunga-bunga peperangan Dunia Ke 3 sudah pun muncul sekarang dengan konflik di Syiria, Mesir, Jordan dan Palestin antara golongan Sunni dan Syiah. Golongan Sunni adalah Islam yang benar dan golongan Syiah dan Yahudi akan menjadi pengikut Dajjal.

Islam menguasai semula dunia dan Kontantinopel akan di takluki Islam. Kekuasaan ini adalah kekuasan yang teakhir selama 8 hingga 9 tahun sahaja. Selepas Nabi Isa wafat, seluruh orang Islam akan wafat. Dunia selepas itu akan tinggal 2 genarasi lagi dengan tiada lagi orang Islam. Dua generasi nilah yang akan menyaksikan kimat besar (Kubra) yang akan menyaksikan gunung ganang berkecai dan bumi terbelah sengsara yang amat dahsyat hari kiamat.


Persoalan kita sejauh mana kita beriman........Sejauh mana persiapan kita... akhir memang sudar akhir. 3 fasa sudah berlalu. Fasa 4 pun sudah di penghujung. Tinggal hanya 1 Fasa lebih saja lagi... Apa preparation kita???

Sesungguhnya org bersyukur dan berfikir utk akhirat amatlah sedikit...

DEMI MASA...
SESUNGGUHNYA MANUSIA DALAM KERUGIAN....
KECUALI ORG YG BERIMAN DAN BERAMAL SOLEH
DAN YG BERPESAN DGN KEBENARAN
DAN ORG YG BERPESAN DENGAN SABAR.........

Dunia dari Nabi Adam - Muhammad saw


Dunia selepas wafat Nabi Muhammad saw


Perjalanan yang telah kita tinggal dan perjalanan yang akan kita tempohi


Perincian secara lebih mendalam perjalanan fasa-fasa akhir zaman. Masa untuk kita amat singkat sekali.Jangkamasa sejarah manusia ditanda mengikut Nabi-Nabi yang diutuskan. Dan apabila Nabi terakhir diutuskan ia menunjukkan tamadun manusia sudah sampai penghujungnya

Sebelum Allah menjadikan dunia ini, Allah telah mengajarkan kepada Adam nama-nama keseluruhannya. Setelah Adam
mengetahui semua nama-nama tersebut maka bersujudlah semua malaikat sebagai tanda penghormatan kepada manusia kecuali iblis kerana ia sombong dan berikrar utk menyesatkan manusia.

Apakah yg dimaksudkan nama-nama tersebut. Nama-nama itulah sebenarnya penyelesaian kepada setiap kerosakkan
dan pertumpahan darah yg sedang berlaku kepada umat akhir zaman spt yg dijangkakan oleh malaikat. Nama tersebut adalah Nabi2 yg diutus terhadap sesuatu kaum manusia.

Al Quran hanya mengguna nama para Nabi sebagai ukuran masa dalam sejarah manusia contoh nya spt Al baqarah (102, 246) , Isra' (17) kerana para Nabi ini adalah wakil kaum mereka pada tempat, waktu dan ketamadunan yg tertentu. Inilah cara sebenar mengkaji sejarah umur dunia yg berdasarkan masa-masa Nabi2 yg diutuskan supaya manusia faham bila, bagaimana dan dimana dunia yg sedang mereka berada. Kajilah juga bagaimana tamudun manusia itu boleh hancur dalam sekelip mata disebabkan oleh kekufuran dan kezaliman tangan-tangan manusia itu sendiri.Kita juga boleh mengkaji punca-punca atau trend kejatuhan Islam. Ianya dapat dilihat apabila melimpahnya kekayaan dalam negara Islam. Para2 pemimpin Islam sudah mula hidup bermewah dan berlaku banyak pembaziran. Berlaku sejak pemerintahan Islam di Cordoba lagi zaman Bani Umayyah. Pemimpim2 Islam sudah berebut-berebut untuk menjadi khalifah. Ini kerana otomatik kekayaan & kekuasaan akan berada ditangan khalifah. Jawatan khalifah bukan lagi menjadi amanah untuk manjaga umat Islam seperti yang berlaku semasa zaman para sahabat tetapi telah menjadi satu jawatan untuk kebanggaan & kekuasaan. Berlakulah penyelewengan penurunan kuasa kepada ahli keluarga menjadi seperti sistem dinasti yang diwarisi oleh keturunan. Berlaku sejak zaman Muawiyyah sehingalah Othmaniah. Keadaan inilah yang menjadi kebengkakkan dihati rakyat melihat pemimipim Islam yang mewah, membazir, zalim dan sudah tidak adil lagi. Maka lahirlah pembelot-pembelot dalam negara yang bangkit menjatuhkan pemimpim dinegara tersebut. Siri-siri kejatuhan suatu tamadun itu adalah sama trendnya seperti ini dalam setiap tamadun.

Ada sesuatu yang perlu kita renungkan apabila berlaku peralihan kuasa kepada Islam nanti iaitu sistem dunia akan berubah. Itu yang menjadi ketakutan Yahudi Zionist mereka bermatian ingin campurtangan konflik di Syiria, Mesir & Palestin pada hari ini. Kuasa ekonomi barat akan jatuh apabila Islam menukarkan sistem matawang kertas kepada emas (dinar/dirham). Keadaan ini juga berlaku kepada ekonomi Islam jatuh apabila barat menukarkan sistem matawang dinar kepada duit kertas pada 1916 bersama Raja Aziz Ibn Saud dahulu. Ini akan berlaku apbila dajjal & yahudi  dikalahkan dan berlaku pada zaman Al Mahdi & Isa Ibn Mariam. Ini bertepatan dengan satu hadis bahawa pada akhir zaman nanti tiada yang bernilai melainkan emas/dinar.

Pada hari ini pun ramai orang Islam yakin dengan hadis ini dan menjadi ketakutan bagi mereka bahawa memegang aset dengan duit kertas sudah tidak selamat lagi. Bermain saham tukaran matawang sudah tidak selamat lagi. Allah telah memberi petunjuk kecil *(bagi orang yang berfikir) pada tahun 1997 Yahudi Zionist (Goerge Soros) boleh memonipulet dunia hanya dengan wang kertas dan boleh menjatuhkan sesebuah negara jika mereka berkehendak.

Bagi sesetengah negara maupun individu yang bertindak mengconvertkan duit kertas kepada emas pada hari ini adalah merupakan orang yang bijak sekali dan pemikiran telah pun membatasi keadaan 20 tahun akan datang. Mereka adalah golongan yang mencintai nabi kerana mengambil perhatian sabdaan nabi dengan kisah2 akhir zaman. Jika orang Islam tidak mahu miskin 20 tahun akan datang bertindaklah dari sekarang.

Dari Abu Bakr ibn Abi Maryam, Rasulullah SAW bersabda,

Akan tiba satu zaman di mana tiada apa yang bernilai dan boleh digunakan oleh umat manusia, maka simpanlah dinar dan dirham (untuk digunakan)
(Hadis Riwayat Ahmad)

PENIPUAN DUIT KERTAS

Sejarah mencatatkan bahawa antara wang yang paling awal muncul di dunia ini adalah wang emas yang digunakan pada empayar Rom di Eropah, berkurun lama sebelum kedatangan Islam di bumi Arab. Wang emas terus digunakan oleh dunia Islam dan bahagian-bahagian dunia yang lain setelah keadatangan Nabi Muhammad s.a.w. Kearajaan Melayu Melaka pada kurun ke-14 Masehi juga menggunakan wang emas. Namun, penggunaannya berakhir pada 1924 berikut runtuhnya kerajaan Khilafah Islamiah terakhir iaitu Khalifah Uthmaniah yang berpusat di Istanbul, Turki. Selepas itu, dunia beralih kepada wang kertas yang bersandarkan emas.

Sejarah wang kertas diwarnai misteri, tipu daya dan pembelitan yang dahsyat. Warga Amerika Syarikat, G Edward Griffin dalam buku The Creature From Jekyll Island berkata bahawa titik bermulanya penipuan wang kertas adalah pada 1910. Mesyuarat misteri di Pulau Jekyll, Amerika Syarikat pada tahun itu membawa kepada penubuhan the Federal Reserve Department (FRD) pada tahun 1913. Jabatan ini kemudiannya mentadbir segala urusan kewangan Negara Amerika Syarikat, antaranya mencetak wang kertas Dolar Amerika dan memperkenalkan Fractional Reserve Bangking (FRB) atau Fractional Reserve Requirement (FRR) yang menjadi asas perjalanan sesebuah bank.

Berikutan penubuhan FRD, banyak peristiwa besar berlaku sehingga membolehkan British mengusai Bandar Jerusalem pada 1919. Penguasaan itu menandakan berakhirnya era Perang Salib yang berlangsung selama 250 tahun antara umat Islam dan Kristian. Dunia pun berubah dengan mendadak. Kemuncaknya ialah kejatuhan Kerajaan Khalifah Uthmaniah.

Peristiwa demi peristiwa terus mengejutkan dunia, antaranya Perang Dunia Pertama dan krisis ekonomi dunia besar-besaran pada 1929. Pada 1944, muncul pula perjanjian Bretton Woods yang melibatkan 44 buah Negara dunia yang bersetuju untuk menyandarkan mata wang kertas masing-masing kepada Dolar Amerika dengan jaminan bahawa USD35 bersamaan dengan satu auns emas.

Negara-negara dunia tidak lagi menyandarkan mata wang kertas kepada rizab emas masing-masing seperti sebelum ini. Setahun selepas Dolar Amerika mendapat ‘daulat’ berkenaan, International Monetory Fund (IMF) pun ditubuhkan. Pada 1948, Negara Israel mendapat pengiktirafan sebagai sebuah Negara berdaulat di tengah-tengah Negara Palestin yang sah.

Seterusnya pada 1971, kerajaan Amerika Syarikat pimpinan Ricard Nixon hampir bankrap gara-gara Perang Vietnam dan masalah defisit imbangan pembayaran yang berterusan. Tuntutan rasmi terhadap rizab emas Amerika Syarikat melambung kepada USD32 bilion sedangkan rizab emas yang ada hanya satu pertiga. Keyakinan terhadap Dolar Amerika punah. Berduyun-duyun bank pusat negara lain memeras ugut Amerika Syarikat dengan cara menebus pegangan Dolar Amerika masing-masing. Emas mengalir keluar dari Amerika Syarikat lalu dengan sendirinya meruntuhkan nilai Dolar Amerika. Namun kelicikan Amerika bertindak dengan memutuskan ikatan antara Dolar Amerika dengan emas. Ini bermakna Amerika Syarikat memungkiri perjanjian Bretton Woods dan bertindak secara unilateral untuk menguburkan sistem ikatan duit kertas dengan nilai emas.

Selepas 15 ogos 1971, dolar tidak lagi bersandarkan kepada emas. Sejak itu, nilai dolar ditentukan oleh kuasa permintaan dan penawaran pasaran tukaran wang asing. Pada tarikh inilah bermula titik pewujudan perniagaan saham, yang lahir kesan dari permintaan dan penawaran tukaran wang asing. Suatu masa nanti sistem ini akan runtuh. Kesan putusnya ikatan Dolar dengan nilai emas, semua matawang dunia berubah menjadi matawang fiat iaitu matawang yang bernilai sifar. Ini bermakna setiap negara bebas mencetak wang kertas tanpa perlu bersandarkan kepada rizab emas. Kalau ada pun, ia dalam jumlah yang kecil seperti yang ditetapkan oleh Special Drawing Rights IMF. Bayangkan betapa liciknya permainan ini.

Sekarang, siapa yang melindungi wajah sebenar wang kertas semakin terungkai. Dunia mula mengetahui apa ada di sebalik wang kertas. Wang kertas tidak mempunyai nilai intrinsik seperti mana wang sebenar dinar emas & perak. Tahukah anda dengan Amerika berjaya memutuskan ikatan duit kertas dengan nilai emas bermakna mereka berkuasa mutlak ke atas ekonomi dunia. Dengan ini Amerika tidak akan bankrap selagi mereka berkuasa. Kita pernah dengar Amerika mengalami defisit kerana menanggung kos operasi tentera yang besar di Afghanistan dan Iraq. Tetapi sampai sekarang pun mereka masih tak bankrap-bankrap juga. Kenapa? Ini kerana mereka boleh mencetak berapa banyak duit kertas bila ekonomi berada dalam defisit. Amat mudah dilaksanakan kerana duit kertas tiada lagi ikatan dengan nilai emas. Jika mereka tidak berjaya memutuskan ikatan dolar dengan emas sudah lama Amerika punah dan bankrap kerana kos ketenteraan di Iraq dan Afghanistan bernilai berbilion Dolar setahun.

Dengan berjayanya mereka memutuskan ikatan Dolar dengan nilai emas, mereka boleh meletakkan tentera mereka di serata dunia bukan setakat di Afghanistan, Iraq, Mesir, Syiria, dan Palestin malah dimana-mana tempat seluruh dunia tempat kebangkitan Islam, bagi mengekalkan kuasa mereka  mentadbir dunia. Walaupun kosnya bernilai Trilion Dolar sekali pun ia mudah dilakukan kerana operasi mereka tidak melibatkan kos hanya mencetak wang kertas semata-mata, bukan mengeluarkan simpanan emas. Apa yang mereka bayar kepada rakyat mereka dan seluruh dunia adalah kertas semata-mata bukan emas. Inilah penipuan yang dunia tidak nampak. Tetapi orang Islam yang beriman akan melihat tipu daya tentera Dajjal melalui matahati mereka.

Asal Yahudi Zionist memang dari ahli kitab dan mereka sentiasa mengkaji hadis-hadis Nabi saw. Mungkin mereka telah membaca hadis Nabi Rasulullah saw bahawa diakhir zaman nanti selepas Perang Dunia ke 3 nanti duit Dolar mereka sudah tidak laku lagi. Maka sekarang ini mereka merizabkan emas untuk mereka mengekalkan kekayaan di zaman itu nanti. Pada masa sekarang mereka membodohkan bangsa lain dengan mengumpul duit kertas yang tidak bernilai bila sampai zamannya nanti. Memang Yahudi Zionist cekap menipu. Adakah Allah membiarkan kebatilan itu terus berlaku? Tidak, sampai masanya penipuan mereka akan terbongkar juga dan yang hak akan mengganti yang batil.

Suatu masa nanti selepas perang dunia ke 3 apabila Amerika hari ini runtuh, duit kertas yang kita pegang hari ini tidak laku lagi kerana ia bukan lagi nilai diikat dengan emas. Wang kertas digelar fiat kerana ia bukan berbentuk komoditi tetapi dikeluarkan oleh Amerika dan dijamin nilainya oleh mereka kerana kuasa yang ada pada mereka. Pengertian sebenar disebalik wang kertas ialah sekadar ‘sekeping kertas’ yang diterima pakai untuk semua urusan jual beli. Asas penerimaan kertas ini hanya atas dasar kepercayaan terhadapnya, kepercayaan semata-mata, itu sahaja. Sekiranya di suatu masa kelak, semua orang hilang kepercayaan terhadap duit kertas ini lalu ia tidak lberguna lagi sekalipun jumlahnya berguni. Orang percaya duit kertas hari ini kerana Amerika masih berkuasa, jika Amerika jatuh lepas ini maka duit kertas itu pun turut jatuh dan tidak bernilai lagi. Sama seperti berada di zaman Jepun dulu. Masa Jepun berkuasa duit kertas 'pokok pisang' laku kerana Jepun berkuasa. Tapi apabila Jepun dibom dengan bom dengan bom atom di Nagasaki & Hiroshima maka Jepun jatuh. Dengan itu duit kertas Jepun pun jatuh tidak laku lagi. Sia-sia sajalah orang memegang aset dengan duit kertas 'pokok pisang' walaupun berguni-guni, tiada nilai lagi kumpulkan untuk dibakar saja.

Sejarah membuktikan bahawa dalam peperangan, mata wang sesebuah negara dilanda krisis akan hancur lalu wang kertas dilambakkan seperti bukit di satu tempat dan dimansuhkan dengan cara membakarnya hingga hangus. Di Malaysia, sebahagian besar generasi sebelum merdeka masih lagi mengingati istilah ‘duit pisang’ atau ‘duit Jepun’ yang menyaksikan berguni duit kertas tidak mampu untuk membeli secawan beras. Kisah inilah juga akan berlaku selepas selesai perang dunia ke 3 nanti bila dinar mengganti duit kertas. Bagaimana akan berlaku pada masa hadapan sukar dibayangkan. Yang pasti dalil hadis Nabi sahih berkenaan wang emas dinar. Banyak negara faham tapi melaksanakan sukar. Sebut saja negara Islam pasti tentera Dajjal Amerika dan Yahudi Zionist mencari helah untuk menghancurkan seperti Taliban di Afghanistan.

Jelas wang kertas adalah wang yang tidak adil dan tidak jujur. Apabila Amerika Syarikat meluluskan penubuhan FRD dan Amerika Syarikat mengadakan perjanjian Bretton Woods pada 1944, seluruh ummah sebenarnya sudah ditipu ‘hidup-hidup’. Inilah penipuan terbesar dalam sejarah manusia.

Untuk itu duit yang kita pegang hari ini boleh selamat jika  berjaya menukarkannya kedalam bentuk properties atau membeli emas. Andaikata berlaku perang dunia ke 3 secara tiba-tiba maka kes seperti memegang  'duit kertas pokok pisang' seperti di zaman Jepun dulu akan berulang kembali. Ada diut berguni tapi sudah tidak laku lagi.

Keadaan ini mungkin akan berlaku selepas Perang Dunia ke 3 selepas selesai konflik di Mesir, Syria dan Palestin. Perang Dunia ke 3 dijangkakan paling dahsyat dari perang dunia kedua. Semasa perang dunia ke 2 melibatkan bom atom digugurkan di Nagasaki dan Horoshima apabila British (Rom ketika itu) menggunakan plan terakhir bila hendak kalah. Juga dijangkakan dalam perang djunia ke 3 akan datang apabila Al Mahdi dan Isa hampir menumbanngkan Zionis, Israil dan Dajjal mereka akan mengeluarkan senjata nuklear. Ini mungkin plan mereka yang terakhir apabila hampir kalah. Pada masa itulah Allah menggagalkan rancangan mereka dengan menghantar meteoir menghentam bumi. Keadaan bumi yang penuh dengan asap tebal menyelubungi dunia diceritakan dalam Surah Ad Dukhan. Ketika itu semua teknologi hari ini musnah dan Zionis Israel gagal mempertahan kuasa mereka. Penyusunan semula strategi dilakukan semula untuk mempertahankan kuasa mereka. Maka dunia hari itu memasuki era Perang Dunia ke 4. Perang dunia ke 3 berakhir kerana musnahnya teknologi manakala Perang Dunia ke 4 bermulanya strategi perang kaedah konvensional.

Maka dunia selepas itu memasuki Perang Dunia ke 4 yang mana tiada lagi teknologi moden seperti hari ini. Peperangan berlaku kembali kepada kaedah konvensional mengguna  kekuatan tenaga fizikal dan bertempur seperti zaman Nabi dahulu mengguna kuda dan bersenjatakan pedang. Pada masa inilah Al Mahdi dan  Nabi Isa mengasak Dajjal dan Yahudi Zionist Israel. Peperangan demi peperangan mereka akan kalah. Akhirnya Dajjal berundur lari sehingga sampai di satu kampung bernama Lod, jaraknya 45 km di JUrusalem dan Dajjal di bunuh oleh Nabi Isa di situ.

Selepas Dajjal di bunuh penyucian bumi terakhir akan menghapuskan Yahudi Zionist. Pada masa ini Yahudi Zionist akan lari bergelimpangan menyorok disegenap tempat. Orang Islam akan membunuh semua saki baki Yahudi Zionis yang tinggal. Semua makhluk akan berkerja sama memberi tahu tempat Yahudi Zionist bersembunyi kecuali sepohon pokok Yahudi (Garqad).

Selepas semua Zionist dihapuskan baru sistem pemerintahan Islam seperti zaman Nabi dahulu akan ditegakkan oleh Nabi Isa. Undang-undang yang akan digunakan pakai adalah undang Islam mengguna hukum Al Quran dan Sunnah. Sistem ekonomi Zionist diruntuhkan dan matawang palsu duit kertas diganti dengan matawang dinar emas. Maka terhapuslah sistem riba dimuka bumi.

Dengan itu tamatlah era sekular, tiada lagi demokrasi yang dipuja-puja seperti hari ini. Sedarilah bahawa demokrasi yang kita agongkan seluruh dunia hari ini yang berkempen mengaibkan lawan itu bukanlah ajaran Muhammaad Rasulullah saw. itulah fitnah Dajjal yang kita tidak sedari hari ini menimpa kita sehingga kita tergamak menghukum kafir sesama Islam sedangkan kita tidak pun mengIslamkan orang kafir disekeliling kita bagi menyampaikan risalah Allah yang dibawa oleh Muhammad Rasulullah saw.

Di saat kita tiada jalan untuk menegakkan Islam hari ini, demokrasi itu hanyalah tool yang ada hari ini. Demokrasi bukan matlamat yang perlu diagong-agongka kerana ia adalah sistem Dajjal. Kalau menang sekali pun Islam tetap tidak tergakkan atas jalan demokrasi. Islam tertegak atas sistemnya sendiri. Atas jalan Nabi Rasulullah saw beliau membina tapak 13 tahun Mekah dan 10 tahun di Madinah. Jalan itu di ikut oleh sahabat sehingga berada dimercu ketamdunan melebihi 1354 tahun (570M -1924M). Sahabat berjaya kerana mereka mengikut jalan Nabi saw. Pada hari ini umat Islam jatuh baru 100 tahun sahaja (1924M-2014M). Umat Islam gagal hari ini kerana kita melencong dari jalan Nabi saw. Andaikata kita masuk kembali ke jalan Nabi saw itu pasti kita beroleh kejayaan semula.

Pasa masa sekarang, kita telah lama diperhambakan dengan jalan demokrasi lebih 50 tahun...hampeh kita terus gagal. 50 tahun adalah satu tempoh yang terlalu lama dalam berjuang. Andainya kita berjuang di jalan yang salah, jika diberi masa 1000 tahun sekali pun kita pasti gagal. Jalan Nabi saw hanya 23 tahun saja. Lagi kita patuh jalan demokrasi itu lagi bertambah gagal kita. Tiada guna jalan itu, meletihkan, membuang masa, tenaga dan duit saja. Jika benar jalan itu betul, sudah lama kita peroleh kejayaan.

Jalan yang betul seperti apa yang berlaku jihad di Mesir, Syiria dan Palestin. Itulah jalan yang ditunjukkan oleh Muhammad Rasulullah saw. Ikut saja jalan Nabi itu (samiaq na wa atoqna) pasti berjaya. Jalan demokrasi itu hanyalah tipu daya semata-mata seperti  apa yang berlaku di Algeria dan Mesir sekarang. Memang Allah tidak akan benarkan Islam naik melalui demokrasi kerana hendak benarkan Islam naik atas jalannya sendiri seperti yang dibawa oleh Nabi saw. Lebih baik kita umat Islam fokuskan jihad di sana untuk menumpaskan Yahudi Zionist yang merupakan tunjang perpecahan utama umat Islam seluruh dunia. Bila tunjang sudah mati, rantingnya beransur reput. Bila kita asyik mencantas ranting nanti tunasnya tumbuh semula. Sampai kiamat pun masalah umat Islam tak akan selesai.Terakhir diubah oleh Admin tanggal Mon 22 Dec 2014, 12:11 am, total 111 kali diubah (Reason for editing : a)
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://zalpermai.indonesianforum.net
 
KIta diakhir zaman
Kembali Ke Atas 
Halaman 1 dari 1

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
ZAI PERMAI RESOURCES :: SUDUT MEREHAT MINDA :: KAJIAN UMUR DUNIA-
Navigasi: