ZAI PERMAI RESOURCES 
CalendarGalleryIndeksFAQAnggotaGroupPencarianPendaftaranLogin

Share | 
 

 HUMAN GROWTH HOMONE (HGH) ADAKAH MAB DAPAT MENYELESAIKANNYA

Go down 
PengirimMessage
Admin
Admin


Jumlah posting : 145
Age : 49
Location : kuala lumpur
Registration date : 24.12.07

PostSubyek: HUMAN GROWTH HOMONE (HGH) ADAKAH MAB DAPAT MENYELESAIKANNYA    Mon 18 Nov 2013, 1:21 pm

HUMAN GROWTH HOMONE (HGH) ADAKAH MAB BOLEH MENYELASAIKANNYA??

Pernahkah kita terfikir, bagaimanakah sekurang-kurangnya 100-trilion sel dalam badan kita boleh berfungsi bersama-sama sebagai satu unit?  Secara logiknya, kita seakan memerlukan sepasukan besar bala tentera untuk mengatur dan mengkodinasi operasi tersebut.  Tugas ini amatlah sukar, tetapi badan kita mampu melakukannya.  Sungguh keajaiban Allah, dalam kita tidak sedari badan telah melakukan jutaan operasi/aktiviti setiap saat dalam sel kita setiap hari selagi kita bernafas.

Badan kita mampu melakukannya dengan bantuan hormon-hormon (HGH) yang berkerja sebagai penyampai maklumat kimia dalam badan kita.  Ia bergerak tanpa berhenti melalui saluran darah ke sel-sel yang berlainan dalam badan kita.  Apabila ia sampai ke destinasinya, hormon-hormon ini akan melekat kepada permukaan sel-sel yang disasarkan.  Sasaran ini dikenali sebagai penerima, di mana ia akan merangsang aktiviti-aktiviti yang spesifik.  

Mereka yang mempunyai HGH yang lebih rendah akan menjadi cepat tua dengan lebih cepat berbanding dengan mereka yang mempunyai HGH yang tinggi.  Bagi wanita ,hormon yang semakin berkurangan secara mendadak ini lama kelamaan akan menjadikan wanita menopause. Apabila wanita itu telah monopause anda akan mula wanita hilang seri wajah, kulit mula kendur dan proses tua terus berjalan setiap hari menjadikan wanita terus dimakan usia. Faktor gaya hidup, stess tekanan hidup, pemakanan yang betul adalah gejala yang merencatkan kelenjar pitutuari diotak merembeskan HGH. Sebenarnya dengan kaedah pemakanan yang betul, wanita tidak akan monopause di awal usia seusia 40-an.

Jika difokuskan bab pemakanan terutamanya kaedah  merancang keluarga, wanita hari ini tiada pilihan lain daripada menggunakan formulasi kimia yang diperkenalkan oleh barat. Kuasa perubatan dan ubatan yang dimonopoli oleh mereka menjadikan ubatan ciptaan mereka itu selamat walau pun ianya dipertikaikan. Begitulah lumrah hidup didunia ini kuasa boleh menjadikan seseorang itu benar dan dipercayai.


APAKAH HGH?

HGH dihasilkan oleh kelenjar-kelenjar endokrin.  Antara kelenjar-kelenjar ini termasuklah pituitari, tiroid, timus, adrenal, pankreas, ovari dan testis.  Kelenjar pituitari terletak di tengah-tengah otak dan ia sering dikenali sebagai ‘ketua’ kelenjar kerana ia mengawal penghasilan banyak hormon-hormon yang lain di dalam badan kita.  Saiznya sebesar kacang merah dan mempunyai tiga bahagian.  Bahagian yang paling unik adalah yang terletak di bahagian hadapan kerana ia adalah sumber HGH.  Bahagian tersebutlah yang menghasilkan 10 jenis hormon yang diperlukan untuk membantu pertumbuhan, pengeluaran semula dan proses metabolik.

Pituitari disambungkan ke struktur otak dengan jaringan sel darah merah dikenali sebagai Hipotalamus.  Hipotalamus merupakan kawalan tengah otak dan ia melakukan pelbagai aktiviti yang unik.  Antaranya, ia mengawal stimulasi fiber otot, penghasilan HGH. HGH dihasilkan oleh kelenjar pituitary yang terdiri daripada 191 asid amino.

Kesemua hormon ini bekerjasama dengan harmoni untuk mengelakkan proses penuaan.  Hormon HGH berfungsi merangsang pertumbuhan fizikal, mengawal fungsi organ-organ, mengawal keseimbangan proses metabolik dan membantu kesihatan kita secara menyeluruh.  HGH beransur-ansur berkurangan pada akhir umur 20-an dan pada sekitar 70-an hanya sedikit sahajalah yang tinggal.

HGH berkurangan seiring dengan peningkatan umur.  Apabila kita berumur 21 ke 31, jumlah HGH akan menurun dengan kadar 14% setiap sepuluh tahun.  Apabila umur anda mencecah 60, jumlahnya hanyalah tinggal setengah sahaja.  

Apabila kita berusia 21 tahun, penghasilan normal HGH adalah tinggi dan kita ketika itu nampak muda, riang dan ceria. Kencantikan terserlah ketika itu.  Apabila kita berusia 61 tahun, HGH menurun dengan mendadak sebanyak 80%.  HGH lah yang bertanggungjawab untuk pertumbuhan sel, tulang, otot serta organ badan. Graf maksima HGH adalah pada usia 30 tahun dan selepas usia tersebut merupakan merupakan faktor yang merampas kemudaan dan kejetaan kita. Manusia tidak boleh menahan diri dari dimamah usia. Akan tetapi proses menjadi tua ini boleh diperlahan jika tahu caranya.


BAGAIMANA HGH BERKURANG BILA USIA MENINGKAT

Penyelidikan mengatakan bahawa kelenjar pituitari yang tua masih boleh menghasilkan jumlah HGH yang tinggi sekiranya ia boleh dirangsangkan setanding dengan pituitari yang muda.  Ini bermakna masalahnya haruslah berpunca dengan faktor pemakanan dan cara mengendali emosi yang baik.

Menjadi tua adalah disebabkan oleh masalah penyampaian maklumat endokrinologikal oleh kelenjar utama kita. Kekurangan HGH adalah punca utama simtom penuaan iaitu kekurangan tenaga, daya ingatan, kulit berkedut, kegemukan badan dan sebagainya.

Walaubagaimanapun, kesemua ini tidak bermakna kita akan hidup selama-lamanya.  Kebanyakan saintis percaya bahawa setiap kehidupan mempunyai jangka hidup maksimum.  Ini termasuklah manusia dan ramai yang mempercayai bahawa jangka masa hidup yang sederhana adalah 120 tahun.  Oleh itu, kita haruslah berusaha untuk hidup seberapa lama yang kita boleh dengan sihat dan dengan mempunyai otak yang masih cergas.

Dengan GH, bukan sahaja kedut-kedut akan berkurangan, kulit kita juga akan melalui proses penukaran kontur yang bertindak dengan corak yang sama seperti komposisi badan kita.  Lemak akan berkurangan dan otot-otot akan bertambah, ini akan membantu menghilangkan lemak yang berlebihan di bawah mata kita.  Otot-otot ini akan menegangkan kulit supaya ia menjadi lebih kuat.  Ia juga meningkatkan sintesis protin baru, membantu penghasilan matriks dan sebagainya.

Ramai yang berpendapat bahawa proses penuaan adalah ‘normal’ dan menghalang proses ini adalah bertentangan dengan norma hidup.  Tetapi tahukah anda bahawa sejarah manusia bermula dengan keinginan manusia untuk terus hidup dan perjuangan sengit dengan penyakit?  Apabila anda sakit, anda tidak duduk diam dan menunggu ajal kerana ia adalah suratan takdir ataupun lumrah kehidupan. Sebaliknya, anda berjuang untuk terus hidup dan mencari jalan penyelesaian yang terbaik dengan mencari pakar perubatan yang baik.

MAB NUTRISI YANG MENGEKALKAN HGH

Dengan mengambil langkah-langkah yang betul untuk melambatkan proses penuaan, anda merupakan sebahagian daripada revolusi dunia perubatan yang menakjubkan.  Anda tidak duduk diam menanti hari tua tetapi berusaha gigih untuk kekal muda dan sihat supaya boleh menjayakan banyak perkara yang anda ingini.  Sekiranya anda memerlukan antioksida dan lain-lain nutrisi tambahan untuk membantu anda semasa berusia, bergegaslah mengambil MAB.

ZAI Permai Resources walaupun tidak membuat kajian secara saintifik tetapi tahukan anda MAB telah dilancarkan sejak tahun 2005 dan sekarang adalah tahun 2013 dan akan memasuki 2014. Hampir 9 tahun MAB didiperkenalkan. Inilah merupakan kajian yang kami lakukan dengan kaedah mendapat maklumbalas setelah dilancarkan 8 tahun yang lalu.  Untuk kepastian info ini, anda boleh mencari pengamal MAB dan tanyalah kesihatan mereka dan tekalah berapa umur mereka? Pasti anda terkejut dengan maklumbalas yang diterima kelak. Anda boleh cari pengamal MAB yang telah berumur 40 tahun dan cuba selidik kesihatan mereka. Adakah mereka sihat? Adakah mereka dah monopause? Berapa umur mereka? Yang pasti jika yang berumur 40-an kami dah temui ramai memberi maklumbalas mereka ini seolah olah berumur dalam linkungan 30-an. Berapa tahun anda telah awet muda dari usia anda sebenar???. Belum cuba belum tahu tetapi yang otai dah merasainya penanganya. Berbaloikah nilai wang anda dengan khasiat yang dalam MAB??

Jangan berlengah lagi....carilah MAB...ianya emas hitam yang benilai..
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://zalpermai.indonesianforum.net
 
HUMAN GROWTH HOMONE (HGH) ADAKAH MAB DAPAT MENYELESAIKANNYA
Kembali Ke Atas 
Halaman 1 dari 1

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
ZAI PERMAI RESOURCES :: PRODUK MAAJUN ANGGUN BISTARI (MAB) :: MAB MEMPERLAHANKAN PROSES PENUAAN (AWET MUDA)-
Navigasi: