ZAI PERMAI RESOURCES 
CalendarGalleryIndeksFAQAnggotaGroupPencarianPendaftaranLogin

Share | 
 

 Selamat Datang

Go down 
PengirimMessage
Admin
Admin


Jumlah posting : 145
Age : 49
Location : kuala lumpur
Registration date : 24.12.07

PostSubyek: Selamat Datang   Thu 28 Feb 2008, 2:26 pm

SEJARAH

Selamat datang ke Forum ZAI PERMAI RESOURCES.

ZAI PRERMAI RESOURCES syarikat hakmilik bumiputara Islam yang didaftarkan dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) dengan no pendaftaran 002207557-U. Pengenalan syarikat kami adalah menggunakan BRANDING (JENAMA) logo MAB.

Sejarah Logo MAB digunakan adalah merupakan satu simbol gah syarikat kami yang diidolakan di atas kemahsyuran Maajun Anggun Bistari (MAB), herba perancang keluarga. BRANDING MAB INI didaftarkan sebagai Harta Intelek dI BAWAH Perbadanan Harta Intelek (MyIPO), NOMBOR PENDAFTARAN - 2011006384.

PRODUK

Sehingga kini produk kami adalah Maajun Anggun Bistari & Habbatus Sauda Plus Madu. Kami menekan produk madu dan habbatus sauda dan lain-lain produk yang disebut dalam Al Quran dan Hadis tetapi ianya kurang dikomersialkan. Disamping nilai komersial yang tinggi dalam bisnis tetapi yang lebih pentingnya adalah ganjaran yang besar dalam menegakkan sunnah terutamanya umat-umat diakhir zaman. Rasulullah ada menyatakan bahawa umatnya diakhir zaman akan memperolehi ganjaran 10 kali pahala syahid jika mereka mengakkan sunnah diakhir zaman. Ini kerana cabaran Islam diakhir zaman sangat kuat dan mereka tidak bersama Nabi dalam perjuangan mereka.

MISI & VISI

Misi syarikat kami adalah memartabatkan produk sunnah menegakkan jihad melalui medium bisnis. Untuk itu ZAI PERMAI RESOURCES akan terus mencari produk-produk disarankan oleh Al Quran dan Sunnah dan akan diperkenalkan dari semasa ke semasa. Kami berusaha menambah added value dalam bisnis dari segi kebaikkan didunia untuk dipanjangkan kebaikkan hingga ke akhirat. Ganjaran diakhirat jangan terlepas kerana itu yang paling utama dan berkekalan. Disamping berniaga sebagai sunnah, menegakkan ekonomi umat Islam menjadi agenda kami supaya Islam dipandang tinggi dan hebat dan dalam masa yang sama membuat pelaburan akhirat yang tidak putus-putus. Mudah-mudahan orang akan memandang Islam di sudut yang indah dan menjadi daya penarik untuk orang bersama Islam.

KONSEP PERNIAGAAN

Konsep ini mudah dilaksanakan dengan memasukkan niat dalam bisnis ibarat sambil menyelam minum air dan kerja yang sedikit mendapat hasil yang banyak. kONSEP SMART DUNIA SMART AKHIRAT bermaksud kerja sedikit mendapat pulangan berganda. Kami memilih untuk meneroka Legasi Muhammad saw menjulang produk sunnah beliau mudah-mudahan dengan niat yang baik itu mendapat bantuan dan pertolongan Allah menegakkan dakwah melalui medium bisnis.


Kami juga dapat dihubungi melalui laman web ini;

http://zaipermairesources.com/v01


Jom lihat apa yang ada di kedai ZAI PERMAI RESOURCES

Sekian. Terima kasih.

Regards


Like kami di FB
https://www.facebook.com/zaipermairesources
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://zalpermai.indonesianforum.net
 
Selamat Datang
Kembali Ke Atas 
Halaman 1 dari 1

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
ZAI PERMAI RESOURCES :: SELAMAT DATANG :: SELAMAT DATANG-
Navigasi: